Ik besloot voor mijn vijfde bijdrage aan ‘Stik Belgique’ wederom een LMV patroon te gebruiken. Het is ook mijn laatste bijdrage. Ik vond het wel een grappig idee om er uiteindelijk vijf te maken omdat het mooi aansluit op het vijfjarig blogbestaan van Flaflinko en het vandaag, 5 november, ook de laatste dag is van ‘Stik Belgique’. De LMV Bloom sweater komt uit dit nummer en is een kort truitje met zichtbare ritsen in beide zijnaden. Deze details zijn het eye catching effect van de LMV Bloom sweater.

LMV Bloom sweater

De stof voor de LMV Bloom sweater

Deze stof is afkomstig uit een pakket dat ik won tijdens een giveaway van Happy Textiles. LMV geeft aan dat er voor mijn gekozen maat 34 1.15 meter stof nodig zou zijn en 40 cm boordstof. Ik waste de stof voor en had bijna 1 meter stof voor het truitje.

LMV Bloom sweater

There is also an English version. Please scroll to the end of the Dutch version.

Mijn versie van de LMV Bloom sweater

Ik besloot de boordstof te vervangen door boorden van de sweater stof en deze aan de achterkant iets langer te maken dan aan de voorkant. Mijn versie van de LMV Bloom sweater is 5 cm langer en ook de mouwen zijn met 5 cm verlengd (puur toeval maar daar is de 5 weer). De zichtbare ritsen zijn vervangen door kleine splitjes in de zijnaden. De halslijn werd iets verhoogd. Stofopgaves zijn meestal aan de ruime kant. Ik legde de lap stof enkel op de tafel. Het aangepaste patroon werd op de stof gelegd en met wat heen en weer schuiven van de patroondelen bleek de hoeveelheid stof voldoende te zijn.

LMV Bloom Sweater

LMV Bloom sweater – het stikwerk

LMV maakt altijd prima werkbeschrijvingen met duidelijke tekeningen. De verwerking van de zichtbare ritsen is ook goed verwoord met heldere illustraties. Ik begon met het locken van de panden en mouwen en stikte daarna de sweater in elkaar. Ik gebruikte vier verschillende kleuren garen voor het locken om een leuk effect te krijgen. De splitjes zitten zowel in de boorden van de panden als in de mouwen. De hals heeft een grappig lintlabetje met een tekst. Het is gemaakt van twee lintjes die ooit zaten bij twee Rituals producten.

LMV Bloom Sweater

Tijd en Kosten

Tijd: patroon aanpassen 15 minuten, stikwerk 5 uur
Kosten: garen € 2,50

LMV Bloom Sweater

Hoe draag ik mijn LMV Bloom sweater

De kleur van deze LMV Bloom sweater past prima op jeans maar ook op mijn zwarte broek. Het sterretjes patroon op de stof zorgt voor een speels effect. Mijn LMV Bloom sweater is prima geschikt voor de weekenden en is een goede basis sweater. De stof voelt heerlijk zacht en is lekker warm. Ik zal de sweater zeker uit de kast pakken als ik op een doordeweekse dag nat thuiskom. Ik zit ondertussen in gedachte al te spelen voor een hack met dit patroon.

LMV Bloom Sweater

I used another LMV pattern for my final contribution for the ‘Stik Belgique’ challenge. This contribution is my fifth one, published on November 5th and Flafinko is celebrating five years of blogging. How does that sounds. The LMV Bloom sweater is a pattern from this magazine. This sweater is short and has eye catching exposed zippers in both side seams.

LMV Bloom Sweater

The fabric for the LMV Bloom sweater

The fabric comes from a Happy Textiles giveaway. I was one of the two lucky winners. The yardage needed for the LMV Bloom sweater size 34 is 1.15 meter of  fabric and also 40 cm for the hembands. I pre washed the fabric and had almost 1 meter of fabric to make the LMV Bloom sweater.

LMV Bloom Sweater

My version of the LMV Bloom sweater

I decided to use the main fabric for the hembands as well and make them slightly longer at the back. The body of my LMV Bloom sweater version is also 5 cm longer and this is the same for the sleeves as well (what a coincidence another 5 in my blogpost). The exposed zippers are left out and replaced by short vents. I also raised the neckline. Fabric Yardage needed to make a garment are in most cases too much and playing with the pattern pieces paid of this time.

LMV Bloom Sweater

LMV Bloom sweater – the stitching

LMV always has good sewing instructions with lots of illustrations. This also counts for how to sew exposed zippers. I started with serging the body pieces and sleeves and used four different yarn colours to create a special effect. Next step was sewing the sweater together. First step choosing the shoulder seams and finishing the neckline. Second step stitching the vents in the bands. I only had to stitch the bands on the sweater hem and sleeve hems and my was stitched on the body pieces and sleeves and my LMV Bloom sweater was ready. The neckline has a fabric label with a text. I used two small ribbons that I stitched together. I got with two Rituals products.

LMV Bloom Sweater

Time and Costs

Time: pattern alterations 15 minutes, stitching 5 hours
Costs: Yarn € 2,50

LMV Bloom Sweater

How I wear my LMV Bloom sweater

The colour of my LMV Bloom sweater is perfect in combination with my jeans but also works very well with one of my black trousers. The star pattern on the fabric gives the sweater a nice leisure time feeling. My LMV Bloom sweater is perfect for the weekends and is a goog basic sweater. The fabric is soft and warm and therefore a pleasure to wear. I really can see me wearing this in the evening as well. I also have a hack in mind for this pattern using fabric from my stash.

5 Comments on LMV Bloom sweater

  1. Wat een leuke trui! Ik ben je heel erg dankbaar dat je als ‘noorderbuur’ ook mee de uitdaging aan bent gegaan. Het was vast heel wat minder evident dan voor ons Belgen. Ik hou zeer veel van de dingen die je maakt en je verslag erbij, het is altijd zeer helder! Bedankt!

    • Dank je wel Marjolein voor je lieve woorden. Ik vind het echt heel leuk en bijzonder om iedere keer weer mee te doen aan de maandelijkse uitdagingen. Iedere maand zie ik weer nieuwe en leuke creaties voorbij komen van de overige deelnemers. En tot slot; jij als motor achter deze maandelijkse uitdagingen. Ik sta iedere keer weer versled van je energie en de manier waarop je het in goede banen leidt.

Leuk dat je de tijd nam om mijn bericht te lezen. Ik hoor graag wat je er van vond. Thank you for taking the time reading this blogpost and taking the time to write a comment for this post. I really do appreciate it.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.