Elle Puls is een Duitse onafhankelijke patroonontwerper. Ik heb al meerdere patronen van haar gemaakt maar ook getest. Elle Puls levert ook patronen voor een langere lichaamslengte wat super handig is zeker als je vaak lengtes moet aanpassen. De naad/zoom constructie van de Tunika Elle heb ik zelfs al twee keer gebruikt bij een ander patroon. De eerste keer was bij de Closet Case Kalle shirt en de tweede keer bij de refashion van de LMV Carrie jurk. Deze keer testte ik weer een patroon: het Elle Puls ShirtBOX.

Elle Puls ShirtBOX

Elle Puls ShirtBOX patroon

Het Elle Puls ShirtBOX patroon bestaat uit een basis T-shirt patroon met niet alleen drie verschillende mouwlengtes maar ook drie verschillende halsvormen, twee T-shirtlengtes en een rokdeel voor een jurk.

Elle Puls ShirtBOX

Dat levert je zo’n 27 mogelijkheden op. Voldoende mogelijkheden om uit te kiezen en te maken wat je wilt. Ik koos voor de boothals versie met korte mouw. Bij het doorlezen van de instructie zag ik een aparte afwerking voor de boothals. De afwerking van de boothals wordt gedaan met een reepje stof dat diagonaal geknipt wordt. Ik heb iets met boothalzen en de verschillende vormen. Deze refashion met boothals was mijn eerste waarvan ikzelf de afwerking bedacht, maar ook deze Orageuse Paris Top en JLH Gable Top zijn mooie voorbeelden ervan.

Elle Puls ShirtBOX

stofkeuze, knippen en stikvolgorde

Soepel vallende jersey van katoen, viscose of modal zijn de beste keuze. Ik koos voor een katoenen lichtblauwe effen jersey met 92% katoen, 8% elastan en gewicht 200 gram per m². De stof werd eerst voorgewassen.
Het is heel handig bij PDF-patronen als je uitsluitend je eigen maat kan printen. Dit patroon heeft deze optie. Ik koos voor maat 36 na het lezen van de afmetingen als het T-shirt af is (altijd prettig als dit erbij staat). 

Elle Puls ShirtBOX
Knippen is zoals ieder ander T-shirt behalve dan dat ik voor mijn versie ook nog een schuine geknipte reep stof knipte uit een stukje overgebleven stof. Het beleg van de boothals van het voorpand is aangeknipt en wordt vast gestikt. Het achterpand wordt afgewerkt met het diagonaal geknipte reepje stof. Als de boothals van beide panden klaar zijn dan worden de schoudernaden, zijnaden en mouwnaden gesloten. Hierna worden pas de mouwen ingezet. 
Als de zomen en mouwzomen zijn gestikt is het T-shirt klaar.

Elle Puls ShirtBOX

Tijd en Kosten

Tijd: printen, knippen en plakken 45 minuten; knippen 30 minuten; stikken 4 uur
Kosten: als tester ontving ik de Elle Puls ShirtBOX patroon gratis; print- en plakkosten € 3,00; stof € 10,00; garen € 2,50

Elle Puls ShirtBOX

Ervaring en Conclusie

De Elle Puls ShirtBOX is een getailleerd T-shirt met zeer veel variatiemogelijkheden. De instructies en de bijbehorende illustraties zijn uitstekend zodat iedere beginneling ook de diverse halsopties kan maken. Deze afwerking van een boothals was nieuw voor mij en ik besloot een decoratielintje middenachter mee te stikken. 

Elle Puls ShirtBOX

Het T-shirt past perfect, heeft een mooie pasvorm en de boothals ziet er prima uit. Een aanwinst en perfect in combinatie met mijn gebloemde jeans. Ik kan het T-shirt dan ook van harte aanbevelen als je opzoek bent naar een patroon voor een T-shirt of als toevoeging op een ander T-shirt dat je gebruikt.

Leuk dat je de tijd nam om mijn bericht te lezen. Ik hoor graag wat je er van vond. Thank you for taking the time reading this blogpost and taking the time to write a comment for this post. I really do appreciate it.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.