Elk jaar zijn er in de laatste paar weken van het jaar jaaroverzichten te zien. Diverse onderwerpen komen aan bod maar ook zijn er verkiezingen. De beste sportvrouw, sportman en sportploeg van het jaar om maar iets te noemen. De boekenbestseller, de best bezochte film: de rij is eindeloos. Deze voorbeelden zijn afkomstig van IG. Je kunt er bijvoorbeeld deze hashtags vinden: #bestnine2017, #ninebestof2017, #2017bestnine en #hetbestevan2017. Ik deed vorig jaar ook al een keer mee en besloot bij het sluiten van 2017 weer terug te blikken op mijn zelfgemaakte projecten. Je kunt hieronder lezen waarom ik deze mijn Negen beste 2017 projecten vind.

Negen beste 2017 projecten en het UFO-project

De Fashion Style blazer hing al ruim een jaar op mijn paspop. Ondanks de toile die ik had gemaakt was het te groot. Ik ging er na de zomervakantie mee aan de slag en het duurde nog weken voor ik die ene knoop kon aanzetten en de blazer af was. De blazer hangt nu in de kast te wachten op het warme voorjaar en de zomer.

Negen beste 2017 projecten

De re-fitted GBSB Drapey Knit dress

Zodra ik deze jurk zag wist ik dat het wilde maken, maar een verkeerde stofkeuze leidde tot een jurk die ik zelden droeg. Ik stond op het punt om de jurk weg te brengen naar één van de goede doelprojecten maar besloot er toch nog een keer naar te kijken. De mouwen werden verwijderd en de zijnaden werden ingenomen. Ik heb de re-fitted GBSB Drapey Knit dress heel veel gedragen tijdens de warme zomerdagen van 2017 en ook komende zomer zal de re-fitted jurk zeker gedragen worden.

Negen beste 2017 projecten

Twinning is winning in de negen beste 2017 projecten

De stof is hetzelfde, allebei een asymmetrische halslijn en een schuine verwerking van de streep. En toch was mijn T-shirt niet gepland. Resten stof, de Stick Belgique uitdaging, een patroon hack, wat gepuzzel met stof en patroon, een paar uur achter de naaimachine en mijn twinning is winning T-shirt was klaar.

Negen beste 2017 projecten

Bijzondere details in de negen beste 2017 projecten

Ik maakte voor mijn echtgenoot het LMV Cliff hemd met een driehoekig model paspelzak. De Elle Puls Tunika Elle patroon hack heeft ook een driehoekige model paspelzak in een iets andere vorm en leverde een prijs op in de TMS Indie pattern month. De DP Studio Le002 pull blijft één van mijn favourite truien met de aparte halslijn en dwarsgeplaatste naden.

Negen beste 2017 projecten

refashions van de negen beste 2017 projecten

Uiteraard zijn er dit jaar weer refashions gedaan. Ik maakte tijdens de maand oktober iedere week een project als cadeau inspiratie voor Sinterklaas of Kerst. Het ragdoll geluksvarken werd zelf ontworpen en voorzien van naai-instructies. Het is gemaakt van een oud rose ochtendjas van de jongste dochter en het patroon met instructie kun je nog steeds gratis downloaden. Tot slot nog een patroon hack van een te groot T-shirt dat een nieuw T-shirt met asymmetrische knoopsluiting werd.

Negen beste 2017 projecten

Onze oudste dochter gaf mij deze agenda. Zij vroeg of ik er iets mee kon en ik besloot het te gaan gebruiken voor mijn projecten. De tekst staat er alvast op. Ik ga op 1 januari weer aan de slag en teken van dag-tot-dag op wat ik zoal van plan ben of gedaan heb. Aan het eind van 2018 wil ik graag weer een selectie maken en van de negen beste 2018 projecten een bericht maken.

Negen beste 2017 projecten

Leuk dat je de tijd nam om mijn bericht te lezen. Ik hoor graag wat je er van vond. Thank you for taking the time reading this blogpost and taking the time to write a comment for this post. I really do appreciate it.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.