Sinds enige tijd ben ik lid van twee Facebook groepen die uitsluitend zelfgemaakte kleding laten zien voor jongens en mannen. De ene groep is Engelstalig en de andere groep is Nederlands. Ik had nooit gedacht dat toen ik zo ongeveer vier jaar geleden besloot al mijn kleding zelf te gaan maken dat ik ook van alles voor manlief zou gaan maken. Manlief is redelijk lang en heeft altijd moeite de juiste lengte te vinden voor T-shirts en overhemden. Zo bood ik op een dag spontaan aan een paar witte T-shirts voor hem te stikken en van het één kwam het ander. De Engelstalige groep heeft een maandelijkse blogtour en ik besloot mee te doen aan het Sewing Blue Blog Tour ‘Boys in Summer’ thema. Ik maak ook wel eens iets voor Stitching Creatief voor Babyspulletjes en deze keer een zelfgemaakte jongens babykleding maat 50 in marine stijl. 

Zelfgemaakte jongens babykleding maat 50

Zelfgemaakte jongens babykleding maat 50 – stofkeuze en patroontjes

Deze giraffe van Flosstyle patterns vormde de basis van mijn stofkeuze omdat ik het als extraatje bij het setje ga doen. De stoffen zijn afkomstig van Happy Textiles. Een paar maanden geleden won ik een doos met restant stoffen en daar maak ik dan kleertjes van voor deze stichting. De streepjes jersey waar ik het T-shirtje en de binnenkant van het mutsje van maakte is een restant van één de vier zelfgemaakte basis T-shirts.

Zelfgemaakte jongens babykleding maat 50

Ik maakte in januari ook een babysetje en besloot het patroon voor de broek die ik zelf tekende iets aan te passen zodat ik ook een zijnaad kreeg. Het T-shirt patroon werd ook aangepast. Het heeft nu schoudernaden, een V-halsje, een diepere armsgat en aangepast mouwkop. In de keukenkast lag nog een slabbetje van toen onze dochters klein waren. Deze gebruikte ik als basis voor mijn slabbetjes.

Zelfgemaakte jongens babykleding maat 50

Zelfgemaakte jongens babykleding maat 50 – het stikwerk

Het broekje, T-shirtje en mutsje zijn allemaal met de lockmachine gestikt. Ook de zomen van het T-shirtje. Ik kwam deze flatlock zoomafwerking toevallig een paar weken geleden en besloot het uit te proberen. Het gaat als volgt. Je verwijdert één van de naalden van de lockmachine en draait de spanning van de overgebleven naald op nul. Ik lockte met het mes omhoog zodat ik niet per ongeluk in het T-shirtje zou snijden. De slabbetjes zijn gestikt met de naaimachine.

Zelfgemaakte jongens babykleding maat 50

Tijd en Kosten

Tijd: patronen aanpassen 60 minuten; knippen 30 minuten; stikken en afwerken 8 uur
Kosten: garen € 2,00; elastiek € 0,50; klittenband € 0,25

Zelfgemaakte jongens babykleding maat 50

Zelfgemaakte jongens babykleding maat 50 – gratis patronen

Een zoekvraag op internet voor gratis patroontjes voor babykleding levert een keur aan patronen op. Ik zet met enige regelmaat ook gratis patroontjes op mijn blog die je kunt downloaden. Ik weet deze keer niet zo goed of mijn patronen iets zullen toevoegen aan de reeds bestaande overvloed. Mocht je toch belangstelling hebben voor mijn patroon van het broekje, T-shirtje of slabbetje stuur mij dan een berichtje. Ik stuur het je graag toe. Bij veel belangstelling zet ik ze online. Maak jij wel eens kleding voor jongens en mannen? En vind je dit lastiger dan voor jezelf of voor meisjes kleding maken?

Zelfgemaakte jongens babykleding maat 50

Zelfgemaakte jongens babykleding maat 50 – Blog Tour

Wil je meer inspiratie om voor jongens en heren te naaien? Neem dan een kijkje op bij de andere bloggers door op de onderstaande links te klikken.

Fri. May 4
Made for Little Gents (Intro to Boys in Summer Blog Tour)
Mon. May 7
Elli & Nels in Stitches
Tues. May 8
Our Play Palace, Made by Laura!, Beri Bee Designs
Wed. May 9
Made for Little Gents, Mamma Newey’s Makes
Thurs. May 10
Phat Quarters, Dreams & Stitches
Fri. May 11
Stylin’ StacyTenille’s Thread
Mon. May 14
Paisley RootsFabulous Home Sewn
Tues. May 15
Seams Like StyleKathy’s Kwilts and More
Wed. May 16
Sewing with DAuschick SewsSeams Sew Lo
Thurs. May 17
My Sewing RootsMiddle River Studio
Fri. May 18
Lunatiek, Needles to SayManning The Machine 

5 Comments on Zelfgemaakte jongens babykleding maat 50

  1. heel mooi! Waar haal je dan de adressen van de goede doelen? ik heb soms de indruk dat in België velen afgewezen worden omdat ze voldoende kledij krijgen.

    • Dank je wel. Deze stichting kwam ik tegen op Facebook. Zij hebben ook een website (https://stichtingbabyspullen.nl). Misschien zou je daar eens kunnen informeren. Ik weet niet waar je in België woont maar zij hebben overal inzamelpunten. Ik weet niet waar je woont maar er zijn ook diverse inzamelpunten in de buurt van de grens.

Leuk dat je de tijd nam om mijn bericht te lezen. Ik hoor graag wat je er van vond. Thank you for taking the time reading this blogpost and taking the time to write a comment for this post. I really do appreciate it.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.