Mijn maart uitdaging voor de Let’s Sti(c)k Together maandelijkse voornemens was het maken van een poloshirt voor mijn echtgenoot. Ik doe ook mee aan de Breaking Ground Tour, besloot beide samen te combineren en ging op zoek naar een patroon. Mijn zoekvraag ‘poloshirt male sewing pattern’ leverde een Kwik Sew patroon op.

Kwik Sew patroon 3484 poloshirt hack

Nu lijkt dit patroon niet op een poloshirt maar dat kun je er wel van maken. Een uitdaging in een uitdaging dus. Een volgende zoektocht op internet en een bestaand poloshirt leverde veel op. Ik pakte het patroontekenpapier, ging aan de slag en had na een uur een Kwik Sew patroon 3484 poloshirt hack klaar.
Het viel mij uiteindelijk reuze mee om het patroon te veranderen in een poloshirt. Het achterpand hoeft niet gewijzigd te worden en het voorpand leg je middenvoor aan op de stofvouw. Dit patroon heeft geen kraagstaander. Je tekent eigenlijk alleen knoopsgatbeleggen.

Kwik Sew patroon 3484 poloshirt hack

Kwik Sew patroon 3484 poloshirt hack – de stofkeuze

De stof heb ik vorig jaar gekocht bij Javro in Epse tijdens een kort verblijf in Klarenbeek. Deze mosgroene stof heeft een smal ingebreid jeanskleurig streepje. Ik wilde ook wat contrast stof in mijn poloshirt versie verwerken en besloot in mijn reststoffenbak op zoek te gaan naar een restje bijpassende stof. Er werd een restant gevonden dat genoeg was om te gebruiken.

Kwik Sew patroon 3484 poloshirt hack

Ik maakte een schetsje waar de contraststof verwerkt zou worden. De knoopsgatbeleggen zouden nog wel een uitdaging worden daarom bestudeerde ik goed hoe de knoopsgatbeleggen in het bestaande poloshirt waren verwerkt.

Kwik Sew patroon 3484 poloshirt hack

Kwik Sew patroon 3484 poloshirt hack – het stikwerk

Ik stikte eerst de knoopsgatbeleggen in het voorpand en het borstzakje. Vervolgens werden de schoudernaden gesloten zodat de kraag erop gestikt kon worden. De kraag had ik nog niet geknipt en omdat mijn echtgenoot zijn bovenste knoop altijd open laat leek het mij een leuk idee om de streepjes van de kraag gelijk te laten lopen met de strepen het voorpand.

Kwik Sew patroon 3484 poloshirt hack

Na wat puzzelen (ruim een uur) was ik eruit en kon ik de kraag knippen. De onderkant van de kraag is gemaakt van contraststof. Nu de kraag erop zat was het nog een fluitje van een cent om de rest te stikken. Een goede twee uur later was de Kwik Sew patroon 3484 poloshirt hack bijna af. Ik vond in de knopendoos twee bijpassende knopen. Nadat de knoopsgaten gestikt waren restte er nog één klusje: het met de hand aanzetten van de knopen.

Kwik Sew patroon 3484 poloshirt hack

Kwik Sew patroon 3484 poloshirt hack – leermomenten

Je zult je misschien ondertussen afvragen waarom ik koos voor het Kwik Sew patroon. Was er niet een ander poloshirt patroon dat ik had kunnen gebruiken? Ja die zullen er wel zijn, maar dit patroon kwam naar voren uit mijn zoekvraag en ik had nog nooit van Kwik Sew patronen gehoord.

Kwik Sew patroon 3484 poloshirt hack

Ik vond het daarnaast een uitdaging om van een overhemdmodel een poloshirt te maken. Het maken van de knoopsgatbeleggen in het poloshirt, het opzetten van een kraag met een mooi afwerkbiesje aan de binnenkant en de paspel langs het borstzakje waren tijdrovende kusjes maar het zorgt wel voor een mooie afwerking.

Kwik Sew patroon 3484 poloshirt hack

Het RTW poloshirt zorgde ervoor dat dit poloshirt achter net iets langer is dan voor en dat ik een lintje bij de splitjes stikte. Manlief is zeer tevreden met het eindresultaat en nu maar wachten op de zon zodat hij het poloshirt kan dragen op één van zijn spijkerbroeken.

Kwik Sew patroon 3484 poloshirt hack

Tijd en Kosten

Tijd: patroon aanpassen 1 uur; kraag tekenen 1 uur; knippen 45 minuten (de strepen moesten wel netjes doorlopen); stikken en afwerken 10 uur
Kosten: patroon € 13.20; stof € 15,00; garen € 3,50; versteviging € 0,50

Leuk dat je de tijd nam om mijn bericht te lezen. Ik hoor graag wat je er van vond. Thank you for taking the time reading this blogpost and taking the time to write a comment for this post. I really do appreciate it.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.