Het jaar 2017 is bijna ten einde en het jaar 2018 gaat bijna van start. Tijd om terug te kijken naar de 15 doelen die ik mijzelf gesteld had. Een Terugblik Bucket list 2017 dus. Ik ging er uiteraard voor en sommige doelen zijn ook echt gehaald. Eerst maar de niet gehaalde doelen benoemen. Het rondtrekken met de camper is niet gelukt, evenals het patat in de frietkot en de giftcards gebruiken.

Terugblik Bucket list 2017

Min of meer geslaagde doelen

Het maandelijks museumbezoek eindigde in een bezoek om de twee maanden. De boekenkast is min of meer opgeruimd. De kamer waar de boekenkast in staat wordt na de zolder geschilderd en dan hebben ook alle boeken hun definitieve plaats gekregen. Mijn laptop is ook onder handen genomen en de structuur is opnieuw opgezet. Alle documenten en pdf’s moeten nu nog herschikt worden.

Terugblik Bucket list 2017

De geslaagde doelen

Onze spullen die we niet meer gebruiken werden te koop gezet en wat niet binnen een gestelde termijn verkocht was ging naar de kringloop. Ik maakte voor Stichting BriBos twee tassen en tien slabbetjes voor Creatief voor Babyspulletjes. De breipennen kwamen voor de dag en ik breide deze Mondsee sjaal van het garen uit de voorraad. Onze slaapkamer heeft een metamorfose gehad, maar ook de badkamer, toilet en keuken zijn geschilderd. Veel uitgescheurde recepten zijn of gemaakt of weggegooid maar ook zijn de mini pannetjes gebruikt. Deze mini pannetjes kwamen bijvoorbeeld ook op Tweede kerstdag op tafel voor het dessert.
De 10.000 stappen/dag zijn ruimschoots waar gemaakt maar dit was ook wel een doel waar ik niet zoveel moeite meehad. Mijn moeder kreeg geen Japanese T-shirt van de blauwe stof maar een remake van de Gudrun Top. Ik bezocht uiteindelijk onze plaatselijke kerstmarkt. Je leest alles over ‘Combinaties maken van patronen en stof die ik in huis heb’ in het volgend kopje.

Terugblik Bucket list 2017

Combinaties maken van patronen en stof die ik in huis heb

Ik startte met 45,40 meter aan stoffen voorraad in de kast, begon met de RDC Ludivine dress en de eerste 2 meter stof uit de voorraad. Een schort voor Valentijns dag en de DP-studio pull betekende weer 3.5 meter stof uit de kast. De remake van een RTW-Top voor mijn moeder maar ook deze back buttoned top zorgden ervoor dat de stapel nog wat meer slonk. De Elle Puls Elle Tunika hack die in de prijzen viel in de prijzen bij de TMS Indie pattern maand kwam ook de voorraad. Elle Puls Bethioua Back Yoke Raglan Top, deze Style Arc Cassie Pant en de populaire LMV Aster trui werden eveneens gemaakt van de voorraad. Deze Fashion Style blazer kwam eindelijk af. Ik stoeide wat af met een grijze stof maar de Named Talvikki sweater bood de oplossing. Ik pakte ook nog 2 meter van de plank voor deze zwart/witte jeans.

Terugblik Bucket list 2017

UWYH doel

Ik had al over de stoffenvoorraad. Het doel was deze te halveren. Het jaar begon dus met 45,40 meter. De laatste drie weken maakte ik nog vier T-shirts en pakte daarvoor 2,30 meter van de plank. Wat er nog lag werd opgeteld en de stoffenteller staat nu op 22,75 meter.

Terugblik Bucket list 2017

Doelen voor 2018

Een bucketlist is een leuk idee en ik zoek nog naar een vorm voor 2018. Een paar 2017 doelen neem ik mee.
Het frietkot blijft staan en ik ga verder met het reduceren van de stoffenvoorraad en hoop aan het einde van 2018 alles weggewerkt te hebben. De stoffen worden er niet mooier op en ook wil ik liever direct gebruiken wat ik gekocht heb. Ik hoop hiermee te voorkomen dat ik niet meer weet waar ik de stof voor heb gekocht. Tenslotte koop ik het met een idee dus waarom het dan ook niet direct uitvoeren.
Het opruimen gaat nog even door en het volgende wat aangepakt gaat worden is dus de zolder.

Terugblik Bucket list 2017

Het is bijna tijd voor de champagne en het vuurwerk. Ik wens iedereen al het goede voor 2018. Bedankt voor het lezen van mijn berichten, jullie commentaar en feedback. Begin volgende week staat er weer nieuw bericht.

6 Comments on Terugblik Bucket list 2017

Leuk dat je de tijd nam om mijn bericht te lezen. Ik hoor graag wat je er van vond. Thank you for taking the time reading this blogpost and taking the time to write a comment for this post. I really do appreciate it.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.