Ik vertelde in mijn Day&Night Dress uitdaging 2018 bericht over een patroon dat mijn coffee date jurk zou gaan worden. Helaas de toile was een nachtmerrie. Of het nu het patroon is of de stof of een combinatie van deze twee of gewoon niet mijn stijl: ik weet het niet. Het werkte gewoon niet. De tijd begon ondertussen wel een beetje te dringen en misschien zou het helpen als in ieder geval één andere keuze werd gemaakt namelijk mijn Day&Night Dress uitdaging 2018 stofkeuze. Stap 2 dus. Een stofje zoeken. De stof voor de coffee date jurk komt uit mijn als inmiddels als maar slinkende voorraad. Ik maakte afgelopen vrijdag een schetste met het idee van de ’twee verschillende kanten van stof’ thema in mijn achterhoofd. Het schetsje zag er zo uit. Een horizontale en verticale lijnenspel met een asymmetrische look.

Day&Night Dress uitdaging 2018 stofkeuze

Patroon maken voor de Day&Night Dress uitdaging 2018 stofkeuze

Stap 1 was gezet. Stap 2 was het patroon. Een eenvoudige T-shirt dress was wel een goede optie. Ik heb afgelopen december veel tijd gestoken in het maken van een nieuw T-shirt patroon. Dit patroon werd dan ook de basis voor mijn coffee date jurk. Een paar kleine aanpassingen en het patroon was klaar. Volgende stap was het bepalen van de breedte van het pand dat de lengte streep zou gaan worden. Ik vond een mooie maat en tekende deze in het patroon. De grootste uitdaging was nu om het patroon uit mijn stof te krijgen en dat lukte niet. Ik kwam een verticale baan tekort.

Day&Night Dress uitdaging 2018 stofkeuze

Day&Night Dress uitdaging 2018 stofkeuze en het vervolg

De streepstof zag ik vorig jaar op één van de stoffenmarkten maar ik besloot het niet te kopen. Dat gebeurde later. Ik kocht de stof bij Jan Sikkes in Haarlem en ging dus direct de volgende dag kijken of deze stof er nog lag. Gelukkig wel en met 30 centimeter erbij kon ik mijn coffee date jurk gaan maken. Ik besloot nog even rond te kijken of ik iets passends kon vinden voor mijn cocktail jurkje en liep tegen een stof aan die aan beide kanten bruikbaar is. Perfect passend binnen mijn ’twee verschillende kanten van stof’ thema. Een patroon voor mijn cocktail jurkje had ik niet maar ondertussen naar huis fietsend ontstonden er al een paar ideeën.

Day&Night Dress uitdaging 2018 stofkeuze

Mijn oog was al eerder gevallen op deze Laurence jurk uit het Veritas 125 jarig jubileum nummer. Deze jurk is geïnspireerd op de jaren 60 van de vorige eeuw. De jurk heeft raglanmouwen en een hoge halsboord. Nu ben ik geen fan van raglanmouwen en ook wilde ik geen hoge halsboord in mijn cocktail jurkje. Eerst maakte ik een schetsje van mijn idee om vervolgens de gebogen lijnen in hetzelfde T-shirt dress patroon te tekenen.

Day&Night Dress uitdaging 2018 stofkeuze

Tijd om aan de slag te gaan. Beide jurken moeten voor 20 februari klaar zijn, gefotografeerd en de blogpost geschreven.

Day&Night Dress uitdaging 2018 stofkeuze

Wil je beide jurken als ze klaar zijn niet missen? Volg dan mijn blog of schrijf je in voor mijn nieuwsbrief.

Leuk dat je de tijd nam om mijn bericht te lezen. Ik hoor graag wat je er van vond. Thank you for taking the time reading this blogpost and taking the time to write a comment for this post. I really do appreciate it.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.