Woohoobydavina organiseert met enige regelmaat Blogmeets en Sewing challenges. Ik ken Woohoodavina vanuit de Lets Sti(c)k Together facebook groep. Van het één komt het ander en zo besloot ik mij aan te sluiten bij haar Blogmeet en Sewing challenge groepje en bij de eerste beste uitdaging in het diepe te springen. De volgende Sew Challenge zou een swap zijn en het is best wel een uitdaging om zomaar iets te maken voor een ander. Ik kreeg Hutsepruts als swapmaatje. We overlegden samen en nog geheel in de ban van de ‘Stik Belgique’ uitdaging kwamen we samen op de toilettas versie van de Zo geknipt 2 Tipsy bag. De Tipsy bag komt uit het boek Zo geknipt 2 en is geschreven door twee Belgische dames, Riet Van de Walle en Lies Botterman.

Zo geknipt 2 Tipsy bag

There is also an English version. Please scroll to the end of the Dutch version.

Het patroon voor de Zo geknipt 2 Tipsy bag

Het ontwerp van de Zo geknipt 2 Tipsy bag trok mijn aandacht. De rits is dwars geplaatst en zorgt voor een leuke twist. Het patroon doet daardoor in eerste instantie vreemd aan. De dwarsingezette rits zet je een beetje op het verkeerde been waardoor je het idee hebt dat het een ingewikkeld karweitje zal gaan worden maar als je de knip en stikaanwijzingen goed volgt levert het in elkaar zetten van de Zo geknipt 2 Tipsy bag geen problemen op. Beide dames hebben voor voldoende instructies gezorgd met geweldige illustraties.

Zo geknipt 2 Tipsy bag

De stoffen en stikwerk voor de Zo geknipt 2 Tipsy bag

Ik besloot voor een glamour versie te gaan. Deze zwarte, fluweelachtige stof heeft veel glimmertjes. De voering is gemaakt van een lichtblauwe katoenen stof. Ik liet det paspelband vervallen zodat de glitter stof echt alle aandacht zou krijgen. De ronde delen aan de ‘mantel’ (term uit het Zo geknipt 2 boek) stikken is het enige waar wat handigheid voor nodig is. Wonderclips zijn een uitkomst maar als je die niet in huis hebt ook papierklemmen zijn goed te gebruiken.

Zo geknipt 2 Tipsy bag

Tijd

Tijd: knippen 30 minuten, naaien 5 uur

Zo geknipt 2 Tipsy bag

Zo geknipt 2 Tipsy bag – Ondinneke’s versie

Ik ontving deze Zo geknipt 2 Tipsy bag van Hutsepruts. Een prachtige rood/wit/blauwe versie met een leuke blauwe voering met kleine witte driehoekjes. De kleuren van de Nederlanse vlag. Hutsepruts en ik waren na wat heen en weer brainstormen over een gekomen dat de Zo geknipt 2 Tipsy bag een plaatsje naast onze naaimachine zou krijgen. Hutsepruts heeft alvast mijn tasje gevuld met wat leuke spulletjes als beginnetje. Een geweldig dank je wel voor Hutsepruts. Ik gebruik met veel plezier mijn tas voor alle spulletjes die ik nu bij het maken van slabbetjes (daar over later meer) nodig heb en kijk terug op een meer dan geslaagde swap.

Zo geknipt 2 Tipsy bag

Wat maakten de andere duo’s?

Wil je zien wat de andere duo’s maakten voor elkaar? Klik dan op de namen die hier onder staan:

The start of the Zo geknipt 2 Tipsy bag

Woohoobydavina organizes on a regulair base Blogmeets and Sewing challenges. I met Woohoodavina in the Lets Sti(c)k Together facebook group. One thing let to another and I decided to join her Blogmeet en Sewing challenge group and take part in the upcoming challenge as well. The next Sew Challenge would be a swap and making something for someone else is always a challenge. Hutsepruts and I became swap partners. We discussed together and still being in the ‘Stik Belgique’ flow we decided to make the toilet bag version of the Zo geknipt 2 Tipsy bag. The Tipsy bag is a sewing project from the Zo geknipt 2 book written by two Belgium ladies called Riet Van de Walle and Lies Botterman.

Zo geknipt 2 Tipsy bag

The pattern for the Zo geknipt 2 Tipsy bag

The design of the Zo geknipt 2 Tipsy bag caught my eye. A diagonal placed zipper gives this bag a nice twist. I took a good look at the pattern but the sewing instructions gave me the impression it wouldn’t be to complicated to make. Both ladies made enough sewing instructions with great illustrations.

Zo geknipt 2 Tipsy bag

De stoffen en stikwerk voor de Zo geknipt 2 Tipsy bag

I decided to make a glamours besloot voor een glamorous version. This black, velvet fabric has lots of glimmer and glitter. The lining is made of a light blue cotton fabric. The piping band is left out so the glimmer and glitter fabric would get the full attention. I used wonderclips to sew the round parts of the body. Wonderclips are an outcome but paper metal binder clips are a good alternative.

Time

Time: cutting 30 minutes, sewing 5 hours

Zo geknipt 2 Tipsy bag

Zo geknipt 2 Tipsy bag – Ondinneke’s version

I received this Zo geknipt 2 Tipsy bag from Hutsepruts. A beautiful red/white/blue version with a lovely blue lining with small white triangels. The colours of the Dutch flag. Hutsepruts and I decided we would use the Zo geknipt 2 Tipsy bag for our sewing necessaries and would have a place besides our sewing machine. Hustepruts also put some yarn, a measure tape and star patches in my bag so I’ve something to start with. Thank you so much Hutsepruts. You’ve made a beautiful version for me and I’m already using this bag for all kinds of biais bands that I’m using while sewing bibs (I explain later more about this project) with great pleasure and look back at a successful swap.

16 Comments on Zo geknipt 2 Tipsy bag

    • Dank je wel. De swap is zeker geslaagd. Ik vond jullie tassenswap ook geweldig. Wat de naaitijd betreft: ik ben geen snelle maakster, maar probeer altijd netjes te werken. Ik wil graag een eerlijk beeld geven van mijn inzet.

    • Dank je wel. Het is inderdaad een erg praktisch tas. Door de dwars geplaatste rits ontstaat er net even wat meer ruimte. Ik kan mij prima voorstellen dat het tasje ook erg handig is voor de handletterspullen.

    • Dank je wel. Het is inderdaad erg handig om bij projecten alles bij de hand te hebben, daar ben ik ook zojuist achter te gekomen.

    • Dank je wel Ans. Het was voor mij de eerste keer dat ik mee deed maar ook voor mijn swapmaatje. Een avontuur dat zo leuk heeft uitgepakt. Het is inderdaad leuk om iets te hebben met een verhaal en het tasje maken was ook leuk om te doen en dankzij de dwarsgeplaatste rits net ven anders.

    • Dank je wel Davina en uiteraard voor het idee van de swap. Toen ik boek in handen kreeg was ik direct enthousiast over de Tipsy bag.

Leuk dat je de tijd nam om mijn bericht te lezen. Ik hoor graag wat je er van vond. Thank you for taking the time reading this blogpost and taking the time to write a comment for this post. I really do appreciate it.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.