De Franki Top is een patroon van de Wearable Studio, een nieuw onafhankelijk patroonmakersmerk met Australië als thuisbasis. Deze Franki Top is hun eerste patroon en ik mocht dit patroon testen.

Wearable Studio Franki Top patroon
De Franki Top is een zomerse Top: leuk, fris, kek, modern. Je kunt met het Wearable Studio Franki Top patroon zowel in een casual versie als een in een stijlvolle versie maken. De Top kun je afwerken met een ruche aan de high-low zoom, driekwart mouw met strikken of een korte mouw. Kies voor een luchtige zomerse versie stoffen die soepel vallen zoals rayon, viscose, voile en zijde. Wil je liever een Franki Top met een meer boxy uiterlijk neem dan een stevigere stof zoals linnen of katoen.
Ik koos voor een soepel vallende kunstzijde met een bloempatroon. Oudroze met wat bordeaux rood en ecru. Een leuke tegenhanger van mijn gebruikelijke zwart/witte keuze.

Wearable Studio Franki Top patroon

Wearable Studio Franki Top patroon – het in elkaar zetten

Ik koos voor maat 8 en maakte een combinatie van versie A en B. Het patroon is ontworpen voor cupmaat C. Mijn eerste stap was een SBA (Small Bust Adjustment) zodat het voorpand geschikt werd voor cupmaat A. De patroondelen werden daarna op de stof gelegd, geknipt en geregen. Mijn Franki Top zat in één keer perfect en nu kon het echte stikwerk beginnen.

Wearable Studio Franki Top patroon
Voordat ik aan het stikwerk begon ging ik boodschappen doen en op weg naar de supermarkt zag ik in één van de kledingwinkels bloesjes hangen met korte mouwen. Deze korte mouwen waren afgewerkt met een ruche. Ik besloot dit idee te gebruiken voor de afwerking van mijn korte mouwen. De ruches zijn aan de onderkant afgewerkt met een rolzoom op de overlock. Het stikken van kunstzijde vraagt wel wat aandacht omdat het een beetje glibberig is. Het enige handwerk dat na het stikken overbleef was het vastzetten van het beleg.

Wearable Studio Franki Top patroon

Mijn ervaring met het Wearable Studio Franki Top patroon

De beschrijving die bij het patroon zit is zeer uitgebreid alsmede de illustraties die bij de beschrijving staan.Naadtoeslagen zijn al toegevoegd. Naast de reeds genoemde stofadvies wordt ook advies gegeven over voorbereidingen zoals stof voorwassen en hoe je een PDF-patroon in elkaar zet. Aan het einde van de instructie volgen nog wat algemene naaitermen. Dit maakt de Wearable Studio Franki Top patroon ook uitermate geschikt is voor iemand die pas begonnen is haar eigen kleding te maken. De stofkeuze bepaalt het uiteindelijke uiterlijk van de Top naast de combinatie van de diverse mogelijkheden. 

Wearable Studio Franki Top patroon
Ik ga mijn Franki Top deze zomer met veel plezier dragen. Tijdens de fotoshoot was het ijskoud maar ik wilde jullie graag een zomerse combinatie tonen. Deze Top ga ik van de zomer dragen op een skinny jeans met een paar leuke sneakers eronder. Laat de zomer maar komen: ik ben er klaar voor.

Wearable Studio Franki Top patroon

waar koop je het Wearable Studio Franki Top patroon

Je bent enthousiast geworden en ook jij wilt deze zomer wel eens iets anders dan een T-shirt? Het Wearable Studio Franki Top patroon is zeker een aanrader. Het patroon kost A$ 14,00 (€ 8,82) wat een prima prijs is voor dit patroon. Dit patroon is gemaakt voor cupmaat C maar is vrij eenvoudig aan te passen voor een kleinere of grotere cupmaat.
Een laatste advies voor als je de Franki Top maakt: neem de tijd als je een versie met de ruches maakt. Gebruik de grootste steek van je naaimachine en als je de naaimachinenaald wilt sparen rijg de strook vast voordat je gaat stikken.

Wearable Studio Franki Top patroon

Tijd en Kosten

Tijd: patroon aanpassen voor cupmaat A 60 minuten; knippen, rijgen, stikken en afwerken 8 uur
Kosten: ik ontving het patroon van de Franki Top gratis; stof is afkomstig uit mijn restbak met stoffen; print- en plakkosten € 2,75; garen € 3,50; versteviging € 1,00

2 Comments on Wearable Studio Franki Top patroon

    • Dank je wel. Het is inderdaad een leuk Topje en het weer komt wel. Gelukkig hebben ik deze alvast klaar hangen als de zon tevoorschijn komt.

Leuk dat je de tijd nam om mijn bericht te lezen. Ik hoor graag wat je er van vond. Thank you for taking the time reading this blogpost and taking the time to write a comment for this post. I really do appreciate it.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.