De aankondiging van deze Let’s Sti(c)k Together uitdaging werd al een paar weken geleden gedaan. De start was het delen van drie stoffen waaruit je van plan was een party outfit te maken en de groep zou een keuze maken.
Zelfgemaakte tweedelig party outfit
Je zou vervolgens aan de slag gaan met de stof die de meeste stemmen kreeg. Leuk plan toch? Ik schreef express ‘zou’ want in mijn geval liep het even anders. De voorkeursstof werd voorgewassen en daar ging iets mis. Tijd voor plan B. Je mocht het thema party outfit ruim opvatten en daarom probeerde ik nog wat alternatieven voor de voorkeursstof. Tijd begon te dringen en daarom werd overgeschakeld naar de second best: mijn zelfgemaakte tweedelig party outfit.

Zelfgemaakte tweedelig party outfit

Stoffen en idee voor de zelfgemaakte tweedelig party outfit

Beide stoffen voor het vestje komen van een swap. Liesje en ik kennen elkaar van een naaigroepje. We organiseerde een paar maanden geleden een stoffenswap. Liesje had van deze stoffen een Grainline Studio Linden sweater gemaakt en had nog flinke restanten over. Zij koos wat uit mijn voorraad en de swapdeal was rond. Ik liep nog steeds met een idee om van de LMV Bloom sweater een vest versie te maken. Ik koos voor een jeans als tweede kledingstuk voor mijn zelfgemaakte party outfit. Deze stof lag ook in mijn voorraad dus ik kon meteen aan de slag.

Zelfgemaakte tweedelig party outfit

Patronen voor de zelfgemaakte tweedelig party outfit

Ik paste het patroon van de LMV Bloom sweater aan zodat ik een patroon voor een vestje kreeg. De schoudernaden werden iets verlengd en ook het armsgat is iets ruimer gemaakt. Ik maakte de jeansbroek van mijn TNT (Tried and True) broek patroon. Het knippen van het vestje was wel wat pas en meetwerk maar na wat heen en weer geschuif waren alle patroondelen op de stof afgetekend. De jeans was zo geknipt dankzij het TNT patroon.

Zelfgemaakte tweedelig party outfit

Maakproces van de zelfgemaakte tweedelig party outfit

Ik kwam enige tijd geleden op IG een link tegen van Elizabeth Made This. Zij maakte de ITC Lissabon cardigan in minder dan een uur. Iedereen die wel eens blogpost van mij leest ziet dat bij elk kledingstuk en ander zelfgemaakte item de maaktijd vermeld staat. Een stopwatch hield deze keer net als bij Elizabeth de tijd bij. Ik werkte mijn naden af met de locker en op dat moment was zij al bijna klaar met haar vestje. Rijgen, platte naden, mouwen inzetten, splitjes maken, doorstikken en drukkers op de hand aanzetten zijn tijdwreters maar zorgen wel voor een mooi eindresultaat. De broek was een appel en eitje wat natuurlijk het voordeel is van een patroon dat al meerdere keren gebruikt is en kreeg ook diverse sierstiksels.

Zelfgemaakte tweedelig party outfit

Combinaties met mijn zelfgemaakte tweedelig party outfit

Ik ga nooit over één nacht ijs. Deze zelfgemaakte tweedelig party outfit is onderdeel van een aantal kledingstukken die ik tijdens deze december kan dragen. De Named Talvikki sweater is hier ook onderdeel van. Twee broeken, wat truien, een paar t-shirts en een vestje. Precies wat ik nodig tijdens de drukke decemberdagen. We gaan nog een paar dagen op bezoek en zo kan ik zonder nadenken makkelijk combineren.

Zelfgemaakte tweedelig party outfit

Tijd en Kosten

Tijd voor het vestje: LMV Bloom sweater patroon aanpassen 45 minuten; patroon op stof leggen, aftekenen en knippen 60 minuten; stikwerk bijna 5 uur; drukkers aanzetten 2 uur
Tijd voor de broek: knippen 45 minuten, stikwerk 9 uur
Kosten voor het vestje: stof afkomstig van swap, garen € 3,00, drukkers € 1,60
Kosten voor de broek: stof voor broek € 25,00, stof voor broekzakken € 2,50, garen € 5,00, versteviging € 0,50, knoop € 0,60

Zelfgemaakte tweedelig party outfit

Neem ook een kijkje bij:
FlaflinkoFlexjeStofjesverslaafdMade for InkaAdiva StyleJust DelphineSpoetniksels –  FrullemiekeTwo OwlettesDraadjesJust-Just10LarthVlijtig Liesje KnutseltGirls In Uniformwoohoo by DavinayjonisWilwarincoutureKhadetjesNoxeema
voor nun bijdrage aan deze aflevering van de Let’s Sti(c)k Together uitdaging.

29 Comments on Zelfgemaakte tweedelig party outfit

  • Dank je wel voor het compliment. Ik hoop ooit nog een keer een T-shirt in 1 uur te kunnen maken. Ik kom wel eens van die van 1-hour projecten tegen en ik snap maar niet hoe zij dat doen. Maar misschien ben ik een te pietje precies.

 1. Thanks for the shout out Sonja! As always, your cardigan is a beautiful display of your precision. I’m learning about myself that I either choose projects that I can make very quickly with the goal of training myself sew efficiently and cleanly or I choose long, involved projects. There’s kind of no middle ground projects for me. You always put so much thought into your projects! Also, you seem to have access to some really beautiful fabrics in the Netherlands! If I’m ever there, I imagine I’d spend a fair bit on fabric!

  • You’re such a lovely and kind person. I always enjoy watching your youtube video’s. I’m not such a confident seamstress and bought about two years ago a locker. So I was intrigued when you wrote you made the Lisbon cardigan in less the one hour. If you ever visit the Netherlands I love to meet you and spend some time with you and take you to a few fabric stores.

 2. Tof – en zeer intensief qua tijd! Amai, als ik dat vergelijk met mijn bijdrage… Die hack vind ik idd superleuk, de Bloom staat hier deze week op de agenda voor de eerste keer.

  • Dank je wel. Ik ben een beetje een pietje precies en dan wil het tornmesje ook nog wel eens gepakt worden. Ben benieuwd naar je versie van de Bloom sweater. Hij valt vrij kort en ook de mouwen heb ik verlengd.

  • Dan je wel voor het compliment. Niet dit vestje maar iets wat er op leek. Zij stikte alles met de locker en gebruikte als sluiting Kam snaps. Ze gebruikt een leuke manier om de linker en rechter mouw uit elkaar te houden. Die wil ik nog wel eens verwisselen.

  • Dank je wel. Ik ben ook super blij met het vestje. Ik rommel (pas) bijna altijd patronen aan en dit was een relatief eenvoudige aanpassing. Ik kan een schetsje maken als er belangstelling voor is.

  • Dank je wel voor het compliment. Een jeans maken is niet zo lastig. Een goed patroon ervoor vinden is cruciaal en de juiste stof (met een beetje rek) doet wonderen.

  • Dank je wel. Ik ben erg blij met mijn outfit. Een vestje maken van de LMV Bloom sweater is goed te doen en best wel simpel. Het patroon leende zich er prima voor.

Leuk dat je de tijd nam om mijn bericht te lezen. Ik hoor graag wat je er van vond. Thank you for taking the time reading this blogpost and taking the time to write a comment for this post. I really do appreciate it.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.