De afgelopen twee jaar heb ik voor de familie van alles gemaakt voor Sinterklaas maar dit jaar schiet het er helaas bij in. Dergelijke presentjes maken kost veel voorbereiding. Het Kerstproject van afgelopen oktober erg leuk was om te doen maar nam veel tijd in beslag. Ondertussen is het december geworden en ben ik bezig om diverse zaken af te ronden. Eén daarvan is ‘verzoekjes en beloften’. Deze zelfgemaakte portemonnee is een vervolg op de Back2School Jeanius Lapjeskat potloden etui. Ik deed een soort van belofte/toezegging aan iemand die een commentaar achterliet bij de etui. Ik vertelde dat de kat nog een keer in een andere versie te zien zou zijn als cadeau voor Sint of Kerst. Sinterklaas nadert. Ben je nog op zoek naar een leuk idee om een kattenliefhebber te verrassen dan is deze zelfgemaakte portemonnee misschien wel een idee. Je maakt deze portemonnee in één avond.

Zelfgemaakte portemonnee

There is also an English version. Please scroll to the end of the Dutch version.

Materialen en patroon voor deze zelfgemaakte portemonnee

Deze zelfgemaakte portemonnee is wederom gemaakt van afgedankte jeans. Het patroon van deze zelfgemaakte portemonnee is vrijwel identiek aan de Back2School Jeanius Lapjeskat potloden etui. Ik stikte ook deze keer allerlei repen aan elkaar om er de achterkant en tussenstuk van te maken. Het tussenstuk is zo verwerkt dat je nergens kunt zien waar de ring gesloten is. Een oude rits van een afgedankte jeans werd eveneens gebruikt. Ik heb de portemonnee gevoerd. Dit is wel een beetje een priegelwerkje maar het levert wel een mooier resultaat op. Een kleine  beschrijving van de zelfgemaakte portemonnee vind je door op de link te klikken.

Zelfgemaakte portemonnee

Tijd en Kosten

Tijd: knippen 30 minuten, naaien 3 uur (als je de portemonnee voert komt er ongeveer 1 uur bij)
Kosten: (voeringstof was een restje en het garen zat nog op een spoeltje) wiebelogen € 0,25, musketonhaak met splitring € 1,00

Zelfgemaakte portemonnee

Andere mogelijkheden voor deze zelfgemaakte portemonnee

Je kunt het ook prima gebruiken als hoesje voor een telefoonoplader of telefoonoortjes. Ik heb aan ‘de staart’ een musketonhaak met splitring gemaakt. De portemonnee is hierdoor eenvoudig aan een tas los en vast te haken. De portemonnee is zo ook eenvoudiger terug te vinden is tussen de andere spullen die in de tas zitten. Aan de splitring kun je eventueel een sleutel hangen.

Zelfgemaakte portemonnee

Homemade purse

I’ve made the last two years lots of homemade small presents and gifts for Sinterklaas but sadly I didn’t make them this year. Making presents and gifts can be time consuming. Last Oktober lots of my sewing time went into Christmas sewing project. I’ve painted our bedroom, bathroom and powder room last month and in the meantime it has become December. I made some ‘promesses’ so it was time to start the first one. This homemade purse is the next step of the Back2School Jeanius Lapjeskat pencel case. I promised someone who left a comment an other use for my pencil case pattern that would make a small gift voor Sinterklaas or Christmas. Sinterklaas is only a few days away. Are you still looking for a homemade present for someone who loves cats? This homemade purse is perhaps the perfect gif. You can make it in one evening.

Zelfgemaakte portemonnee

Materials and pattern for the homemade purse

This homemade purse is also made of discarded jeans. The pattern is the same as the one used for the Back2School Jeanius Lapjeskat pencil case. I sewed small stripes of the jeans together to make the back and side part. You can nowhere see were the side part is closed because small the ‘ring’ is made of small stripes of the jeans. An old zipper of a discarded jeans was also used to close the purse. The purse has a lining and although it’s a bit of very fine needle work the result is worth doing. The homemade purse tutorial can be found by clicking on the word.

Zelfgemaakte portemonnee

Time and Costs

Time: cutting 30 minutes, sewing 3 hours (if you make a lining as well you need an extra hour or so)
Costs: (lining was a small piece of leftover fabric and the yarn was stil on a bobbin) googly eyes € 0,25, keychain with clasp € 1,00

Zelfgemaakte portemonnee

other possibilities for this homemade purse

One can easily use this purse also to store a smartphone charger or the headset. I added a keychain with clasp to the ‘tail’ so the purse can be lifted up in a big bag between the other stuff. One can also easily hock and un-hock the purse. The keyring can also be used for a car key or home key.

4 Comments on Zelfgemaakte portemonnee

    • Dank je wel. Inmiddels wordt de portemonnee door de ontvanger gebruikt voor de telefoonoplader. Die is erg blij omdat de lader nu makkelijk te vinden is.

Leuk dat je de tijd nam om mijn bericht te lezen. Ik hoor graag wat je er van vond. Thank you for taking the time reading this blogpost and taking the time to write a comment for this post. I really do appreciate it.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.