Ik ben een fan van T-shirts. Prettig draagbaar onder een trui maar ook onder een jasje of vestje. Ik vind het zoveel beter dan een blouse die vaak niet meegeeft. Niet dat ik er één of twee van in iedere kleur in de kledingkast heb liggen. Het zijn er wel geteld tien. Sommige zijn nog gekocht maar ondertussen zitten zijn er ook een paar zelfgemaakte bij. Onlangs heb ik er een paar weg gedaan. Versleten en verschoten. Tijd dus voor vervanging. Ik ging uiteraard eerst op zoek in mijn voorraad. Daar vond ik een nog een lap lichtgrijze jersey. De tweede stof kocht in Leiden. Zo had ik de stoffen bij elkaar om van start te kunnen gaan met mijn twee nieuwe zelfgemaakte basic T-shirts.

Twee nieuwe zelfgemaakte basic T-shirts

Leiden

Ik was niet zomaar in Leiden. Mijn oudste dochter en ik waren daar om een bezoek te brengen aan Hudson Bay. We hadden het één en ander gehoord en besloten ook een kijkje te gaan nemen. Hudson Bay is gevestigd in de oude V&D winkel dat prachtig gerestaureerd is. We waren natuurlijk ook nieuwsgierig omdat inmiddels de oude V&D winkel in Haarlem onder handen wordt genomen en ook dit zal een Hudson Bay vestiging gaan worden.

Twee nieuwe zelfgemaakte basic T-shirts

Het tweede stofje voor twee nieuwe zelfgemaakte basic T-shirts

Ik ken wel geteld twee stoffenwinkels in Leiden. Ik kocht deze stof bij Stik ’n Stof. Deze winkel ligt schuin tegenover Hudson Bay. De stof voor dit heren T-shirt komt er ook vandaan. Ze verkopen er onder andere Chat Chocolat stoffen maar ook Merchant & Mills artikelen. De tweede stoffenwinkel is Het Holland Stoffenhuis. Lang twijfelde ik tussen een donkerblauwe Chat Chocolat jersey met sterretjes en een lichtgrijze jersey met ingeweven gekleurde spikkeltjes. Uiteindelijk werd het de lichtgrijze jersey met gekleurde spikkeltjes.

Twee nieuwe zelfgemaakte basic T-shirts

Het patroon voor de twee nieuwe zelfgemaakte basic T-shirts

Jullie konden het al lezen. De zoektocht naar het tijdschrift leverde niets op en daar zat ook het patroon voor de basic T-shirts in. Ik kon natuurlijk voor een patroon gaan dat te koop is maar ik besloot zelf een nieuw patroon te tekenen voor deze basic T-shirts. Je verandert vaak toch het een en ander aan een gekocht patroon om de gewenste pasvorm te krijgen en een T-shirt tekenen vereist niet de meeste kennis. Een uur had later had ik een patroon waar ik tevreden mee was.

Twee nieuwe zelfgemaakte basic T-shirts

Het in elkaar zetten van de twee nieuwe zelfgemaakte basic T-shirts

Ik besloot er eerst één te maken om te controleren of het patroon een goed resultaat op leverde. Nummer 1 paste prima en nummer twee werd ook geknipt en in elkaar gezet. Een paar uur achter de naaimachine en nog wat handwerk en de twee T-shirts waren af.
Wie goed kijkt naar mijn kerst outfit ziet daar T-shirt nummer 1 onder zitten. Nummer 2 zie je onder één van mij Chanel jasjes. Ik droeg deze combinatie op een ‘informele’ kerstborrel.

Twee nieuwe zelfgemaakte basic T-shirts

Kosten en Tijd

Kosten:
T-shirt nummer 1: Stof € 9,95 Garen € 2,00
T-shirt nummer 2: Stof € 12,00 Garen € 2,00
Tijd:
Patroon tekenen 1 uur
T-shirt nummer 1: Knippen 30 minuten; Rijgen, stikken en afwerken 3 uur
T-shirt nummer 2: Knippen 30 minuten; Rijgen, stikken en afwerken 3 uur

Twee nieuwe zelfgemaakte basic T-shirts

Leuk dat je de tijd nam om mijn bericht te lezen. Ik hoor graag wat je er van vond. Thank you for taking the time reading this blogpost and taking the time to write a comment for this post. I really do appreciate it.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.