Zoals ik als schreef in mijn maandelijks voornemen op naai- en/of blogvlak blogpost zou januari in het teken staan van een ander. Ik gaf aan een compleet baby setje in maat 56 voor Stitching Creatief voor Babyspulletjes maken en een chemomutsje, sleutelhanger en tasje voor Stitching BriBos te gaan maken. Tijd dus om te laten zien wat ervan geworden is in deze maandelijkse zelfmaak voornemens 2018 Januari update.

maandelijkse zelfmaak voornemens 2018 Januari update

maandelijkse zelfmaak voornemens 2018 Januari update – het babyset

Ik begon met stoffen bij elkaar te zoeken. Deze off-white T-shirt stof met egeltjes uit mijn voorraad past perfect bij de jogging sterretjesstof en een stuk wafelkatoen. Het patroon voor de slabbetjes lag al klaar en het patroon van het broekje komt van dit oude blauwe pakje. Ik heb het broekje gekopieerd op papier om er een patroon van te maken.

maandelijkse zelfmaak voornemens 2018 Januari update

Dit pakje heb ik ooit gemaakt toen onze oudste dochter nog geboren moest worden en kwam recentelijk bij een opruiming boven water. Het patroon voor het T-shirtje en babymutsje vond ik op internet.  Een vierkant vormt de basis voor het tutdoekje dat voorzien werd van diverse gekleurde lintjes en ontstond spontaan omdat er nog wat restjes lagen die ik graag een bestemming wilde geven.

maandelijkse zelfmaak voornemens 2018 Januari update

maandelijkse zelfmaak voornemens 2018 Januari update – stichting Bribos

Stichting Bribos is een initiatief van Brigitte Bosman. Ik kwam daar mee in aanraking door een Facebook oproep om een paar tasjes voor deze stitching te maken. Ik besloot contact op te nemen met Bribos en vroeg of ze naast deze eenmalige donaties van tasjes nog meer tasjes wilden. Het antwoord was ja, maar ook waren ze blij met sleutelhangers en chemomutsjes.

maandelijkse zelfmaak voornemens 2018 Januari update

Het tasje is gemaakt van een gratis Japanese knot bag patroon en ook het chemomutsje is een gratis patroon. De sleutelhanger heeft een praktisch doel. Je kunt er een lippenbalsem stick in doen maar ook een klein tubetje zonnebrand. Het is gemaakt van dunne spijkerstof voor een stoere uitstraling.

maandelijkse zelfmaak voornemens 2018 Januari update

maandelijkse zelfmaak voornemens 2018 Januari update – vervolg

Het babysetje was erg leuk om te doen maar wel erg wennen. Met name het T-shirtje was een uitdaging door de kleine patroononderdelen en ook de boordjes aan het broekje stikken vergde wat geduld. De Bribos set ga ik binnenkort langs brengen zodat ik kan horen of dit een beetje is waar zij behoefte aan hebben. Volgende maand komen er pannenlappen onder mijn naaimachine vandaan. Ik ga maar eens op zoek naar stof.

maandelijkse zelfmaak voornemens 2018 Januari update

2 Comments on maandelijkse zelfmaak voornemens 2018 Januari update

Leuk dat je de tijd nam om mijn bericht te lezen. Ik hoor graag wat je er van vond. Thank you for taking the time reading this blogpost and taking the time to write a comment for this post. I really do appreciate it.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.