Ik kwam tijdens mijn zoektocht naar zelfgemaakte nekkussens op internet dit gratis vos naaipatroon tegen. Misty Richardson is de ontwerpster van dit geweldige patroon. Ik maakte mijn Misty’s Whimsies Fox called Cherry van een oude sweater en wat andere restjes stof.

Note: Dit patroon is niet meer leverbaar. This pattern is no longer available.

Misty’s Whimsies Fox called Cherry

Patroon voor de Misty’s Whimsies Fox called Cherry

Het Misty Whimsie Fox patroon heeft toegevoegde naadwaarden. Dit patroon komt met een uitgebreide instructie maar ook goede illustraties voor als je meer van plaatjes houdt. Ik maakte slechts een kleine aanpassing op het patroon van de neus. Mijn neus is onderdeel de kop en kan daardoor niet loskomen van de kop. Ik denk dat het daardoor iets veiliger is in de handen van kleine kinderen.

There is also an English version. Please scroll to the end of the Dutch version.

Stoffen voor de Misty’s Whimsies Fox called Cherry

Ik vervilte eerst de oude trui. Oude vervilte truien zijn geweldig om er speelgoeddieren van te maken. De vervilte stof is zacht en het mooiste is dat het niet rafelt. Ik gebruikte een restje off white fluweel voor de staarttop, binnenoor, buik, onderkop, zool en een restje zwart kunstleer voor de neus.

Misty’s Whimsies Fox called Cherry

Misty’s Whimsies Fox called Cherry in elkaar zetten

Oren en ogen zijn de eerste stappen en dan volgt het aan elkaar stikken van de bovenkop en onderkop. Ik legde daarna twee kleine stukjes zwart kunstleer op beide delen en stikte deze met een kleine zigzagsteek op de kop vast. Ik ging daarna weer verder met de instructies van het patroon. Een paar uur later zat mijn Misty’s Whimsies Fox called Cherry in elkaar en kon opgevuld worden.

Misty’s Whimsies Fox called Cherry

Tijd en Kosten:

Tijd: knippen 30 minuten, naaien 5 uur, opvullen 45 minuten
Kosten: patroon printen en plakken € 1,50, garen € 2,00, fiberfill € 5,00

Misty’s Whimsies Fox called Cherry

Mijn ervaring met het Misty’s Whimsies Fox Cherry patroon

Dit gratis soft toy patroon is super. De instructies (alleen in het Engels) zijn goed geschreven en in combinatie met de geweldige illustraties (deze helpen je echt als je even een Engelse term niet ‘snapt’) kan iedereen met een beetje geduld deze soft toy fox maken. Je geduld wordt pas bij het aan elkaar zetten van kop en lijf een beetje op de proef gesteld, maar je vos is dan bijna af. Ik ben zeer tevreden met mijn vos. Mijn vervilte oude trui heeft de perfecte kleur om er een vos van te maken en met de donker groene strik om zijn nek zal hij het goed doen naast de andere Kerst decoraties.

Misty’s Whimsies Fox called Cherry

I came across this cute free fox sewing pattern while I was looking for homemade travel neck pillows. Misty Richardson is the designer of this amazing pattern. I used an old sweater and two other leftover fabrics to make the Misty’s Whimsies Fox called Cherry.

Pattern for the Misty’s Whimsies Fox called Cherry

The Misty Whimsie Fox pattern comes with seam allowances. This pattern also has a well written sewing tutorial with great illustrations to support the written instructions and also to help the more visual sewer. I only did one little alteration to make the nose. My nose is a part of the head pattern and therefore it’s in my opinion a better construction because it can’t come loose and it’s safer for small children.

Misty’s Whimsies Fox called Cherry

Fabrics for the Misty’s Whimsies Fox called Cherry

I felted the old sweater first. Old felted sweaters are great material for soft toys. The felted knitted fabric is soft and most importantly it doesn’t fray. I used some leftover off white velvet for the tail top, inside ear, belly, face bottom, foot pad and a small piece of black faux leather for the nose.

Misty’s Whimsies Fox called Cherry

Sewing the Misty’s Whimsies Fox called Cherry

Ears and eyes are the first sewing steps and I then sewed the face top and face bottom pieces together and placed a small piece of black faux leather on the the top. I used a zigzag stitch to attach the black faux leather on the right side of the face. I followed the sewing instructions after this little side step. After a few hours of sewing my Misty’s Whimsies Fox called Cherry was ready for stuffing.

Misty’s Whimsies Fox called Cherry

Time and Costs:

Time: cutting 30 minutes, sewing 5 hours, stuffing 45 minutes
Costs: pattern printing and assembling € 1,50, yarn € 2,00, fiberfill € 5,00

Misty’s Whimsies Fox called Cherry

My experience with the Misty’s Whimsies Fox Cherry pattern

This free soft toy pattern is amazing. The instructions are well written and in combination with the beautiful illustrations everyone can make this soft toy fox. You only need to have some patience when you attach the head on the body but when that is done you’re fox is ready to stuff. I love the outcome. The felted old sweater has the perfect colour for my fox and the added dark green ribbon makes my Misty’s Whimsies Fox called Cherry a perfect companion for my other Christmas soft decoration toys.

10 Comments on Misty’s Whimsies Fox called Cherry

  1. This fox is absolutely adorable! The post says the pattern is unavailable. Is there somewhere else I can find it? I’d like to make my daughter one to match her blanket I just made her with fox on it.

    • The designer stopped with designing and closed her website. I can take a look for you in my downloads to see if I can find the pattern for you if you want.

    • You’re welcome Misty. The pattern and the instructions really are of high quality. Thank for your comment about the attaching of the nose. I try to avoid hand sewing when it concerns kids toys.

Leuk dat je de tijd nam om mijn bericht te lezen. Ik hoor graag wat je er van vond. Thank you for taking the time reading this blogpost and taking the time to write a comment for this post. I really do appreciate it.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.