We now will make some Homemade Activity Teaching toys. I wanted to make a rag doll for a girl and a fabric car set for a boy. Our eldest daughter advised me to make gender neutral toys. Gender neutral is a hot item and some warehouses are now advertising with gender neutral marketing. Time to let my first idea go and after a while I came up with the idea of Homemade Activity Teaching toys. When our daughters were small they both had a plastic bag that was filled we all kinds of games, books and toys to keep them busy while we were traveling. I made three of this type of Homemade Activity Teaching toys. Two they can play on their own and one to play together.

Homemade Activity Teaching toys

Er is ook een Nederlandse versie. Deze vind je aan het eind van de Engelse tekst.

Homemade Activity Teaching toys – marble maze

You can find a lot of marble maze ideas on Pinterest. I decided to make a heart shaped marble maze using two fleece colours. I made the maze not to complicated so it’s useable for a young kid as well. Marble maze toys are perfect to use lots of leftover fabrics and stitch them together using some yarn left on a bobbin from another project. It’s an easy and fun make. You like my heart shape marble maze and want to make one or read more about the make? Here are the links to the tutorial and pattern.

Homemade Activity Teaching toys

Homemade Activity Teaching toys – spy game

Spy games are great games. Small object floating in a sack filled with soft polystyrene balls, start searching and try to find them all. I decided to make a sail boat and make the sails into ‘transparant window’. I’ve to be honest when I start making these kind of gifts I always have the tendency to make an effort of the detailing and spend hours of sewing on making them. If you want to make one as well you can skip as many of the detailing as you like. You find here more about the making process and the pattern as well.

Homemade Activity Teaching toys

Homemade Activity Teaching toys – TicTacToe

I loved playing the TicTacToe game as a kid. It doesn’t take much materials just a pencil and some paper and you can play it for hours. This TicTacToe game is made of fabric. Like I said it doesn’t take much materials and in this case some leftover fabrics. I made the TicTacToe game on the back side of the spy game but you can make it as an individual game if you prefer. The pattern and tutorial can be found at the end of the spy game.

Homemade Activity Teaching toys

Time and Costs

Time:
Marble maze: cutting 15 minutes, sewing 2 hours
Spy game: cutting 30 minutes, sewing 6 hours
TicTacToe: cutting 15 minutes, sewing 2 hours
Costs:
Marble maze: all materials were leftovers
Spy game: all materials were leftovers, polystyrene balls € 2,50, printing costs and laminating of the small objects overview € 4,20
TicTacToe: all materials were leftovers, Velcro € 2,00

Homemade Activity Teaching toys

Homemade Activiteits Speelgoed

We gaan nu een paar Homemade Activiteits Speelgoed maken. Ik wilde eerste een rag doll pop voor een meisje maken en een uit stof gemaakte autoset voor een jongen. Onze oudste dochter adviseerde om geslachtsneutraal speelgoed te maken. Een aantal grote winkelketens zijn ook gestart met he maken van geslachtsneutrale reclame. Ik sloeg aan het denken en zo ontstond het idee van het Homemade Activiteits Speelgoed. Toen onze beide dochters nog jong waren kregen ze beide een plastic bak die gevuld was met allerlei spelletjes, boeken en speelgoed om ze tijdens de reis bezig te houden. Ik maakte drie van dit soort Homemade Activiteits Speelgoed. Twee kunnen er individueel gespeeld worden en eentje doe je met z’n tweeën.

Homemade Activity Teaching toys

Homemade Activity Teaching toys – knikker geduldspelletje

Je kunt veel voorbeelden van stoffen knikker geduldspelletjes op Pinterest vinden. Ik besloot er een hartvorm van te maken en twee kleuren te gebruiken. De vorm van het ‘labyrint’ is eenvoudig gehouden zodat ook jongere kinderen het kunnen spelen. Knikker geduldspelletjes zijn uitstekend om wat restjes stof weg te werken en om het met een restjes garen van een spoeltje aan elkaar te stikken. Het is leuk werk met een leuk resultaat. Je wil graag zo’n zelfde hartvormig geduldspelletje maken? Je vindt de instructies hier en het patroon hier.

Homemade Activity Teaching toys

Homemade Activity Teaching toys – zoekspelletje

Zoekspelletjes zijn altijd leuk. Kleine voorwerpen die verstopt zitten tussen kleine gekleurde polystyrene balletjes. Zoek en probeer ze allemaal te vinden. Ik vond een zeilboot wel een leuk idee. De zeilen zijn de zoekvensters geworden. Ik moet bekennen als ik eenmaal met dit soort projecten begin ik veel aandacht besteed aan de details. Als jij er een gaat maken kun je uiteraard ervoor kiezen welke details jij wilt gebruiken en welke niet. Je kunt het maakproces en het patroon vinden door op de woorden te klikken.

Homemade Activity Teaching toys – BoterKaas&Eieren

Ik vond als kind het leuk om BoterKaas&Eieren samen met mijn zusje te spelen. Je hebt er niet veel voor nodig. Een stukje papier en een potlood. Wij konden er uren zoet mee zijn. Deze versie van BoterKaas&Eieren is gemaakt van stof. restjes stof wel te verstaan. Ik maakte mijn BoterKaas&Eieren op de achterkant van het zoekspelletje maar je kunt er natuurlijk ook een los spelletje van maken. Het patroon en maakproces zijn toegevoegd aan het zoekspelletje.

Homemade Activity Teaching toys

Tijd en Kosten

Tijd:
knikker geduldspelletje: knippen 15 minuten, naaien 2 uur
zoekspelletje: knippen 30 minuten, naaien 6 uur
BoterKaas&Eieren: knippen 15 minuten, naaien 2 uur
Kosten:
knikker geduldspelletje: alle materialen waren restjes
zoekspelletje: alle materialen waren restjes, polystyrene balletjes € 2,50, printen en lamineren van het overzicht € 4,20
BoterKaas&Eieren: alle materialen waren restjes, Klittenband € 2,00

4 Comments on Homemade Activity Teaching toys

    • Thank you for your lovely comment Sue. I had so much fun making them. I’ll give them to a little girl in our street. Next week I will be sharing a make that’s suitable for everyone.

Leuk dat je de tijd nam om mijn bericht te lezen. Ik hoor graag wat je er van vond. Thank you for taking the time reading this blogpost and taking the time to write a comment for this post. I really do appreciate it.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.