Mijn derde bijdrage voor ‘Stik Belgique’ is de LMV Aster Trui Winter versie. Wie kent dit patroon niet. Sommige hebben meerdere versies van de LMV Aster Trui in de kast hangen. Ik maakte al eens een T-shirt versie van dit patroon. Ik gaf al in het blog bericht van mijn T-shirt versie aan dat ik waarschijnlijk in de toekomst een trui versie zou gaan maken. Het kostte bijna een jaar en de ‘Stik Belgique’ uitdaging maar hier is dan mijn winter versie.

LMV Aster Trui Winter versie

There is also an English version. Please scroll to the end of the Dutch version.

Het patroon

LMV weet iedere keer patronen te ontwerpen die in de smaak vallen met leuke details. Patronen zijn vaak niet ingewikkeld maar door er een in het oog vallend detail aan toe te voegen heeft het kledingstuk altijd iets aparts. Het interessants aan dit patroon is de halsboord. Ik gebruikte deze keer het oorspronkelijk patroon waarbij ik wel weer de heupboord, mouwboorden liet vervallen en de zijnaden iets meer vorm gaf. Ik heb de zoom een high/low vorm gegeven en zowel de mouwen als de panden ruim verlengd.

LMV Aster Trui Winter versie

De stoffen

Ik gebruikte stof uit mijn voorraad omdat ik met ‘Use What You Have’ bezig ben deze te reduceren. De polka stof is nog afkomstig van mijn ‘KNIPster 2016’ tijd. De halsboord is gemaakt van een restje dat ik nog had liggen van deze Burda Top.

LMV Aster Trui Winter versie

LMV Aster Trui Winter versie – het maakproces

De LMV Aster Trui is snel in elkaar gestikt. De halsboord is altijd een puntje van aandacht. Bijna iedereen zoekt een oplossing om de halsboord perfect te laten vallen. Sommige gebruiken de achterhalsboord ook voor de voorkant. Anderen diepen de halslijn aan de voorkant iets meer uit. Ik koos ervoor om de originele halsboord op de oorspronkelijke halslijn te zetten. Het resultaat was bijna perfect. Ik knipte aan beide kanten 1 cm van de voorhalsboord af en dit zorgde ervoor dat de hals perfect zat.

LMV Aster Trui Winter versie

Tijd en Kosten

Tijd: patroon aanpassen 30 minuten, knippen 30 minuten, naaien 4 uur
Kosten: zwart witte polkadot stof van de LMV Aster Trui Winter versie was een restant, zwarte polkadot stof was een restant, garen € 2,50

LMV Aster Trui Winter versie – mijn ervaring

Eénvoud is zeker niet saai. De stofkeuze voor een versie van de LMV Aster Trui bepaalt de look maar ook de broek. De zwarte broek is prima voor doordeweeks en met de witte jeans geeft een casual look. Ik ben erg blij met mijn LMV Aster Trui Winter versie. Beide stoffen passen perfect bij elkaar en komen ook nog eens uit mijn eigen voorraad. De prachtige vorm van de halsboord komt ook deze keer weer goed naar voren en is uiteraard wederom de in het oog springend detail. De LMV Aster Trui Winter versie komt deze herfst en winter prima van pas en zal dan ook vaak uit de kast komen.

LMV Aster Trui Winter versie

LMV Aster Trui Winter versie

LMV Aster Trui Winter versie

My third entry for the ‘Stik Belgique’ is the LMV Aster Trui Winter versie. Many Dutch and Belgian sewists know this patterns and many have more then one made. I used this pattern for a T-shirt version. I already had a sweater version in my head. Almost one year later and the ‘Stik Belgique’ challenge and here is my winter version.

LMV Aster Trui Winter versie

The pattern

LMV is a sewing magazine based in Belgium and some patterns are designed by Belgian designers. LMV always has well designed sewing patterns with an eye catching detail. The neckline with the collar is the interesting part of this pattern and therefor eyecatcher of the LMV Aster Trui. I used the original pattern but didn’t use the sleeve cuffs and hem band. The side seams also have a more fitted look. I made a high/low seam and also added length to the sleeves and body pattern.

LMV Aster Trui Winter versie

The fabrics

Ik used fabrics from my stash because I try to ‘Use What You Have’ so my stash will become less. The polka fabric was also used during the ‘KNIPster 2016’ challenge. The collar is made of leftover fabrics and was used for this Burda Top.

LMV Aster Trui Winter versie – the make

The LMV Aster Trui is a quick sew. The collar is always the time consuming point during the sewing proces and asks for some attention. Almost everyone who made the LMV Aster trui has is own solution to tackle the collar. Some sewists use the back collar for the front. Some sewists lower the front. I first attached the collar on the original neckline and the result was almost perfect. I made the front collar 1 cm smaller on both sides and when it was sewn on the result was perfect.

LMV Aster Trui Winter versie

Time and Costs

Time: pattern alterations 30 minutes, cutting 30 minutes, sewing 4 hour
Costs: black/white polka dot fabric for the LMV Aster Trui Winter versie was a leftover, black polka dot fabric was also a leftover, yarn € 2,50

LMV Aster Trui Winter versie

LMV Aster Trui Winter versie – my experience

Simplicity doesn’t have to look boring. The fabric for this version of the LMV Aster Trui determines the outcome and look of the finished sweater but also the jeans. My combination with the black trousers is perfect for appointments and the white jeans combination gives a perfect casual look. I’m really pleased with the outcome of my LMV Aster Trui Winter versie. Both fabrics are a perfect match and the fact they were already in my stash is also a bonus. The beautiful shaped neckline is also the eyecatcher this time. The LMV Aster Trui Winter versie will be well used during the Autumn and Winter.

2 Comments on LMV Aster Trui Winter versie

  1. Mooie versie van de Aster trui, ik heb hem op mijn eigen maten ” nagetekend” maar moet hem nog steeds maken, het patroon zat wat vergeten in de map. Maar nu ik jou versie zie heb ik weer zijn om het patroon te voorschijn te halen

Leuk dat je de tijd nam om mijn bericht te lezen. Ik hoor graag wat je er van vond. Thank you for taking the time reading this blogpost and taking the time to write a comment for this post. I really do appreciate it.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.