Ik liet de maart uitdaging van het TMS-team aan mij voorbij gaan maar aan deze Miss Bossy uitdaging besloot ik mee te doen. Een spannende gedachte om stof en patroon keuze aan aan ander over te laten alhoewel ik dit al één keer eerder had ervaren. Natuurlijk kwamen de drie suggesties van mijn kant niet uit de lucht vallen. Ik ben bezig mijn stoffenvoorraad op te maken. De stoffen voor Lente en Zomer waren reeds gesorteerd en gecombineerd met patronen die ik ook in huis. Deze uitdaging was dus eigenlijk een mooie methode om er weer één van de lijst te kunnen strepen. Ik koos drie van deze UWYH projecten en deed er ook de patroonsuggesties bij. Uiteindelijk werd met overweldigende meerderheid project 1 de winnaar: Orageuse Paris Top jersey versie.

Orageuse Paris Top jersey versie

Orageuse Paris Top jersey versie – de Franse look

Er is al veel geschreven over de Franse look. Wat maakt deze look zo bijzonder? Ik las ooit het boek La Parisienne van Ines de la Fressange. 

Orageuse Paris Top jersey versie

Leuk boek vol tips, maar of ik ooit de Franse look te pakken krijg blijft de vraag. Zo zijn er de zeven basics van Ines: een mannenblazer, een trenchcoat, een marineblauwe trui, een tanktop, een LBD, een spijkerbroek en een leren jasje. Ik kom een aardig eind. LBD: daar heb ik er een paar van, spijkerbroeken: geen probleem, maar een tanktop zal ik niet dragen. Liever een T-shirtje met korte mouw. 

Orageuse Paris Top jersey versie

Ik vind de Orageuse Paris Top tres bien. Un petit peu O la la vanwege de fitted look en de kleine splitjes in de zijnaden. Kortom ‘une petite touche de style français’ en met een knipoog naar de ook zo bekende Franse Breton T-shirtjes.

Orageuse Paris Top jersey versie – stofkeuze en patroon

Tussen de restanten zat een leuke jersey stof in denimkleur met een klein stipje erin. Gekregen van iemand die dacht dat ik er nog wel iets van kon maken. Een patroon had ik nog niet in gedachte maar iets met een maritieme look stond al wel vast en de binnenkant van de stof om wat accenten aan te brengen. De stofadvies voor de Orageuse Paris Top is echter een stevige soort geweven stof (canvas, gabardine of dunne denim) en dit was jersey. Dan maar een jersey versie.

Orageuse Paris Top jersey versie

De Orageuse Paris Top heeft een boxy uiterlijk met een boothals en driehoekige schouderstukjes. Middenachter zit een rits en de mouwen eindigen net boven de elleboog. Ik koos maat 38 en paste het patroon iets aan. De zijnaden zijn iets ingenomen om het boxy uiterlijk te verminderen en de zomen kregen een iets afgerond vorm. Ook hebben de zijnaden klein splitjes gekregen.

Orageuse Paris Top jersey versie – het stikwerk

De Orageuse Paris Top is goed te maken voor iedereen die wat ervaring heeft. Het inzetten van de driehoekige schouderstukjes bij de halslijn en mouwen vraagt wat aandacht maar als je het goed rijgt dan zitten ze perfect. 

Orageuse Paris Top jersey versie

Ik besloot de rits te laten vervallen omdat de jersey ging hangen en lubberen met de decoratieve koperkleurige rits. Hier wreekte zich waarschijnlijk mijn stofkeuze. Mijn versie is gestikt met een lichtgrijze kleur garen. Dit is de kleur van de kleine stipjes. Het hals beleg werd ook vast gestikt omdat de jersey de neiging had iets terug te krullen.

Orageuse Paris Top jersey versie

Tijd en Kosten

Tijd: patroon overtrekken en aanpassen 1 uur; stikwerk en afwerken 5 uur
Kosten: Orageuse Paris Top patroon € 8,50; kopieerkosten en plakwerk € 3,00; garen € 3,50

Orageuse Paris Top jersey versie

Orageuse Paris Top jersey versie – tevredenheidsfactor

Ik ben meer dan tevreden met mijn nieuwe Topje. De jersey stof veranderd de look maar dat komt mede doordat ik er ook een meer fitted look van heb gemaakt. De afgeronde zomen zorgen voor een vrouwelijk accent en ook de toegevoegde splitjes zijn een leuk detail.

Orageuse Paris Top jersey versie

Perfecte Top dus voor de warme dagen die eraan gaan komen en voor in de koffer. De stof voelt heerlijk aan en is licht in gewicht. Een tweede versie? Als die er komt dan ga ik iets proberen met een geweven stof. En heb jij net zoals ik een zwak voor de Franse look of gaat je voorkeur uit naar een andere stijl?

Leuk dat je de tijd nam om mijn bericht te lezen. Ik hoor graag wat je er van vond. Thank you for taking the time reading this blogpost and taking the time to write a comment for this post. I really do appreciate it.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.