Een paar dagen geleden las ik op SewingwithD blog een bericht over haar zelfgemaakte items van 2017. Zij was op een Facebook groep gelopen waarin het maken van 100 items per jaar het doel is. Er zijn ook prijzen aan verbonden met regels uiteraard. Je moest elke maand minstens 8 items maken, ondergoed telde als een half item, items gemaakt voor verkoop telde niet mee, de helft van de gemaakte items moeten voor jezelf zijn en zo waren er nog een paar regels. Zij haalde het doel met gemak. 125 items zelfgemaakte items 2017 telt haar lijst. Ik vroeg mijzelf af hoeveel items ik maakte in 2017. Hier dus mijn overzicht zelfgemaakte items 2017.

overzicht zelfgemaakte items 2017

overzicht zelfgemaakte items 2017 voor mijzelf

Ik maakte voor mijzelf drie jurken, vijf truien, twee broeken, elf T-shirts, vier bloesjes, één blazer, twee vesten en een tas. Drie T-shirts waren refashions wat mij altijd een goed gevoel geeft. Eén bloesje en één T-shirt zijn gemaakt van overgebleven stof resten. Ook dit is erg plezierig. De tas is een re-design en er zijn stukken verwerkt die afkomstig zijn van een afgedankte tas. De refashion van de GBSB Drapey knit dress blijft buiten mijn lijst maar wat heb ik een plezier gehad van deze jurk afgelopen zomer.

overzicht zelfgemaakte items 2017

overzicht zelfgemaakte items 2017 voor anderen

Mijn partner heeft naast zijn twee boxershorts en twee witte T-shirts nu ook een vijf zelfgemaakte vrije tijds T-shirts in de kast hangen en ook nog vijf overhemden. Mijn moeder kreeg een remake van een geliefde Top en een streepjes Top. Een vriendin werd verblijdt met een schort. Drie damesleden van een roeibestuur kregen een pak, één een rok en één man van het bestuur een blazer. De jongste dochter had voor een huwelijk een jurk nodig, wilde een nieuwe rok maar ook een nieuwe ochtendjas. Ik deed mee aan twee swap en maakte een toilettas maar ook twee kussens en een tafelloper. Tien slabbetjes en twee tassen ging naar het goede doel.

overzicht zelfgemaakte items 2017

overzicht zelfgemaakte items 2017 fun objects

Ik maakte afgelopen jaar ook nog wat anders dan kleding zoals speelgoed, decoratie en accessoires. Eerst maar een overzicht van de zelfgemaakte decoratie en accessoires. Zes tulpen maken een bos. De penguin in het ei ook als één. Een ijsje, het paaskonijn, een potloden etui, een portemonnee en een nekkussen kwamen ook onder naaimachine vandaan. Speelgoed altijd leuk om te maken: ik maakte er maar liefst zeven. De vos van de afgedankte en vervilte trui en de walvis van een oude jeans zijn weer mooie voorbeelden van hergebruik. Ik ontwierp voor de kerst een geluks ragdoll varken en schreef er ook de instructies voor.

overzicht zelfgemaakte items 2017

overzicht zelfgemaakte items 2017 het totaal

Ik kom 78 items (hier een daar is de 50% regel toegepast van de 100 items Facebook groep) waarvan er 29 voor mijzelf zijn. Het zijn er dus bij lange na geen 100. Je hoeft ook geen rekenwonder te zijn maar de 50% haal ik ook niet. Het aantal verbaast mij best wel: het is best wel veel. Ik ben ondertussen al aan de slag voor 2018 zonder een doel om een specifiek aantal te halen.

4 Comments on overzicht zelfgemaakte items 2017

    • Dank je wel. Ik ben ook wel benieuwd aan het eind van 2018, maar ik heb mijzelf geen bepaalde hoeveelheid opgelegd.

    • Thank you so much. The seam ripper is my most used the sewing tool. It must be perfect. I prefer one item less than one more with poor finish.

Leuk dat je de tijd nam om mijn bericht te lezen. Ik hoor graag wat je er van vond. Thank you for taking the time reading this blogpost and taking the time to write a comment for this post. I really do appreciate it.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.