Johan Cruijff Mijn Verhaal is een boek waarin Johan Cruijff zijn levensverhaal liet optekenen door de journalist Jaap de Groot. Johan Cruijff is misschien wel de bekendste Nederlander. Zelfs als je geen voetbalfan bent weet je over wie het gaat. Naast misschien wel de beste speler aller tijden was hij ook onnavolgbaar met zijn uitspraken. In onze boekenkast staan zeker nog drie andere boeken waarin Johan Cruijff een rol speelt. ‘Toeval is logisch’, ‘Je gaat het pas zien als je het door hebt’ en ‘Uitspraken’. Deze drie boeken belichten wel iets anders dan zijn levensverhaal. Ze zijn vooral prima te gebruiken als je cursus geeft en op zoek bent naar en quote om je verhaal kracht bij zetten.

Johan Cruijff Mijn Verhaal

Johan Cruijff Mijn Verhaal – de voetbal in het boek

Johan Cruijff Mijn Verhaal verscheen een half jaar na zijn dood. De schrijfstijl is redelijk in de manier waarop Johan Cruijff sprak. Hierdoor is het of hij persoonlijk zijn verhaal aan je vertelt. Het begint bij het begin. Johan Cruijff dat als jongetje op straat voetbalt. Het overlijden van zijn vader dat bij hem zijn sporen nalaat. De eerste contractonderhandelingen bij Ajax en hoe hij zorgt dat zijn moeder niet meer de kleedkamers hoeft schoon te maken. Zijn ontmoeting met Danny Coster en welke rol zijn schoonvader gaat spelen bij de contractonderhandelingen. Transfers naar Barcelona, Feyenoord, de Los Angeles Aztecs en Washington Diplomats. Zijn leven als voetbalcoach en hoe er oplossingen gezocht moesten worden voor het feit dat hij de vereiste diploma’s er niet voor had.

Johan Cruijff Mijn Verhaal

Johan Cruijff Mijn Verhaal – de andere zaken naast het voetbal

Familie speelt naast voetbal een belangrijke rol in zijn leven. Danny was zonder meer zijn rots in de branding. Ook heeft hij iets met getallen. In Johan Cruijff Mijn Verhaal kom je diverse voorbeelden tegen. Als hij in 1978 na een mislukte investering in een de varkenshouderij van een oplichter failliet is genoodzaakt weer te gaan voetballen. Hij gaat dan in Amerika bij de Los Angeles Aztecs spelen. Hij wordt gevraagd om voetbal clinics te geven aan kinderen. Dit zal uiteindelijk leiden tot het Johan Cruijff Institute en de Johan Cruijff Foundation.

Johan Cruijff Mijn Verhaal

Wat vond ik van Johan Cruijff Mijn Verhaal

Het boek leest gemakkelijk weg. Je leert Johan kennen als iemand die weet waar hij het over heeft en als hij er geen verstand van heeft dan zoekt hij iemand die dat wel heeft. Wie Johan Cruijff zegt weet dat het over voetbal gaat dus is het logisch dat dit de rode draad is in Johan Cruijff Mijn Verhaal. Maar daarmee is zeker niet alles gezegd. Zelf ben ik geen voetbalfan maar heb het boek met plezier gelezen. Johan Cruijff was zeker niet makkelijk maar heeft veel voor elkaar gekregen en niet alleen op voetbalgebied.

Johan Cruijff Mijn Verhaal

Leuk dat je de tijd nam om mijn bericht te lezen. Ik hoor graag wat je er van vond. Thank you for taking the time reading this blogpost and taking the time to write a comment for this post. I really do appreciate it.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.