Ik begon aan deze Seven House Toaster Sweater #2 versie na een contact met Ann. Wij hadden namelijk bijna gelijktijdig een blogbericht geschreven over onze zo juist gemaakte sweaters. Zij had bijna dezelfde reactie als ik na het zien van mijn Named Talvikki sweater. Ann had namelijk een versie van de Seven House Toaster Sweater #2 gemaakt en vroeg zich af wat het verschil was met de Named Talvikki sweater. Ik zag haar Seven House Toaster Sweater #2 versie en had hetzelfde maar dan andersom. We maakten de afspraak om beide de andere sweater ook te maken en daarover te schrijven.

Seven House Toaster Sweater #2 versie

Named Talvikki sweater versus Seven House Toaster Sweater #2 versie

Zo op het eerste oog vallen er uiteraard al een direct paar verschillen op tussen beide patronen. De Named Talvikki sweater heeft figuurnaden in de kol, een verlengde schoudernaad met lage mouwinzet, heeft voor en achter een lengte verschil en extra lange mouwen. De turtleneck van de Talvikki sweater heeft een apart beleg en het beleg van de boothals van de Seven House Toaster Sweater #2 versie is aangeknipt. Je betaalt voor de Talvikki sweater 20% meer dan voor de Toaster sweater. Ik betaalde voor de Talvikki sweater € 10,00 en voor de Toaster sweater € 8,07. Beide patronen geven de maten op van de gemaakte versie.

Seven House Toaster Sweater #2 versie

Mijn versie van de Seven House Toaster Sweater #2 versie

Ik maakte mijn Toaster sweater # 2 van de stof die ik recentelijk kocht in Antwerpen. Het patroon heeft toegevoegde naadwaarden en ik moet bekennen dat ik daar niet zo’n fan van omdat het lastig is om even snel de uiteindelijke borst- en heupomvang op te meten. Ik besloot de kleinste maat (XS) te kiezen en een paar uur later zat de sweater in elkaar.

Seven House Toaster Sweater #2 versie

Het stikwerk van de Seven House Toaster Sweater #2 versie

Ik maakte wederom platte naden. Dit kost wat meer tijd maar de zomen worden minder dik en ook onder je armen heb je niet zo’n prop stof. De mouwen zijn wederom ingezet nadat de zijnaden en de mouwnaden gesloten zijn. De verbinding tussen split en de zoom van de Seven House Toaster Sweater #2 versie worden afgewerkt met een verstekhoek. De naai-instructies die bij de sweater zitten geven dit met een paar illustraties goed aan voor als je dit nog nooit gedaan hebt. Het grappige is dat ik deze techniek gebruikte bij mijn eerste Talvikki sweater zonder dat ik wist dat het bij Toaster sweater ook werd gebruikt.

Seven House Toaster Sweater #2 versie

Mijn visie op het verschil tussen Named Talvikki sweater versus Seven House Toaster Sweater #2 versie

Voordelen van de Named Talvikki sweater
de turtleneck met de figuurnaden
de iets langere lengte
het lengte verschil van voor- en achterpand
Voordelen van de Toaster Sweater #2
de ingezette mouw
de bij het patroon horende verstekhoekje voor de afwerking van de zoom/split

Nu de trui af is en ik hem ook daadwerkelijk een dag gedragen heb ben ik prima tevreden met het resultaat. Het boxy uiterlijk, de verhoogde boothals, de lichtblauwe kleur van de stof met de ingeweven gekleurde stippen en de splitten geven de sweater een leuke look. Ik heb aan het originele patroon niets veranderd behalve dat mijn uiteindelijk sweater een kleine high/low curve heeft. De stof is bij het wassen wel wat meer gekrompen dan waarop ik gerekend had en na wat pas- en meetwerk kreeg ik de sweater uit de stof.

Seven House Toaster Sweater #2 versie

Komt er een vervolg op de Seven House Toaster Sweater #2 versie

Het antwoord is ja. Ik ga een hack maken van beide patronen en daarbij de voor mij beste onderdelen van beide patronen combineren. Hoe ziet dat er ongeveer uit? De turtleneck en het lengte verschil van voor- en achterpand van de Talvikki sweater worden verwerkt in het patroon van de Toaster Sweater #2 en ik laat de splitten vervallen. Mijn lusten bewaar ik voor de komende herfst. Het volgende project zijn de twee jurken voor de Day&Night Dress uitdaging. Tot slot lees ook wat Ann vond van de Talvikki sweater en zie hoe haar versie eruit ziet.

Seven House Toaster Sweater #2 versie

Tijd en Kosten Seven House Toaster Sweater #2 versie

Tijd: patroon op stof leggen en knippen 1 uur, rijgen en stikwerk 6 uur
Kosten: patroon $ 10,00 (€ 8,07), patroon printen en plakken € 2,90, stof € 15,00, garen € 3,00, versteviging € 0,50

Leuk dat je de tijd nam om mijn bericht te lezen. Ik hoor graag wat je er van vond. Thank you for taking the time reading this blogpost and taking the time to write a comment for this post. I really do appreciate it.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.