Mijn moeder had haar oog laten vallen op de Named Talvikki sweater na het zien van mijn ijsblauwe versie. Ik ging op zoek in Antwerpen naar stof voor haar versie en vond een mooie grijze Ponte di Roma met een zwart design. Deze Named Talvikki sweater derde versie is gemaakt in maat 40/42.

Named Talvikki sweater derde versie

Named Talvikki sweater derde versie – het voorwerk

Ik veranderde ook voor mijn moeder het een en ander aan het oorspronkelijk patroon voordat ik ging knippen. De mouwen maakte ik iets minder wijd maar ook korter zodat mijn moeder ze niet hoeft op te rollen. Er is ongeveer 4,5 cm wijdte bij de mouw weggenomen en ook uit de armsgaten van het achterpand en voorpand is dezelfde ruimte weggenomen. De splitten zijn ook iets ingekort. Alle naden zijn wederom plat gestikt en veranderde om die reden de naadtoeslagen van de zijnaden en mouwen in 1.5 cm.

Named Talvikki sweater derde versie

Named Talvikki sweater derde versie – stofkeuze

Deze Ponte di Roma verwerkte zeer gemakkelijk. De rek is precies voldoende om de trui bij het aan het trekken over het hoofd te krijgen. Deze Ponte di Roma heeft 5% spandex en heeft dezelfde rek als deze lichtblauwe gewatteerde tricot stof.

Named Talvikki sweater derde versie

Named Talvikki sweater derde versie – stikwerk

Het afwerken is gedaan met een lockmachine. Ik heb een beetje gespeeld met het zwart/grijs garen om zo een twee-kleurige naad-afwerking te krijgen. Het stikwerk is gedaan met een coversteekmachine zodat de trui voldoende mee zou rekken. De hoeken bij de zoom zijn ook deze keer weer in verstek (45°) gestikt. Dit levert een mooie afwerking op en het zorgt er ook voor dat je niet teveel dikke lagen hebt in de hoeken. De zomen en mouwen zijn afgewerkt met éénnaaldscoversteek. Ik vind dit iets stijlvoller ogen dan de tweenaalds afwerking die wat meer causal en sportiever oogt.

Named Talvikki sweater derde versie

Named Talvikki sweater derde versie – resultaat

Het is altijd spannend als je voor een ander stof koopt zonder dat je overlegt. Je gaat op pad met een paar aanwijzigingen, je hebt een redelijk idee van iemand zijn smaak en de inhoud van de garderobe. Ik liet mijn moeder de stof zien en ze was direct tevreden met mijn keuze. En met haar versie van de Named Talvikki Sweater is zij meer dan tevreden. De stof voelt lekker aan en valt ook lekker los tijdens het dragen.

Named Talvikki sweater derde versie

Tijd en Kosten

Tijd: aanpassen patroon 30 minuten, knippen 30 minuten, naaien 5 uur
Kosten: stof € 15,00, garen € 3,50, versteviging € 1,00

5 Comments on Named Talvikki sweater derde versie

    • Dank je wel. Het was ook voor mij een spanned of de combinatie van patroon en stof het effect dat ik voor ogen had ook inderdaad zou werken.

    • Dank je wel. Het patroon past haar verrassend goed en ook de stof doet het goed. Het is altijd dankbaar om iets voor mijn moeder te maken en ze is echt blij mee.

Leuk dat je de tijd nam om mijn bericht te lezen. Ik hoor graag wat je er van vond. Thank you for taking the time reading this blogpost and taking the time to write a comment for this post. I really do appreciate it.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.