It’s time to say Goodbye MeMadeMay2017 and say welcome to my sewing plans for the rest of this year. Fashion trends are changing fast, faster then I can sew. I’ve already shared a couple of times that I love to wear classic, casual and comfortable clothes. I call it my C3 wardrobe. My C3 wardrobe has Chanel styled jackets, jeans and jeans styled pants, tops, blouses, sweaters, three LBD’s and cardigans. So Goodbye MeMadeMay2017 welcome June sewing plans is about what I’ve learned this year from my May showcase and what my June sewing plans will be.

Goodbye MeMadeMay2017 welcome June sewing plans
jackets

Er is ook een Nederlandse versie. Deze vind je aan het eind van de Engelse tekst.

Goodbye MeMadeMay2017 welcome June sewing plans

Before revealing my June sewing plans I wanted to say I really enjoyed taking 30 selfies. May has 31 days but I was wearing one outfit two days when our youngest daughter was moving and I was helping her. I showed my entire collection of jeans and trousers and of course my incredible one skirt collection. I’ve made seven jeans of a self drafted pattern. Two pair of trousers are made of the same KNIPmode pattern. Two others are also made of KNIPmode pattern. I made the skirt during the KNIPster 2016 sewing award contest. The three hot days in May made me realise that a wardrobe with one skirt and no summer dresses isn’t perhaps that practical as I would like to see. Our youngest daughter pointed that already out to me when she joined us while we were spending our holiday in France last year.

Goodbye MeMadeMay2017 welcome June sewing plans
self drafted jeans

What did I learn of my wardrobe

I’m a huge fan of separates and that’s perhaps one of reasons why I have no dresses. You also need to sew twice to have an outfit and that’s perhaps another reason if you love sewing. I can do so much more with separates and they are easy to combine with a jacket in my opinion. And only one skirt and no summer dress. Both our daughters keep telling me I do need them, but I find both garments unpractical because I use public transport a lot when I’m not able to cycle due to the distance.

Goodbye MeMadeMay2017 welcome June sewing plans
most worn

#MeMadeMay 2017 showcase

The pictures on this pages speak for themselves and they are showing my jeans but also the one I wore most. You can also see the colourful clothes from my wardrobe but also my first make from three years ago. The jeans bag made of leftover fabric during the KNIPster 2016 is something I use a lot just like the Refashioner 2016 relaxing neck pillow which is a family favourite. My jackets that are one of my favourite makes and the Top 3. Last but not least my refashions. I really would thank you all. Followers and non-followers for all your likes, lovely comments and taking the time to take a look and read my notes that came with the photo’s. I’ve also enjoyed watching everyone who participated as well in #MeMadeMay2017.

Goodbye MeMadeMay2017 welcome June sewing plans
the jeans bag

June sewing plans

I’ve already cut my dress. I’m also re-fitting this dress. The dress looks great but I’ve chosen the wrong fabric. I unpicked the dress, basted it and can be sewing together. Our youngest asked me to make her a new skirt. She wants it to be made of Ponte di Roma just like this dark grey onehttps://www.sewingalacarte.nl/knipmode-kokerrok-augustus-2016-model-13/. My mother asked me to make her a striped Top of this make. I also want to make a skirt made of the fabric bought in France last year and I’ve a bag planned. Sewing plans are ready so now it’s time to get started.

Goodbye MeMadeMay2017 welcome June sewing plans
Top 3

de #MeMadeMay2017 mei maand

Het is tijd om vaarwel te zeggen tegen #MeMadeMay2017 en om te beginnen met plannen te gaan maken voor juni en de rest van het jaar. Fashion trends veranderen voortdurend en zo snel kan ik het niet maken. Maar ik ben geen fashion follower. Ik heb reeds diverse gedeeld dat ik graag klassieke, comfortabele en easy kleding draag. Ik moet dit mijn C3 wardrobe. Mijn C3 wardrobe bestaat uit Chanel styled jasjes, jeans en jeans achtige broeken, tops, blousjes, truien, drie LBD’s en vesten. Maar wat heb ik nu geleerd dit jaar tijdens mijn May showcase en hoe ga ik dit gebruiken bij mijn nog te maken kledingstukken.

