Velen van jullie zullen ondertussen nadenken over ‘wat trek ik aan met de kerst nu Kerstmis nadert’. Ik draag meestal een broek met een vestje of jasje omdat er uiteraard ook gekookt moet worden. Mijn kerstoutfit is al klaar maar omdat deze in een Let’s Sti(c)k Together blogtour zit die pas volgende week online gaat zie je nu eerst dit Zwart-Wit boucle vestje. Dit vestje is het resultaat van een gelukkige vondst en past prima bij mijn kerstoutfit.

Zwart-Wit boucle vestje

Stof en Patroon van het Zwart-Wit boucle vestje

Ik was op zoek was naar een patroon dat ik wilde gaan gebruiken en vond bij toeval dit vestje. Het was al geknipt en ik heb geen idee waarom ik het nooit in elkaar stikte. Het vestje bestaat uit twee soorten stof. Een rekbare zwart-witte boucle voor het lijfje en mouwen. En een glimmende rekbare stof voor de zoomboord, mouwboordjes, halsbies en middenvoorbiezen. Ik denk dat ik het patroon van een T-shirt gebruikt hebt dat net even wat ruimer geknipt werd.

Zwart-Wit boucle vestje

Stikwerk

Het in elkaar naaien van dit soort eenvoudige vestjes is geen rocket science. Ik geef de voorkeur aan platte naden en de mouwen in te zetten na het sluiten van de schoudernaden en zijnaden. Het draagt gewoon prettiger en ziet er daarnaast mooier uit. Het verwerken van rekbare boorden op rekbare stof vraagt wel wat aandacht om een lubbervrij resultaat te krijgen. Ik rijg dit soort zaken omdat je dan redelijk kunt zien hoe het eindresultaat zal zijn. De biezen van de hals en middenvoor zijn eerst aan de goede kant erop gestikt en daarna met de hand op de achterkant vastgezet. Ik heb eerst geprobeerd de biezen op het vestje te stikken maar het resultaat was alles behalve soepel vallend.

Zwart-Wit boucle vestje

Tijd en Kosten

Tijd: knipwerk was al gedaan, stikken en afwerking 6 uur
Kosten: ik kan mij niet meer herinneren wat ik betaalde voor beide stoffen, garen € 2,50

Zwart-Wit boucle vestje

Combineren met mijn Zwart-Wit boucle vestje

Ik kan helaas dit boucle vestje nog niet in combinatie met mijn kerstoutfit laten zien maar op deze jeans staat het ook geweldig. Het vestje kreukt niet en is verrassend licht maar toch ook warm. Ik ga nu nog even hard nadenken over één of twee T-shirts die ik er nog bij wil maken. Recentelijk heb ik het één en ander weggegooid. Nieuwsgierig naar mijn kerstoutfit? Alle deelnemers laten maandag 16 december zijn bijdrage aan Let’s Sti(c)k Together kersteditie zien. Wil je het niet missen? Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief of volg mij via WordPress.

Zwart-Wit boucle vestje

2 Comments on Zwart-Wit boucle vestje

Leuk dat je de tijd nam om mijn bericht te lezen. Ik hoor graag wat je er van vond. Thank you for taking the time reading this blogpost and taking the time to write a comment for this post. I really do appreciate it.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.