De Maart Digitale Patroon Maand uitdaging zorgt deze keer voor mijn Crafty Kooka Luiaard patroon #MDPM blogbericht. Ik kwam op een FB-pagina een oproep tegen van MaMarieke om de ooit aangeschafte maar nooit gebruikte PDF-patronen te gaan gebruiken. MaMarieke was net als ik gevallen voor een € 2,00 Makerist sale. Deze Crafty Kooka Luiaard patroon is ongeveer een jaar geleden aangeschaft.

Crafty Kooka Luiaard patroon #MDPM

Waarom? Een verzekeringsmaatschappij had een paar televisiereclames met een luiaard erin. Leuk om naar te kijken en ik dacht ik ga op zoek naar een patroon om er één te maken. Het duurde enige tijd voor ik er één naar mijn zin gevonden had. Het idee verdween even totdat Makerist met de € 2,00 aanbieding voorbij kwam. Zij bleken diverse Crafty Kooka patronen te verkopen en ook het luiaard patroon zat erbij en voor € 2,00 was het zeker een goede deal.

Crafty Kooka Luiaard patroon #MDPM

Crafty Kooka Luiaard patroon #MDPM – het patroon en mijn ervaring

De Crafty Kooka luiaard bestaat uit negen patroononderdelen en is 52 cm lang. Het patroon bestaat uit een goede beschrijving met duidelijke illustraties. De 1 cm naadwaarde is inbegrepen wat best wel veel is maar zoals de beschrijving aangeeft de overwaarde knip je iedere keer weg na het stikken van een naad. Je stikt met het naaimachinevoetje langs de stofrand zodat je tijdens het stikken geen stofhoogte verschillen hebt. Ik vond dit uiteindelijk best wel plezierig stikken met name als je het voor- en achterlijf aan elkaar stikt en ook de armen en benen mee stikt.

Crafty Kooka Luiaard patroon #MDPM

Je kunt het beste een iets kleinere steeklengte (1,5 – 2,0) gebruiken zodat details van de ‘handen’ en ‘voeten’ goed hun vorm behouden tijdens het opvullen.
Het ‘gezichtsmasker’ en de neus zijn met een kleine zigzagsteek gestikt. Ik stikte navel en mond met de grootste stiksteek (4,5) in plaats van een stiksteek met de hand.

Crafty Kooka Luiaard patroon #MDPM

Crafty Kooka Luiaard patroon #MDPM – stofkeuze

Je kunt op mijn blog met enige regelmatig items zien die gemaakt zijn van afgedankte kleding maar ook kleding refashions. Deze luiaard is van een oude afgedankte sweater en een vervilte oude zwart vestje gemaakt. De kop, ‘handen’ en ‘voeten’ zijn gemaakt van de binnenkant van de sweater en het ‘gezichtsmasker’ en de neus van het vervilte zwarte vestje.

Crafty Kooka Luiaard patroon #MDPM

Tijd en Kosten

Tijd: knippen 45 minuten; stikken, opvullen en afwerken 9 uur
Kosten: patroon € 2,00; print- en plakkosten € 1,00; garen € 2,00; fiberfill € 5,00; veiligheidsogen € 0,50

Crafty Kooka Luiaard patroon #MDPM

Crafty Kooka Luiaard patroon #MDPM – #MDPM

Het maken van de Crafty Kooka luiaard stond al lang op mijn lijstje. Deze Maart Digitale Patroon Maand uitdaging gaf mij het zetje om nu dan ook daadwerkelijk aan de slag te gaan. De luiaard staat ook wel symbool voor de snelheid waarmee ik soms een PDF-patroon maak. Traag. Ze zijn met een muisklik aan te schaffen en opgeslagen op je laptop liggen ze niet in de weg. En dan? Een uitdaging zorgt dat je aan de slag gaat. Mijn luiaard zit bij mijn naaimachine als symbool voor al mijn opgeslagen en ‘die ga ik maken’ PDF-patronen.

Crafty Kooka Luiaard patroon #MDPM

Ik heb ondertussen mijn volgende PDF-patroon van de ‘plank’ gehaald. Ook voor een uitdaging. Je wilt weten welk patroon, wat het wordt en je wilt het niet missen. Als je zelf WordPress gebruikt kun je me volgen, maar ook via mijn Bloglovin’-account of meld je aan voor mijn nieuwsbrief.

6 Comments on Crafty Kooka Luiaard patroon #MDPM

    • Dank je wel. Deze luiaard is inderdaad superschattig. De constructie was ook verrassend en eigenlijk verrassend eenvoudig. Het meeste werk zit het ‘gezichtsmasker’ en het netjes stikken en vullen van de handen en voeten. Ik vrees dat ik heel veel ongebruikte PDF-patronen opgeslagen heb.

Leuk dat je de tijd nam om mijn bericht te lezen. Ik hoor graag wat je er van vond. Thank you for taking the time reading this blogpost and taking the time to write a comment for this post. I really do appreciate it.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.