Soms vraag je je zelf wel eens af: ontbreekt er nog iets in mijn garderobe? Zo was ik op zoek naar een T-shirtje dat ik kon combineren met mijn bloemenprint jeans. Elizabeth liet op haar Elizabethmadethis Instagram account twee keer achter elkaar een roze combinatie zien. Geïnspireerd geraakt door deze twee combinaties besloot ik iets te gaan met de restanten zalmroze jersey stof. Ik schreef er over in mijn bloemenprint jeans bericht. De behoefte aan een basis T-shirtje was er niet. Zeker als het warmer is jasjes en vestjes niet gedragen worden is het wel zo plezierig als een topje een blikvanger kan zijn. Ik maakte eerst een schetsje van het idee om het daarna uit te werken.

asymmetrische zalmkleurig T-shirtje

Ik gebruikte het zelfgetekend T-shirt patroon van de vier basis T-shirtjes die ik onlangs maakte. Na wat tekenwerk had ik een patroon voor een asymmetrische zalmkleurig T-shirtje.

asymmetrische zalmkleurig T-shirtje

Asymmetrische zalmkleurig T-shirtje – het patroon

Asymmetrische details kunnen weer op een andere manier voor accenten zorgen in kleding. Balans is erg belangrijk en teveel kan al snel leiden tot overdone. Deze keer was de hoeveelheid beschikbare stof bepalend voor het ontwerp. Een echt lang T-shirt zat er niet in en ik wilde graag iets anders maken dan een basic T-shirtje met korte mouw. Ik besloot te spelen met de mouwinzet en de vorm van de zoom. Dit asymmetrische zalmkleurig T-shirtje heeft aan de ene kant een kimonomouw en aan de andere kant een gewone ingezette mouw.

asymmetrische zalmkleurig T-shirtje

De zoom is een naar beneden gerichte punt en is aan de achterkant 2 cm langer dan aan de voorkant. De hals werd iets breder en dieper gemaakt dan te zien is bij de vier basis T-shirtjes. Uiteindelijk had ik mijn drie patroondelen klaar. De patroondelen werden op de stofstukken gelegd en afgetekend.

asymmetrische zalmkleurig T-shirtje

Asymmetrische zalmkleurig T-shirtje – het stikwerk en eindresultaat

Ik koos voor een iets donkere kleur zalmkleurig garen. Het T-shirtje is bijna geheel met de lockmachine gestikt. Geen ingewikkeld of gecompliceerd stikwerk: schoudernaden, zijnaad en mouwnaad sluiten. Vervolgens de kimonomouw stikken en de andere mouw inzetten. En dan de laatste paar stappen: hals afwerken, mouwzomen en pandzomen stikken. Tot slot nog wat losse draadjes netjes afwerken en het zelfontworpen T-shirtje was klaar. 

asymmetrische zalmkleurig T-shirtje

Tevreden? Meer dan. Het blijft altijd een spannend moment of iets wat je zelf bedenkt leuk uit zal pakken. Ik ben er blij mee en tevreden met het ontwerp. Het T-shirtje doet het goed op de bloemenprint jeans en hangt net over de tailleband. Prima voor op een terrasje met een vroege Latte Macchiato, voor op vakantie en een zomers verjaardagfeestje.

asymmetrische zalmkleurig T-shirtje

Tijd en Kosten

Tijd: patroon uitwerken en maken 2 uur; stikwerk en afwerken 4.5 uur
Kosten: garen € 3,50

asymmetrische zalmkleurig T-shirtje

Leuk dat je de tijd nam om mijn bericht te lezen. Ik hoor graag wat je er van vond. Thank you for taking the time reading this blogpost and taking the time to write a comment for this post. I really do appreciate it.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.