Na het maken van de eerste serie bestaande uit twee basic T-shirts besloot ik er nog twee te maken. Ik kreeg van iemand een zwart/witte gestreepte jersey stof omdat zij weet dat ik graag zwart/witte combinaties draag. Ik wist dat er in mijn voorraad ook nog een smal gestreepte zwart/wit jersey stof zat die ergens in de kast lag. Nadat ik deze gevonden had kon ik beginnen met mijn tweede serie zelfgemaakte basic T-shirts.

Tweede serie zelfgemaakte basic T-shirts

De eerste stap

Ik begon met beide stoffen te knippen en reeg mijn locker met zwart en wit garen in. Ik vind het wel leuk om zo af en toe met wat garencombinaties aan de slag te gaan vanwege het aparte  effect. Helaas werd ik verrast toen ik het smalle streepje onder de locker legde. Wat was er aan de hand? De tweede bleek niet zwart/wit te zijn maar donkerblauw/wit. Ik vond dit wel een beetje jammer want ik zag dit smalle streepje prima combineren met mijn nieuwe zwart/witte jeans.

Tweede serie zelfgemaakte basic T-shirts

Het vervolg

Je kunt lang bij de pakken neerzitten, treuren en ernaar blijven staren maar het donkerblauw/wit werd er geen zwart/wit van. Het smalle donkerblauw/wit streepje doet het overigens prima op een gewone blue jeans. Opgelost dus. Ik begon eerst met het zwart/witte T-shirt omdat de locker inmiddels ingeregen was op zwart/wit en werkte het in zijn geheel af. ik verving daarna het zwarte garen door donkerblauw en kon daarna ook het tweede T-shirt in elkaar zetten.

Tweede serie zelfgemaakte basic T-shirts

Tweede serie zelfgemaakte basic T-shirts komt er een vervolg?

Ik kom op Engelstalige blogs vaak de term wardrobe staples tegen. Een patroon slaat dan zo goed bij iemand dat deze persoon aan geeft er zeker nog een paar meer te zullen gaan maken. Een goed passend T-shirt is fijn om te hebben. Ik zal dit patroon deze keer zorgvuldig opruimen en het zal in de toekomst zeker nog wel zo nu en dan uit de kast komen. Voorlopig kan ik wel weer even vooruit.

Tweede serie zelfgemaakte basic T-shirts

Heb ik wardrobe staples?

Dat is een goede vraag. Net als bij een TNT-patroon lees je vaak dat je een patroon minstens x keer gemaakt moet hebben gemaakt om het een betrouwbaar patroon te mogen noemen die je telkens maakt. Ik heb de Named Talvikki sweater twee keer gemaakt net als de LMV Bloom sweater en de LMV Aster trui. Zonen 09 overhemd haalt de drie keer. De zelfgetekende patronen komen het meeste uit de kast. Mijn eigen jeans patroon en de boxershorts voor mijn partner hebben al diverse versies op deze blog staan. Basic patronen hebben een zekere waarde en zullen vaker gemaakt worden door mij. Andere patronen moeten mij de mogelijkheid geven om te variëren anders zal het bij één kledingstuk of project blijven.

Tweede serie zelfgemaakte basic T-shirts

Alternatief voor zelf een patroon tekenen

Is er een alternatief voor zelf een patroon tekenen? Uiteraard. Ik had natuurlijk één van de afgedankte T-shirts kunnen kopiëren. Het nadeel hiervan is dat veel gedragen kleding meestal niet meer een goed patroon oplevert omdat de kleding vaak zijn oorspronkelijke vorm verloren heeft.

Tweede serie zelfgemaakte basic T-shirts

Kosten en Tijd

Kosten:
T-shirt nummer 1: Stof gekregen, Garen € 2,00
T-shirt nummer 2: Stof € 15,00, Garen € 2,00
Tijd:
T-shirt nummer 1: Knippen 30 minuten; Rijgen, stikken en afwerken 3 uur
T-shirt nummer 2: Knippen 30 minuten; Rijgen, stikken en afwerken 3 uur

Leuk dat je de tijd nam om mijn bericht te lezen. Ik hoor graag wat je er van vond. Thank you for taking the time reading this blogpost and taking the time to write a comment for this post. I really do appreciate it.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.