You can see in another todays bog post my version of the Mondsee scarf. September 1th is the beginning of the meteorological Autumn. There’s a gap of three weeks between the meteorological Autumn and the astronomical Autumn. At the beginning of this week we still had Summer weather. Lots of sunshine and high temperatures. But the weather changed dramatically on Wednesday. It was raining almost the whole day and temperatures dropped. The next day was also grey and cold. It felt like we had a taste of Autumn already. I decided to start thinking about clothes to make for the upcoming astronomical Autumn while wearing my Mondsee scraf. I now share some of my Autumn 2017 sewing plans.

Autumn 2017 sewing plans

Autumn 2017 sewing plans – my patterns

I decided to take a look at patterns I all ready have due to my ‘Use What You Have’ mission. I’ve found at least two patterns I want to use. This jeans from a recent KNIPmode magazine and the RDC Gerard manteau. I’m still looking in my pattern stash for sewing patterns suitable for a cardigan, a sweater and a pattern to knit another scarf.

Autumn 2017 sewing plans

Er is ook een Nederlandse versie. Deze vind je aan het eind van de Engelse tekst.

Autumn 2017 sewing plans – my fabrics

I’ve the same ‘Use What You Have’ mission for the fabrics. The jeans fabric for the KNIPmode pattern is already added to the magazine. Fabric and RDC Gerard manteau are also matched and the pattern is printed. I’ve three more fabrics I want to use besides this two ready to go projects. The grey one and polkadot will be used for sweaters. I also have this tweed type of leftover fabric that will be used for a cardigan.

Autumn 2017 sewing plans

Unselfish sewing projects

Besides that I will be doing some unselfish sewing projects my husband wants a new long sleeve dress shirt and some new white T-shirts. I’ve some sewing projects planned for Sinterklaas and Christmas as well. The Christmas projects are a surprise but I can tell it will be lots of fun and inspiring. Most of this makes will come with free patterns and tutorials so you can make them as well.

Autumn 2017 sewing plans

September sewings

You just read some of my Autumn 2017 sewing plans that still need to start but I’ve already made a start with a few projects. These projects will be shown during this month. I already pinned a skinny looking pants on fabric. This will be first sewing project that I will show in September. In the week of September 11th I will be a participant in a blog tour and showing two projects. The first appears on Monday and the second one on Friday. Time to start with my Autumn 2017 sewing plans sewing.

Autumn 2017 sewing plans

Een opstapje naar de herfst

In mijn andere blog bericht liet ik mijn versie van de Mondsee scarf zien. Vandaag begint de meteorologische herfst. Er is een kloof van 3 weken tussen de meteorologische herfst en astronomische herfst. Aan het begin van deze week werden we nog steeds getrakteerd op heerlijke zomerse dagen met zon en heerlijke temperaturen. Woensdag sloeg het weer om. De hele dag regen en lage temperaturen. De volgende dag was weer grijs en koud alsof we alvast een voorproefje kregen van wat er ons nog te wachten staat. Ik ging met mijn Mondsee scarf om mij heen geslagen na te denken wat ik zou willen gaan maken voor de herfst. Je leest hieronder een voorproefje van mijn plannen.

Autumn 2017 sewing plans

Mijn patronen voor de herfst

Ik wil zoveel mogelijk gebruik maken van wat ik al in huis heb aangezien ik probeer volgens het motto ‘Use What You Have’ te werken. Ik heb in ieder geval twee patronen die ik ga gebruiken van deze ‘Use What You Have’ stapel. Deze jeans uit een recent KNIPmode magazine en de RDC Gerard manteau. Ik zoek nog geschikte patronen voor een vest, een trui en breipatroon voor een sjaal.

De stoffen

Ik heb uiteraard dezelfde ‘Use What You Have’ motto voor mijn stoffen. De jeans stof voor het KNIPmode patroon en het tijdschrift liggen al bij elkaar. Stof en het uitgeprinte RDC Gerard manteau patroon liggen ook klaar. Ik heb daarnaast ook nog drie andere stoffen apart gelegd die ik wil gaan gebruiken. Beide grijze stoffen zullen gebruikt worden om een trui te maken en deze restlap tweed-achtige stof is voor een vest.

Autumn 2017 sewing plans

Projecten voor anderen

Ik ga ook weer voor anderen aan de slag. Mijn echtgenoot wil een nieuw overhemd net lange mouwen en een paar witte T-shirts. Ik ga cadeautjes maken voor Sinterklaas maar ook voor de Kerst. De Kerst projecten zijn nog een verrassing maar zijn zeker de moeite om te bekijken en ideeën op te doen. Veel projecten komen met patroontjes als je zelf aan de slag wilt.

September projecten

Je hebt zojuist het een en ander kunnen lezen over wat ik van plan ben te gaan maken maar ondertussen heb ik voor september al een start gemaakt. Een skinny broek ligt met het patroon op de stof klaar om geknipt te worden. Dit wordt dan ook mijn eerste september project. In de week 11 van september neem ik deel aan een blog tour en laat ik twee projecten zien. De eerste verschijnt op maandag en de tweede op vrijdag. Hoogtijd om aan de slag te gaan met Autumn 2017 sewing plans.

5 Comments on Autumn 2017 sewing plans

    • Thank you so much Sue. ‘Use What You Have’ feels almost like a diet but I really want to use all those fabrics and turn them into clothes to make a new start with less stash. The Stashbusting group is such a great help and I love the support and the way we motivate each other.

  1. Fabulous sewing plans! I love all the fabrics you have chosen, can’t wait to see the finished items. Autumn and winter are my favourite seasons so I am very much looking forward to sewing warmer clothing!

    • Thank you so much Sarah. I’ve a kind of love hate relationship with Autumn and Winter. I’m looking forward to your makes as well. I’m still making some more Summer related clothes. When do you start with your more warmer clothing Sarah?

Leuk dat je de tijd nam om mijn bericht te lezen. Ik hoor graag wat je er van vond. Thank you for taking the time reading this blogpost and taking the time to write a comment for this post. I really do appreciate it.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.