De afgelopen week waren er twee groten stoffenmarkten in mijn omgeving. Het Stoffenspektakel in de Haarlemmermeer en de Stoffenbeurs in Haarlem. Beide stoffenmarkten worden twee keer per jaar gehouden op diverse plaatsen in Nederland maar ook België en Frankrijk staan op de lijst. Ik heb op beide markten zo mijn favourite kramen waar ik stoffen koop. Deze beide keren ging ik op pad voor mijn echtgenoot en moeder. Voor beide heb ik maanduitdagingen staan in de Let’s Sti(c)k Together maand uitdaging. En waar kwam ik mee thuis na mijn Bezoeken Stoffenspektakel plus Stoffenbeurs Voorjaar 2018? En wat kun je verwachten op beide markten?

Bezoeken Stoffenspektakel plus Stoffenbeurs Voorjaar 2018

Bezoeken Stoffenspektakel plus Stoffenbeurs Voorjaar 2018 – Haarlemmermeer

Zondag 18 februari was de kickoff voor het Stoffenspektakel in de Haarlemmermeer. Ik pakte de fiets en met een heerlijk zonnetje en een dun vliesje ijs op het Spaarne fietste ik erheen.

Bezoeken Stoffenspektakel plus Stoffenbeurs Voorjaar 2018

Je vindt in de toegang naar de hal altijd Burda en KNIPmode. Leuk als je nog oude KNIPmode tijdschriften wil kopen. Burda staat er met een ‘teken je eigen patronen op maat programma’. Bernina heeft een stand binnen de hal.

Bezoeken Stoffenspektakel plus Stoffenbeurs Voorjaar 2018

Voor quilters is er ook van alles te vinden en ook zijn er kramen met fournituren. Ik begin mijn bezoek meestal eerst met een oriëntatierondje. Je kunt hier in alle prijsklassen stoffen vinden. Het goedkoopste wat ik gezien heb was € 2,00/meter en het duurste € 150,00/meter.

Bezoeken Stoffenspektakel plus Stoffenbeurs Voorjaar 2018

Bezoeken Stoffenspektakel plus Stoffenbeurs Voorjaar 2018 – het aanbod van het Stoffenspektakel

Als je hal binnenkomt staat er direct rechts om de hoek TST-stoffen. Zij hebben prachtige stoffen maar helaas deze keer niet waar ik naar op zoek was voor mijn moeder. Driessen heeft er ook een kraam. Hier is meestal erg druk. Normaal gesproken vind en koop ik hier altijd wel iets, maar ook deze keer was er niet van mijn gading. Joop was de volgende op mijn lijstje.

Bezoeken Stoffenspektakel plus Stoffenbeurs Voorjaar 2018

Prachtige stoffen lagen er weer op zijn kraam. Natuurlijk was de verleiding groot, maar ik besloot mij strikt te houden aan mijn lijstje. Van Joop naar Samitex, maar ook deze had niet de stoffen die ik zocht. Ik had ondertussen wel het één en ander gezien en besloot deze te kopen. Veel kramen geven flyers met de webadressen erop. Handig voor later. Ik nam er een paar mee en ging op weg naar huis. Het zonnetje scheen nog steeds lekker en na een fietstochtje van nog geen 30 minuten was ik weer thuis.

Bezoeken Stoffenspektakel plus Stoffenbeurs Voorjaar 2018

Bezoeken Stoffenspektakel plus Stoffenbeurs Voorjaar 2018 – het aanbod van de Stoffenbeurs

Zondag 25 februari deed de Stoffenbeurs Haarlem aan. Het was ijzig koud ondanks het zonnetje. Of het nu aan het weer heeft gelegen of dat er vanuit de stoffenverkopers minder animo was: het aanbod van kramen was ongeveer 2/3 van de andere keren dat ik geweest ben. Deze kraam had het niet getroffen: volop in de wind en zonder zon.

Bezoeken Stoffenspektakel plus Stoffenbeurs Voorjaar 2018

Ik ga naar deze stoffenmarkt omdat er meestal twee kramen staan waar ik altijd wel iets koop: de Stoffenloods en Patrick Krant. Beide verkopen stoffen die wat duurder zijn. Op deze markt was de goedkoopste aanbieding deze keer 3 meter/€ 10,00.

Bezoeken Stoffenspektakel plus Stoffenbeurs Voorjaar 2018

Ik liep ook deze keer weer eerst mijn oriëntatierondje. De streepjesstof voor mijn moeder zal ik ergens anders moeten kopen. Drie stoffen gingen mee naar huis. Ik heb na deze twee bezoeken weer stof voor zes nieuwe projecten.

Bezoeken Stoffenspektakel plus Stoffenbeurs Voorjaar 2018

Bezoeken Stoffenspektakel plus Stoffenbeurs Voorjaar 2018

Bezoeken Stoffenspektakel plus Stoffenbeurs Voorjaar 2018 – bereikbaarheid

Hoe makkelijk zijn beide markten te bereiken? Het Stoffenspektakel in de Haarlemmermeer wordt gehouden in de Expohal die gebruikt is tijdens de Floriade en is prima bereikbaar met de auto. Er is een grote parkeerplaats waarvoor je betaald maar ook met openbaar vervoer is het prima te bereiken. Je neemt vanaf station Hoofddorp of Haarlem de zuidtangent (buslijn 300) en stapt uit bij halte Expohal. Ben je sportief aangelegd dan kun je ook prima een OV-fiets huren bij station Hoofddorp en binnen 30 minuten ben je er. De Stoffenbeurs in Haarlem wordt gehouden in de binnenstad op de Grote Markt. De Grote Markt ligt op loopafstand van station Haarlem: ongeveer 10 minuten. Deze twee parkeergarages zijn in de buurt van de Grote Markt: de Raaks en de Appelaar, als je liever met de auto komt.

Leuk dat je de tijd nam om mijn bericht te lezen. Ik hoor graag wat je er van vond. Thank you for taking the time reading this blogpost and taking the time to write a comment for this post. I really do appreciate it.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.