Ik vertelde al dat ik nog op zoek was naar een vorm voor de 2018 bucketlist. Op Instagram was inmiddels #2018makenine gestart. Deze uitdaging laat ik passeren omdat ik het lastig vind op voorhand aan te geven welke patronen ik ga gebruiken. Deze van Flaflinko past mij beter. Zij kwam enige tijd geleden op het idee om voor 2018 een maandelijks voornemen op naai- en/of blogvlak te nemen. Ik besloot mee te doen en ging met het thema aan de slag. Mijn eerste idee was om het maandelijks onderwerp met de eerste letter van de maand te laten starten. Het lijstje zag er ongeveer zo uit en ik was er best tevreden mee.

maandelijkse zelfmaak voornemens 2018

De eerste aanzet werd herzien en deze keer kreeg weer een update. De blogpost over het prijskaartje voor zelfgemaakte kleding heeft aardig wat reacties opgeleverd en zo ontstonden er weer nieuwe ideeën voor de maandelijkse zelfmaak voornemens 2018.

maandelijkse zelfmaak voornemens 2018

Het definitieve maandelijkse zelfmaak voornemens 2018 lijstje maken

Het is net als met de start van een nieuw zelfmaak project: er komt een moment dat je moet gaan knippen. Gelukkig hing er een deadline aan de verschijning van dit blogbericht dus ik moest wel spijkers met koppen gaan slaan. Ik was de eerste week van 2018 van huis wat als voordeel had dat ik niet in de buurt was van de naaimachine en mij volledig kon richten op de de maandelijkse zelfmaak voornemens 2018 lijst.

maandelijkse zelfmaak voornemens 2018

Winter en de maandelijkse zelfmaak voornemens 2018

Januari staat in het teken van een ander. Ik ga een compleet baby setje in maat 56 voor Stitching Creatief voor Babyspulletjes maken en een chemomutsje, sleutelhanger en tasje voor Stitching BriBos. Een setje pannenlappen in februari nu de keuken gewit is. Pannenlappen klinkt zo simpel maar voor mij is het nieuw. De laatste maand van de winter wordt poloshirt maand. Ik heb mijn man vorig jaar een poloshirt beloofd. De stof heb ik in huis. Twee vliegen in één klap: Ik heb nog nooit een poloshirt gemaakt en de stof komt uit de voorraad.

maandelijkse zelfmaak voornemens 2018

Lente en de maandelijkse zelfmaak voornemens 2018

Onze jongste dochter heeft een nieuwe camera gekocht en beloofde foto’s te maken als ik iets gemaakt had daarom verschijnt er in april minstens één blogbericht met fantastische foto’s. Moederdag valt in mei dus deze maand iets moois voor mijn moeder. Het wordt al warmer dus in juni komt deze stof uit de kast om iets leuks te maken voor de warmere en zonnige dagen.

maandelijkse zelfmaak voornemens 2018

Zomer en de maandelijkse zelfmaak voornemens 2018

Ik heb nog steeds een lap jeans stof in de voorraad liggen dus juli voor een jeans. Augustus is vakantiemaand en ik zeg het met bloemen. Gelukkig zijn ze niet verdord in mijn kast want alles komt wederom uit de voorraad. September en de dagen worden alweer wat korter en kouder tijd voor een sweater gemaakt van resten stof die ook tussen de voorraad liggen.

maandelijkse zelfmaak voornemens 2018

Herfst en de maandelijkse zelfmaak voornemens 2018

Jongens wat gaat de tijd snel. De laatste drie voornemens alweer. Eind oktober gaat de klok terug naar de wintertijd. Ik haal voor deze maand een patroon uit mijn voorraad met een bijzonder ontwerp. Mijn ochtendjas moet eraan geloven in november en wordt vervagen door een nieuw exemplaar. Ik heb al twee jaar een strokrans in de kast liggen met allerlei lapjes erbij. December wordt daarom ingevuld met kerstdecoraties.

