Voor iedereen die zich afvraagt of ik wel eens iets anders doe in mijn vrije tijd dan kleding en speelgoed maken. Het antwoord is ja. Zoals in mijn bucketlist staat heb ik mijzelf op een 10.000 stappen/dag uitdaging gezet. Zeker twee keer per week probeer ik een goede wandeling te maken met mijn buurvrouw of een vriendin van ongeveer 90 minuten. We hebben dan een wandeling van 7.5 km achter de rug en ongeveer 10.000 stappen gedaan.

Vrije Vrijdag Veluwe Wandeling

Vrije Vrijdag Veluwe Wandeling

Mijn echtgenoot had ook een vrije dag afgelopen vrijdag. We besloten er samen op uit te trekken en een wandeling in de natuur te maken. Het weer voorspelde mogelijk regen maar wel was de temperatuur aangenaam genoeg voor een ruime wandeling. We lieten onze keuze vallen op een wandeling van Natuurmonumenten. Vereniging Natuurmonumenten heeft op de website prachtige wandelingen staan. We zijn al jaren lid en maken vaak een wandeling in de prachtige gebieden die zij beheren. We kozen deze keer voor de Veluwe en zagen een Sagen en Legendentocht op hun website staan.

For the English version please scroll to the end of the Dutch version.

Vrije Vrijdag Veluwe Wandeling

Het startpunt

Ons vertrekpunt was het Natuurmonumenten bezoekerscentrum. We besloten eerst wat te drinken in het aanpalende restaurant en na een kop koffie en een koffie verkeerd was het moment aangebroken om aan onze wandeling te beginnen. De wandeling was ondertussen gedownload en we gingen op zoek naar het startpunt van onze wandeling.

Vrije Vrijdag Veluwe Wandeling

De Sagen en Legendentocht Wandeling

Deze Sagen en Legendentocht voerde ons langs bossen, varens en prachtig bloeiende heide. Het zonnetje liet zich met regelmaat zien. De wandelroute die met een app gedownload was wordt goed in beeld gebracht. De bijbehorende verhalen zijn leuk om te beluisteren als je even stil staat en de omgeving in je opneemt. Na een wandeling van 120 minuten waren we terug op onze startplaats. De zonnebrandcreme die ik had opgedaan was zeker geen overbodige luxe. Na deze wandeling hadden we wel trek gekregen en bedachten waar we zouden willen lunchen.

Vrije Vrijdag Veluwe Wandeling Vrije Vrijdag Veluwe Wandeling

Lunchen

De IJssel was op redelijke afstand en met het zonnetjes erbij zou het aardig zijn als we een terrasje konden vinden aan het water. Hoe we ook zochten dat lukte niet. We eindigde in Doesburg en streken neer op het terras van de Waag. De Waag zou de oudste horecagelegenheid van Nederland zijn. Doesburg is ook bekend om zijn mosterd. Het mosterd museum hebben wij bij een eerder bezoek bekeken. De mosterd ontbrak niet bij onze lunch. Na de wandeling besloot mijn man dat hij wel twee kroketten als lunch wilde en kreeg daaruit mosterd bij. Ik hield het bij een linzenburger. Na de lunch liepen we nog wat rond in Doesburg en net voordat het begon te regenen zaten we in de auto om weer naar huis te rijden.

Vrije Vrijdag Veluwe Wandeling

Free Friday Veluwe Walk

Perhaps you’re wondering if I do somethings else then sewing clothes and soft toys in my spare time. The answer is yes. If you take a look at my bucketlist staat you can see I’ve given myself a 10.000 steps/day challenge. I walk at least twice a week with my lovely neighbour or a good friend for about 90 minutes. Such a walk is about 7,5 km and 10.000 steps.

Vrije Vrijdag Veluwe Wandeling

Free Friday Veluwe Walk

My husband also had last Friday a day off and we decided to do a walk in the woods. The weather forecast wasn’t that bad although there could be some rain but the temperature was great for a good walk. We decided to do a walk in one of the preserved areas from Natuurmonumenten. Vereniging Natuurmonumenten (Society for preservation of nature monuments in the Netherlands) has about 350 walks that can be downloaded from their website. We are a member for many years and we often do one of their walks in these beautiful protected areas. This time we choose the Sagen en Legendentocht (Saga and Legend walk) on the Veluwe.

Starting Point

Our start was at the Natuurmonumenten visiting centre. Before we started walking we had a coffee and a coffee with lots of milk (café au lait). While we were drinking the coffee we downloaded the walk and after the coffee was finished we started searching for the start of our walk.

Vrije Vrijdag Veluwe Wandeling

The Saga and Legend walk

This Saga and Legend walk took us along woods, ferns and beautiful purper moors. The sun wasn’t letting us down and was shining a lot while we were walking. The description of the walk is well made just like the hiking map. The stories that come with the walk are fun to hear during the walk and also allow you to take a moment of rest so you can watch the beautiful environment. After a walk of 120 minutes we were back at the point where we began. I used sunblock spf 30 and I was glad I did. After this walk we went looking for a nice place to have lunch.

Vrije Vrijdag Veluwe Wandeling

Lunchen

The river IJssel was nearby and it would be lovely if we were able to find a terras near the water so we could still enjoy the sunshine. However we couldn’t find a restaurant that ticked the box. We ended in Doesburg and we found a free table on the terras of de Waag. De Waag is probably the oldest bar, pub, restaurant of the Netherlands. Doesburg is also all know for mustard. We visited the mustard museum during a previous visit. The mustard was one of the ingredients in the lunch. My husband choose two meat croquettes. These are generally served with mustard. I ate a lentil burger. After the lunch we did a little city walk and just before it started raining we sat in the car to drive home.

Leuk dat je de tijd nam om mijn bericht te lezen. Ik hoor graag wat je er van vond. Thank you for taking the time reading this blogpost and taking the time to write a comment for this post. I really do appreciate it.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.