Goodbye MeMadeMay2017 welcome June sewing plans
the refashions

Vaarwel #MeMadeMay2017 welkom Juni planning

Voordat ik mijn plannen bekend maak voor juni wil ik eerst even kwijt dat ik het leuk vond om 30 selfies te maken. Mei heeft 31 dagen maar een outfit droeg ik twee dagen in verband met het verhuizen van onze jongste dochter. Ik liet al mijn jeans en broeken zien en daarnaast mijn rijke collectie van een rok. Ik heb zeven broeken gemaakt van een zelfgetekend patroon. Twee paar zijn gemaakt van hetzelfde KNIPmode patroon en daarnaast nog twee andere ook van KNIPmode patronen. De rok is van vorig jaar en gemaakt tijdens de KNIPster 2016 naaiwedstrijd. De drie warme meidagen deden mij realiseren dat een kledingkast met een rok voor de zomer niet echt handig is. Een zomerjurk zou ook nog wel eens een goed idee kunnen zijn. Onze jongste dochter heeft dat al duidelijk laten blijken toen zij bij ons was tijdens de vakantie in Frankrijk.

Goodbye MeMadeMay2017 welcome June sewing plans
Colourfull makes

Wat leerde ik van mijn eigengemaakt kledingshow

Ik ben een grote fan van kledingsetjes en dat is een van de rede waarom ik geen jurken heb. Je moet uiteindelijk twee keer zoveel naaien om gekleed te zijn en dat is geen straf als je het graag doet. Ik kan daarnaast gewoon veel meer combineren en met een jasje erop is het helemaal af. En maar een rok en geen jurken dus. Beide dochters vertellen steeds dat ik ze echt nodig heb, maar ik vind beide kledingstukken gewoon niet praktisch als je reist met OV, veel fiets en loopt.

Goodbye MeMadeMay2017 welcome June sewing plans
The first make

#MeMadeMay 2017 showcase

De foto’s op deze pagina vertellen het verhaal. De jeans broeken die ik heb en welke het meest gedragen werd. Je kunt ook de al mijn kleurige kleding zien maar ook mijn eerste werkstuk van drie jaar geleden. De jeans bag gemaakt van restjes stof tijdens KNIPster 2016 die veel gebruikt wordt maar ook het alom binnen de familie geprezen nekkussen van Refashioner 2016. Jasjes die ik graag maak, de Top 3 en uiteraard mijn refashions. Ik wil graag iedereen bedanken. Followers en non-followers voor alle likes, commentaar en het nemen van de tijd om alles te lezen. Ik heb ook genoten van iedereen zijn bijdragen aan #MeMadeMay2017.

Goodbye MeMadeMay2017 welcome June sewing plans
The relaxing neck pillow

De planning voor juni

Ik heb de jurk al geknipt en ook ga ik een andere jurk aanpassen. De jurk ziet er goed uit maar is van de verkeerde stof gemaakt. Hij is al uit elkaar gehaald, aangepast en kan onder de naaimachine. Onze jongste dochter wil graag een witte versie van deze rok. Mijn moeder wil graag een streepjes versie van haar Top. Ik ga een rok maken van een stofje dat ik vorig jaar ik Frankrijk kocht en ook een tas voor mijzelf. De plannen zijn er. Tijd om aan de slag te gaan.

2 Comments on Goodbye MeMadeMay2017 welcome June sewing plans

  1. Volgend jaar ga ik ook “officieel” meedoen aan MeMadeMay! PS Die Nederlandse vertaling loopt niet helemaal lekker. Op een gegeven moment is er sprake van een “monster dochter”, terwijl zij in je Engelse tekst toch echt als jongste dochter voorkomt 😉

    • Hallo Martine, MeMadeMay is altijd leuk om te doen. Dit was mijn tweede jaar en door mijn deelname aan KNIPster 2016 is er heel wat zelfgemaakte kleding bijgekomen. Ik las dat jij in 2020 een kledingkast wilt hebben met uitsluitend zelfgemaakte kleding. Dat is nog eens een uitdaging. Ik ben eigenlijk wel benieuwd hoeveel kledingstukken je gepland hebt voor deze uitdaging en of je een soort stijl hanteert. Dank voor je opmerking mbt tot de Nederlandse tekst. Ik ga een blik werpen op te vertaling. Blijkbaar gaat er nog steeds iets mis als een bericht ‘live’ gaat.

Leuk dat je de tijd nam om mijn bericht te lezen. Ik hoor graag wat je er van vond. Thank you for taking the time reading this blogpost and taking the time to write a comment for this post. I really do appreciate it.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.