Jullie kennen mij meestal van de monochrome kleurstellingen. Zwart/wit, hier en daar wat grijs maar ook wel eens blauw. Deze keer iets totaal anders. Het zal het zonnige weer weer van de afgelopen geweest zijn of het uitzicht op de bollenvelden die ik regelmatig zie tijdens mij treinreizen.

Bloemenprint Slim Fit Jeans

De stof die ik deze keer gebruikte stamt uit deze dezelfde periode namelijk die van de KNIPster 2016 wedstrijd van de KNIPmode. Ik had deze stof bedoeld voor een outfit van Maxima. Het liep echter anders. Luisterend naar adviezen van anderen die mij vertelde dat Maxima nooit broeken draagt tijdens officiële gelegenheden besloot ik mijn idee los te laten. Het Maxima theme werd ingevuld door een Vogue patroon van Rebecca Taylor. Deze stof bleef dus liggen en ik besloot dat de tijd was aangebroken om er een bestemming voor te gaan kiezen en het werd een Bloemenprint Slim Fit Jeans.

Bloemenprint Slim Fit Jeans

Bloemenprint Slim Fit Jeans – de stoffen

Deze rekbare stof heeft een ingeweven bloempatroon. De stof is een rekbaar in de breedte en rekt ongeveer 35 %. Dit rekpercentage gaf nogal wat problemen tijdens het stikken van de verticale naden en tijdens het doorstikken. Geduld, het juiste garen en het IDT-systeem van naaimachine zorgde voor een goede doorvoer van de stof zodat er toch een bijna perfecte naadverwerking ontstaan is. Ik had ook nog wat andere rekbare stof liggen waar ik de binnenzakken van maakte.

Bloemenprint Slim Fit Jeans

Het idee achter een Bloemenprint Slim Fit Jeans

Deze jeans met bloemenprint is een fijne afwisseling op mijn standaard blauwe spijkerbroek. Ik kies voor mijn zomerbroeken wel vaker een stof met print of patroon maar deze bloemenprint is wel het meest kleurrijke tot nu toe. Een veilige keuze is een shirt of bloesje in een effen kleur zeker als het een kleur is die zit in de bloemenprint van de broek. Ik kan natuurlijk ook een shirt of topje kiezen met een smal streepje of print. We zullen zien wat er in de komende maanden nog op mijn pad komt. 

Bloemenprint Slim Fit Jeans

Bloemenprint Slim Fit Jeans – het patroon en stikwerk

Ik gebruikte ook deze keer weer mijn vertrouwde jeans patroon. Toch blijft het iedere keer weer een verrassing of de broek weer perfect past. Iedere stof heeft een unieke eigenschap en deze keer was de stof wel erg rekbaar. Na het rijgen werd de broek gepast, hier en daar wat aangepast en kon het stikwerk beginnen.

Bloemenprint Slim Fit Jeans

Ik zat een beetje op de automatische piloot waardoor de 5-pocket versie een herensluiting heeft gekregen. Op zich niet zo erg voor een keer omdat deze broek meestal gedragen zal gaan worden met T-shirtjes en Topjes. De binnenzakken en tailleband zijn afgewerkt met biaisband dat gemaakt is van een restje voering.

Bloemenprint Slim Fit Jeans

Tijd en Kosten

Tijd: knippen broek 60 minuten; biaisband maken 30 minuten; rijgen, stikken en afwerken 14 uur
Kosten: beide stoffen zijn een gift van Nooteboom; garens € 5,00; versteviging € 1,00; knoop € 0,50; rits € 2,50

Bloemenprint Slim Fit Jeans

Ik draag mijn Bloemenprint Slim Fit Jeans met

Deze keer met een refashion T-shirt van een Oska Top. Een tikkeltje ongewoon maar ook dit zelfgemaakte streepjes T-shirt vind ik er prima bij staan.

Bloemenprint Slim Fit Jeans

Ondertussen heb ik nog twee restanten zalmroze jersey stof gevonden waar ik ook mee aan de slag ga. Het wordt wat passen en meten om er een T-shirtje uit te krijgen maar ik heb al wat geprobeerd en het ziet in mijn ogen veelbelovend uit.

5 Comments on Bloemenprint Slim Fit Jeans

    • Dank je wel voor het compliment. Ik moet eerlijk bekennen dat ik zeker wel drie keer heb nagedacht voor ik ging knippen: doe ik het wel/doe ik het niet. Ben benieuwd om die van jou te zien als het zover is.

  1. Ik vind de broek heel geslaagd. Ik heb er bewondering voor dat je kan zeggen “mijn vertrouwd jeanspatroon”. Het moet toch echt geweldig zijn om zo goed te kunnen naaien!
    Er kruipt uiteraard veel tijd in, maar dat is niet het enige dat mij nog tegenhoudt om een broek te durven maken 😉

    • Dank je wel. Een goed passend patroon voor een broek is inderdaad geweldig. Het enige wat iedere keer voor ‘verrassingen’ zorgt is de stof. Ik moet bijna altijd wel iets aanpassen omdat de stof net weer even andere eigenschappen heeft. Voordat ik begon aan het zelf maken van een broek heb ik mij eerst goed ingelezen over constructies en aanpassingen. Ik heb vooral gebruik gemaakt van deze site: https://wkdesigner.wordpress.com/2008/10/07/classic-jeans/. En ik stik de binnenzakken mee als ik de rits stik.

Leuk dat je de tijd nam om mijn bericht te lezen. Ik hoor graag wat je er van vond. Thank you for taking the time reading this blogpost and taking the time to write a comment for this post. I really do appreciate it.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.