Mondsee scarf knitted in grey and blue is a beautiful scarf because of the rectangular shape and due to this shape it’s a very versatile shawl. The Mondsee sarf is knitted in stockinette stitch and has nine coloured sections that are made with short rows. I have this pattern more two years in my possession and I made this scarf using all kind of stash yarns.

Mondsee scarf knitted in grey and blue – the pattern

Monie Ebner is the designer of the Mondsee scarf. She has some lovely designs and this scarf is one of them. The pattern is available on Ravelry. The instructions are well written and there’s a diagram that shows the layout of the contrast colour sections. This pattern also comes with a link to Purlbee how to knit the short rows. I decided to knit a complete rectangular version and skip the fishtail sections at both ends.

Mondsee scarf another Knitted Wrap

Er is ook een Nederlandse versie. Deze vind je aan het eind van de Engelse tekst.

Mondsee scarf knitted in grey and blue – the knitting

I used yarn with a smaller gauge and due to this fact I started with 125 stitches. My scarf is knit in five different colours. Grey is the main color and four shades of blue are used to knit the sections. The Purlbee link was very useful because I kept on forgetting how I had to make the short rows. I finished the scarf with a single crochet stitch along the long sides because the five seed stitches border at each side didn’t prevent the curling. The colourful sections are a joy to make and they keep you alert during the knitting.

Mondsee scarf another Knitted Wrap

Mondsee scarf knitted in grey and blue – the result

I love the outcome of this scarf and the finished rectangular shape of it. I have in a lot of blue and grey clothes in my wardrobe and the scarf match with my jeans. It is lovely to wear on a cold summer day but also on summer evening in the garden or on a terras when the sun goes down. I’ve already started thinning about my next knitting project. It’s almost on my needles and I will be using all that’s left of this Mondsee scarf.

Mondsee scarf another Knitted Wrap

Mondsee scarf knitted in grey and blue – Time and Costs

Time: I started this scarf in February and finished it yesterday. I haven’t counted the hours but it must be around 60 hours.
Costs: Pattern € 4,40, Yarn € 25,00

Mondsee scarf another Knitted Wrap

Mijn versie van de Mondsee scarf another Knitted Wrap is grijs en blauwe breigaren. Het is een prachtige sjaal vanwege de rechthoekige vorm en is daardoor een veelzijdige omslagdoek. De Mondsee sarf is in een rechte steek gebreid en heeft negen gekleurde vlakken die met verkorte toeren zijn ingebreid. Ik heb dit patroon al meer dan twee jaar in mijn bezit en gebruikte voor deze sjaal diverse garen uit mijn voorraad.

Mondsee scarf patroon

Monie Ebner is de ontwerpster van de Mondsee scarf. Zij heeft een paar prachtige ontwerpen en deze sjaal is er een van. Het patroon is verkrijgbaar op Ravelry. De instructies zijn goed geschreven en er is ook een schets die laat zien hoe de verschillende gekleurde vlakken verdeelt zijn. Het patroon geeft ook een link naar Purlbee hoe je verkorte toeren breit. Ik besloot om een zuivere rechthoek te breien en de beide visstaart uiteindes te laten vervallen.

Mondsee scarf another Knitted Wrap

Mondsee scarf another Knitted Wrap – het breien

Ik gebruikte garen dat op een dunnere pen gebreid wordt en daarom begon ik met 125 steken. Mijn sjaal bestaat uit vijf verschillende kleuren. Grijs is de hoofdkleur en vier tinten blauw zijn gebruikt voor de vlakken. De Purlbee link voor het breien van de verkorte toeren was erg handig omdat ik steeds vergat hoe ik dit moest doen. Ik haakte tot slot een rand vasten langs beide zijkanten omdat de vijf gerstekorrelsteken het omkrullen niet wisten te voorkomen. De gekleurde vlakken zijn leuk om te breien en houden je scherp tijdens het breiproces.

Mondsee scarf another Knitted Wrap – het resultaat

Ik ben erg tevreden met het resultaat en de uiteindelijk rechthoekige vorm van de sjaal. Ik heb aardig wat grijs- en blauwkleurige kleding in mijn kast en deze sjaal doet het ook goed bij mijn jeans. Het is geweldig als omslagdoek op een koude zomerdag maar ook in de tuin of op een terrasje als de zon ondergaat. Mijn volgende breiwerkje staat alweer bijna op de pennen waarbij ik de restanten van deze Mondsee scarf  ga gebruiken.

Mondsee scarf another Knitted Wrap

Mondsee scarf another Knitted Wrap – tijd en kosten

Tijd: Ik begon in Februari met deze omslagdoek en legde er gisteren de laatste hand aan. Ik heb de uren niet bijgehouden maar er zullen er ongeveer 60 zijn.
Kosten: Patroon € 4,40, Garen € 25,00

 

5 Comments on Mondsee scarf another Knitted Wrap

  1. Welke soort of welk merk garen heeft u gebruikt voor deze prachtige omslagdoek? Ik wil hem breien van een mix van wol en synthetisch garen.Ik ben er niet uitgekomen bij de wolwinkel. Als u dit hier niet mag vertellen kunt u mij dan een persoonlijk bericht sturen.
    Alvast met mijn hartelijke dank.

    • Beste Jose, Het is inderdaad een prachtige omslagdoek met een leuk design. Ik heb diverse restanten gebruikt. Het meeste breigaren komt van Drops: Drops Alpaca en Drops Nord. Twee andere breigarens zijn afkomstig van Phildar maar daar weet ik de soortnaam niet meer van. Ik hoop dat je met deze informatie iets kunt en veel succes met de keuze.

    • Thank you so much Sue. It really is a beautiful design. I love wearing knitted wraps. They give me such a cozy and comfortable feeling.

Leuk dat je de tijd nam om mijn bericht te lezen. Ik hoor graag wat je er van vond. Thank you for taking the time reading this blogpost and taking the time to write a comment for this post. I really do appreciate it.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.