Almost a week ago I showed this make for my husband and wrote that he wanted the next one in a more lighter colour. I was about to plan a trip together to visit some fabric stores when I came across this fabric. This Grey White graphic design fabric is from the Fabric collection of La Maison Victor by Editex. I bought it at Stik’nStof in Leiden. Leiden has a market in Wednesday and during lunchtime I decided to do a walk and visit the market. There’s always at least one fabric stall and a couple of weeks ago I bought here some fabric to make a dress for our youngest daughter because she had to attend a wedding. On my way back I came across Stik’nStof and I decided to take a look there as well. They have a beautiful fabric collection and this fabric is one of them.

Grey White graphic design Leisure wear male T-shirt

Er is ook een Nederlandse versie. Deze vind je aan het eind van de Engelse tekst.

The make

The fabric is pre-washed. It looks a bit like French terry but the fabric is very light weighted. This fabric also is about 1.80 m width so I only needed the height of the T-shirt which is a bonus because there will be less fabric waste. This make was straight forward. No stripe playing and stripe matching this time. I decided to use some contrast fabric for the pocket and neckline band. I did a search in my leftover pieces and found three pieces of heavy grey jersey from light to dark. The darkest of them all gave the best contrast. Five hours from start to finish and the Grey White graphic design Leisure wear male T-shirt was ready to wear.

Grey White graphic design Leisure wear male T-shirt

Time and Costs

Time: cutting 20 minutes, sewing 5 hours
Costs: Fabric € 8,40 (I was really fortuned because besides being 1.80 m width the price was also reduced by 50%), Yarn € 2,50

Grey White graphic design Leisure wear male T-shirt

My husband and his Grey White graphic design Leisure wear male T-shirt

The proof of the pudding is in the eating. In this case my husband wearing this T-shirt. He loves it. The colour and design are perfect and the dark grey fabric used for the pocket and neckline band is also something he likes. My next sewing for him? Summer is coming to a close so probably something to wear in Autumn. I still have a dress shirt to make using fabric that was bought in the Spring.

Grey White graphic design Leisure wear male T-shirt

Grey White grafisch design vrije tijds T-shirt

Bijna een week geleden liet ik dit T-shirt zien dat ik voor mijn echtgenoot maakte. Ik vertelde toen dat hij wel weer eens een T-shirt van een lichtere kleur wilde hebben. Ik was al bezig met een dag plannen om enkele stoffenwinkels te bezoeken toen ik deze stof zag. Deze grijze stof met een grafisch ingeweven motief komt uit de La Maison Victor collectie van Editex. Deze stof is onder andere te koop bij Stik’nStof in Leiden. Woensdag is marktdag in Leiden en vaak wandel ik even over de markt omdat er minstens een stoffenkraam staat. Onze jongste dochter was op zoek naar een jurk voor een trouwerij en vroeg of ik voor haar er een wilde maken. De stof hiervoor kocht ik ook op deze markt. Aansluitend liep ik nog even Stik’nStof binnen. Zij hebben een prachtige stoffencollectie waaronder dus deze stof.

Grey White graphic design Leisure wear male T-shirt

Het maakproces

De stof werd voorgewassen. Deze stof lijkt op joggingstof maar is veel dunner en lichter. De stof is ook nog eens 1.80 m breed waardoor ik slechts de hoogte van T-shirt nodig had en minder stofverlies had. Het maken van dit T-shirt was een eenvoudig klusje. Geen gestoei met strepen deze keer die moeten doorlopen. Ik besloot effen grijze stof te gebruiken voor het borstzakje en de halsafwerking. Tussen de restlapjes zaten drie kleuren grijs oplopend van licht naar donker. De donkerste van de drie gaf het mooiste effect qua contrast. Vijf uur later en het nieuwe vrije tijds T-shirt was af.

Grey White graphic design Leisure wear male T-shirt

Tijd en Kosten

Tijd: kosten 20 minuten, naaien 5 uur
Kosten: Stof € 8,40 (Ik had geluk omdat naast de ruime breedte de stof ook nog 50 % was afgeprijsd), Garen € 2,50

Grey White graphic design Leisure wear male T-shirt

Mijn echgenoot en zijn nieuwe Grey White grafisch design vrije tijds T-shirt

De Engelsen hebben er een mooie uitdrukking voor: The proof of the pudding is in the eating. Het oordeel van wel of geen geslaagd project lag daarom bij mijn echtgenoot. Hij is er blij mee en de stof voelt zeer prettig aan tijdens het dragen. De kleur, het design, de borstzak en halsafwerking in the contrast stof zijn ook goed gekeurd. Mijn volgende kledingstuk voor hem? De zomer loopt naar het einde dus iets wat geschikt is voor het komende najaar. Ik heb nog steeds een overhemd liggen dat ik wilde maken van stof dat ik in de lente heb gekocht.

Leuk dat je de tijd nam om mijn bericht te lezen. Ik hoor graag wat je er van vond. Thank you for taking the time reading this blogpost and taking the time to write a comment for this post. I really do appreciate it.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.