maandelijkse zelfmaak voornemens 2018

De aftrap

Flaflinko en ik zijn niet de enige twee die werken aan deze maandelijkse zelfmaak voornemens 2018. C’est Saar!!, Nathalie’s Naaisels, Girlsinuniform, sewbidoo, Woohoo by Davina, Frullemieke, SewBel, Wilwarincouture, ViTess, Two Owlettes, The Needle Of Choice, naadjesendraadjes, Noxeema, Gezien bij Justine, Larth, Stokstaartjedoethetzo, Mimaloki en blogrevolution zijn ook van de partij. Nieuwsgierig en wil je geen bericht missen? Je kunt mij volgen of je inschrijven op mijn nieuwsbrief.

29 Comments on maandelijkse zelfmaak voornemens 2018

 1. Leuke lijst! En zo concreet al met plannen en stofjes erbij. Dat maakt de kans op slagen des te groter. Ik ben benieuwd!

  • Dank je wel. Het was ook wel een leuk idee en soms is goed om een stok achter de deur te hebben. Met het januari voornemen ben ik al bijna klaar.

 2. Ik ben heel benieuwd of het je gaat lukken!!
  Ik hou juist helemaal niet van lijstjes maken. Uitgezonderd boodschappenlijstjes dan.

  Ik wil gewoon kunnen maken wat ik wil en op dat moment nodig heb!

  Gelukkig zijn we allemaal verschillend. Dat maakt het bloggen juist zo leuk!

  Fijne week verder.

  • Dank je wel. Eén van de rede waarom ik niet meedeed #2018makenine was dat ik het lastig vind mijzelf vastleggen om negen al van te voren bepaalde patronen te maken. Ik denk dat ik mij voelde speelruimte heb gegeven om mijn 2018 voornemens na te komen.

  • Dank je wel. Met mijn voornemen voor januari ben ik al aardig op weg. Babykleding maken is zo schattig maar zo anders dan voor volwassenen.

  • Dank je wel. Flaflinko had ook wel een erg leuk idee. En straks alle blogberichten die iedereen gaat schrijven over zijn voornemens.

 3. Toffe lijst, leuke plannen en met de stofjes er al bij … dan zal het jou zeker wel lukken. veel succes en ik volg graag mee. Je eerst lijst met van elke letter iets inspireerde me ook wel, misschien dat ik daar nog iets mee doe.

  • Dank je wel. Ik merkte alleen dat ik door aan elke maand een kledingstuk te hangen beginnende met de letter van de maand ik mijzelf teveel vastlegde en druk op legde. Ik ben benieuwd wat jij met het idee doet.

  • Dank je wel. Tja de stoffenvoorraad moet op. Sommige stoffen zijn nog van het moment dat ik besloot om al mijn kleding zelf te gaan maken en ik merk het tijd wordt om ze te verwerken zodat er ruimte ontstaat voor nieuwe stoffen.

  • Dank je wel. De uitdaging bood heel veel ruimte om zelf in te vullen dus je kan het zo zwaar maken als je zelf wilt. Sommige maandinvullingen zijn voor mij echt de gelegenheid om mijzelf te dwingen eindelijk iets te doen aan sommige ideeën die ik wilde uitvoeren maar steeds naar de achtergrond verschoof.

  • Dank je wel. Ik ga eraan werken. Het is een leuk concept en ben ook benieuwd te zien wat de anderen met de invulling doen van deze jaaruitdaging.

  • Dank je wel. Gaat zeker lukken er zit ook nog wel wat ruimte in de concrete goede voornemens. Ben benieuwd te zien hoe het een ieder vergaat.

  • Dank je wel. Ik ben ook wel benieuwd hoe het gaat uitpakken en ook te zien hoe het anderen vergaat die ook deze uitdaging hebben opgepakt.

Leuk dat je de tijd nam om mijn bericht te lezen. Ik hoor graag wat je er van vond. Thank you for taking the time reading this blogpost and taking the time to write a comment for this post. I really do appreciate it.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.