Melissa Evans organiseert met enige regelmaat de Breaking Ground Tour. De bedoeling is dat je iets maakt van een voor jou onbekende patroon ontwerper of organisatie/naaiblad waarbij de voorkeur is voor een onafhankelijke patroon ontwerper. Ik slaagde daar bij mijn eerste bijdrage voor de Breaking Ground Tour niet echt in alhoewel ik nog nooit van Kwik Sew had gehoord, dus in die zin was Kwik Sew nieuw voor mij. Flosstyle stelde gratis patronen ter beschikking voor deelnemers aan de Breaking Ground Tour. Ik besloot van dit aanbod gebruik te maken en nam een kijkje op de Flosstyle website. Mijn keuze viel op een setje zacht baby speelgoedfiguren. Je kunt hieronder zien uit hoeveel Zelfgemaakte Flosstyle Babies First Toys mijn serie bestaat.

Zelfgemaakte Flosstyle Babies First Toys

Zelfgemaakte Flosstyle Babies First Toys – het patroon

Je kunt met dit Flosstyle Babies First Toys patroon wel zes verschillende baby speelgoedfiguren maken. Vier dieren en twee ballen. Het patroon heeft toegevoegde naadwaarden wat bij het zeepaardje zeker een bonus is. De naai-instructies zijn in het Engels maar de bijgevoegde tekeningen en foto’s zijn zo goed dat als je visueel bent ingesteld je de speelgoedfiguren zonder de tekst prima kunt maken. Het maken en verwerken van de ruches langs de diverse speelgoedfiguren wordt apart uitgelegd.

Zelfgemaakte Flosstyle Babies First Toys

Zelfgemaakte Flosstyle Babies First Toys – de dierfiguren

Ik gebruikte allerlei restjes voor het maken van de dierfiguren en startte met het maken van de olifant en de dinosaurus.

Zelfgemaakte Flosstyle Babies First Toys

Zo maakte ik dus een speelgoedfiguur zonder en met ruches. Een dikke ochtend knippen, stikken, vullen en met de hand de vulopening dicht maken en de eerste twee waren af. De staart van de olifant is gemaakt van lint waarin halverwege een knoop is gelegd om de uiteinde van de staart te vormen. Het zeepaardje en de giraffe zagen er ook wel schattig uit en die werden de dag erop geknipt en in elkaar gezet. De giraffe heeft ook een lintje als staart.

Zelfgemaakte Flosstyle Babies First Toys

Zelfgemaakte Flosstyle Babies First Toys – de mini speelgoedbal

Op de tafel lagen de diverse restjes van de dierfiguren. Ik besloot van deze restanten aangevuld met nog twee andere kleine restjes de mini speelgoedbal te maken. Het toeval wilde dat ik een dag ervoor net tegen rammelaar doosje was aangelopen en deze had gekocht. Kleine kinderen vinden dergelijke geluidjes geweldig dus ging deze tijdens het vullen in de speelgoedbal.

Zelfgemaakte Flosstyle Babies First Toys

Zelfgemaakte Flosstyle Babies First Toys – mijn ervaring

Ik heb met veel plezier vijf van de zes Flosstyle Babies First Toys gemaakt. Het Flosstyle Babies First Toys patroon kost $ 7.50 (€ 6,10) wat zeker niet duur is voor zes patroontjes. Als je vaak kraamcadeautjes maakt is dit zeker een goede investering en je hebt geen grote hoeveelheden stof nodig om toch iets leuks te maken. Alle dierfiguren zijn te maken van één quiltlapje van 48cm x 52cm. Het toevoegen van een rammelaar doosje of een squeezer (voor een piepgeluidje als je het inknijpt) is zeker aan te bevelen.

Zelfgemaakte Flosstyle Babies First Toys

Tijd en Kosten:

Tijd: knippen 1 uur; stikken, vullen en afwerken 9 uur
Kosten: als deelnemer aan de Breaking Ground Tour ontving ik dit patroon gratis; print- en plakkosten € 0,50; diverse kleuren garen € 2,50; fiberfill € 5,00; rammelaar doosje € 0,75

2 Comments on Zelfgemaakte Flosstyle Babies First Toys

    • Dank je wel. Ze zijn inderdaad erg leuk. Ik ben meestal wat langer bezig omdat ik beste wel een pietje precies ben. Ook goed opvullen is een kunst op zich.

Leuk dat je de tijd nam om mijn bericht te lezen. Ik hoor graag wat je er van vond. Thank you for taking the time reading this blogpost and taking the time to write a comment for this post. I really do appreciate it.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.