Jurken zijn voor mij echt een uitdaging. Je hoeft maar te kijken naar mijn invulling van de Kerstmis party outfit waar ik dus koos voor een jeans met een vest. Casual en prima draagbaar. Jurken draag ik weinig en toch besloot ik ook dit jaar weer mee te doen aan Elizabeth haar Day&Night Dress Challenge. Jurken komen uit mijn kledingkast bij dinertjes, visites, recepties en theaterbezoeken dus er kon wel weer wat keuze bij. Twee nieuwe jurken per jaar moet kunnen en is ook weer niet zoveel om er bij te hebben. Dit jaar is de Day&Night Dress uitdaging 2018 thema coffee&cocktail.

Day&Night Dress uitdaging 2018

Patroonkeuze voor de Day&Night Dress uitdaging 2018

Ik koos vorig jaar het RDC robe Ludivine patroon om beide jurken te maken. Dit jaar ga ik twee patronen gebruiken. Ik heb ondertussen al een patroon gevonden om er mijn coffee dress van te maken. Welke de andere gaat worden weet ik nog niet. De eerste stap is een toile maken voor mijn coffee dress om de fit te controleren.

Day&Night Dress uitdaging 2018

Stofkeuze voor de Day&Night Dress uitdaging 2018

Ik kan helaas nog geen stofkeuzes laten zien. Het idee zit in mijn hoofd. Het thema dit jaar is ‘de twee verschillende kanten van stof’. Een zoektocht op internet heeft al wat opgeleverd maar ik zoek nog even door tot ik helemaal tevreden ben. Als ik mijn stoffen heb komt de invulling en de aanpassingen van de patronen van zelf.

Day&Night Dress uitdaging 2018

Jurken en ik

Je zult je misschien afvragen wat is er mis met een jurk? Niets. Een jurk is gewoon niet mijn dagelijkse dracht. Ik draag bijna elke dag een broek met daarop bloesjes, T-shirts, Chanel stijl jasjes, korte vestjes en truien. Jurken zitten gewoon onplezierig als je veel fietst en ik vind een tweedelige outfit ook beter bij mijn figuur passen.

Day&Night Dress uitdaging 2018

Ook jij kan meedoen met de Day&Night Dress uitdaging 2018

Net als vorig jaar kunnen ook anderen deelnemen aan deze uitdaging. En altijd leuk: er zijn namelijk ook prijzen te winnen. Neem een kijkje bij Elizabeth haar blogpost en lees hoe jij kunt deelnemen aan de Coffee&Cocktail Dress uitdaging, de Coffee&Cocktail Dress uitdaging crew en alles over de prachtige prijzen van de sponsors. Iedere week volgt er een nieuw blogbericht met meer nieuws over deze uitdading en ook kun je mijn vorderingen zien. Wil je niets missen? Volg dan mijn blog of schrijf je in voor mijn nieuwsbrief. Mijn twee jurken zijn over precies één maand klaar. En voor als je besluit mee te doen: veel succes.

Day&Night Dress uitdaging 2018

3 Comments on Day&Night Dress uitdaging 2018

  1. Ik vind je nochthans mooi staan met een jurk, maar ik snap wel dat het niet comfortabel aanvoelt. Ik ben zelf van het ‘andere kamp’, ik heb maar één broek. Ik probeer zo weinig mogeljk de auto te gebruiken, dus met al mijn jurken/rokken fiets ik dagelijks zo’n 15km. Ik vermoed dat het kwestie van gewoonte is, niet?

    Soit, orde van de dag; héél benieuwd hoe je de uitdaging vorm zult geven!

    • Dank je wel. Je hebt gelijk het is inderdaad een kwestie van gewoonte en ik denk dat het ook het model van de jurk een belangrijke rol speelt in het als prettig ervaren om ermee te fietsen. Ik ben erg van de ‘strakke’ modellen en heb al wat ideeën hoe ik beide jurken vorm wil geven. Ik ben benieuwd wat je straks van het resultaat vindt.

Leuk dat je de tijd nam om mijn bericht te lezen. Ik hoor graag wat je er van vond. Thank you for taking the time reading this blogpost and taking the time to write a comment for this post. I really do appreciate it.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.