Anna Levander’s politieke thriller trilogie Morten is een mondvol maar dat past ook wel bij deze recensie. Het gaat hier om drie boeken die het de opkomst en neergang beschrijven van de ambitieuze politicus Morten Mathijsen. Ik heb de drie boeken al enige tijd uit, maar nog niet aan de recensie toegekomen. Het eerste deel van deze trilogie werd weggeven door de openbare bibliotheken van Nederland tijdens ‘Nederland Leest’ 2016 campagne. In het verleden werd voor een specifiek boek gekozen maar vanaf dit jaar zal het een thema zijn. Voor 2016 was dit politiek. Naast ‘Morten’ was er ook nog ‘Heer van de Vliegen’ van William Golding en ‘Liefde en Schaduw’ van Isabel Allende.

Anna Levander’s politieke thriller trilogie Morten

Wie is Anna Levander

Anna Levander is het pseudoniem van journalistenduo Annet de Jong, journaliste bij De Telegraaf en Dominique van der Heyde, politiek verslaggeefster bij NOS/Nieuwsuur. Beide dames weten dus wel het een en ander van schrijven en de ins en outs van de Haagse politiek.

Anna Levander’s politieke thriller trilogie Morten

Het eerste deel van de trilogie Morten

Het eerste deel wordt gebruikt om verleden en heden van de politicus Morten neer te zetten. Aan de hand van een gevonden manuscript dat twintig jaar eerder geschreven is en gevonden wordt door Marijn Flanders maken we kennis met de eerste politieke jaren van Morten.
Na het lezen van het eerste deel was ik benieuwd hoe het verder zou gaan Morten Mathijsen. Alle ingrediënten voor een prima vervolg waren aanwezig. Morten werd bedreigd met iets duisters uit zijn verleden, hij had een verslaving waarvoor hij onder behandeling was bij een psycholoog, een oudste dochter die nu niet echt een visitekaartje voor een aanstaande minister-president was, een echtgenote die teveel dronk en hij verloor op de dag van zijn verkiezingsoverwinning zijn spindoctor doordat zij op het parkeerterrein werd aangereden en de dader doorreed. De andere twee boeken werden aangeschaft en ik kon verder lezen.

Anna Levander’s politieke thriller trilogie Morten

Het vervolg van de trilogie Morten

In het tweede deel komt Morten er zelf achter wie zijn spindoctor heeft doodgereden. Ondertussen begint de politieke carrière van Morgen haarscheurtjes te vertonen en verruild hij zijn echtelijke woning voor het Catshuis dat hij flink heeft laten verbouwen. Inmiddels is duidelijk wie zijn grote voorbeeld is en daar leeft hij dan ook naar. De zesde republiek is daar dan ook verwijzing naar en veel van Mortens politieke ideeën komen daar ook vandaan. Uiteindelijk stapte ik wederom met een spannende cliffhanger naar het laatste deel. Het laatste deel beschrijft vooral de neergang van Morten. Zo komt er een moment dat ik dacht dat hij zelfmoord had gepleegd, maar hij duikt weer op. Gered door een gevolg van een voorval uit zijn verleden. En dan volgt het eindschot. Je vraagt je daarna nooit meer af hoe het verder gaat met Morten.

Anna Levander’s politieke thriller trilogie Morten

Wat vond ik van Anna Levander’s politieke thrillers trilogie Morten

Ik vond alle drie de delen pages turners. De vaart zat er lekker in en iedere keer waren er weer verrassende wendingen. Hier en daar zitten er in de drie delen politieke items die nu spelen en dat maakt de trilogie van deze tijd. Het einde? Een beetje vergezocht dat wel, maar toch wel grappig. Zoek je nog een paar leuke boeken voor de vakantie en hou je van wat spanning. Anna Levander’s politieke thrillers trilogie Morten is een prima idee.

Leuk dat je de tijd nam om mijn bericht te lezen. Ik hoor graag wat je er van vond. Thank you for taking the time reading this blogpost and taking the time to write a comment for this post. I really do appreciate it.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.