Februari roundup bucket list 2017 is about what I did during the second month of 2017 with my fifteen items on my 2017 bucket list. I’ve been sewing, started knitting and the daily cooking but also kept walking and we’ve visited two museums.

Februari roundup bucket list 2017 – cooking

I’ve used some of the recipes that came from the magazine I showed last month. The leek clafoutis was made twice because everyone loved it. I also started baking something sweet each week. The ‘Boer zoekt Vrouw’ show started two weeks ago and just like last year I make something sweet. All recipes are chosen from the countries were the farmers are living. You can read about all my makes when the farmers have chosen the one they will hopefully share the rest of their life with.

Februari roundup bucket list 2017

Februari roundup bucket list 2017 – The knitting

One of the bucket list items is to knit at least one item using yarn from my stash. I started almost three weeks ago and I’m using this pattern. The shawl will be rectangle but without the triangulair beginning and end. This shawl has short rows sections. Knitting short rows is something I’ve done only once so this a real challenge for me.

Februari roundup bucket list 2017

Februari roundup bucket list 2017 – the museum

We visited in Februari twice a museum. The first one was Voorlinden in Wassenaar. This museum has modern and contemporary art and has temporary and permanent exhibitions. The Swimming Pool by Leandro Erlich and Couple under an Umbrella by Ron Mueck are two permanent artwork pieces. Our second visit was to the Historisch Museum Haarlem. Their temporary exhibition is about the history of sports in Haarlem. Haarlem is well represented in every professional sport played in The Netherlands. Pim Mulier started HFC in 1879 and introduced some other new sports as well. Some famous Haarlem sports heroes are the football player Kick Smit, the skater Yvonne van Gennip, the judoka Dennis van der Geest and last but least the female rower Kirsten van der Kolk.

Februari roundup bucket list 2017

Februari roundup bucket list 2017 – the sewings

All my sewings were for family and friends. Besides The apron and morning robe I’ve also made something for a Facebook friend. I joined a Swap Facebook group last December and applied to Home Sweet Home challenge. My whole family was very anxious to see what was inside my box. All participants opened last Saturday their box and I received five very beautiful gifts. The photo shows my gifts and also the smores I made on Sunday. I decided to make two cushions and a table runner for my swap friend. She is really pleased with her presents.

Februari roundup bucket list 2017 

Februari roundup bucket list 2017 – 10.000 steps average/day

I’ve still been walking every day and it was surprisingly easy to keep this goal. The weather is every day a surprise but also the things you can see while you’re walking. The beagle dog on the scooter and the peace pigeon on the dome of College Hageveld were very spectacular views. I’me really looking forward to my unexpected views during March.

Februari roundup bucket list 2017

Februari roundup bucket list 2017 – March planes

Our next visit to a museum is already planned. I will continue the knitting and I start sewing my makes for a blog tour as well some makes for Easter. The magazines and sewing patterns are shown in a Dutch fabric-pattern selling Facebook group and I’ve had some interest for a few of them so that’s some other good news. I continue my 10.000 walking steps/day will be continued just reading and cooking. You can read at the beginning of April how I went along when I’ll be sharing my March adventures.

Februari roundup bucket list 2017 Februari roundup bucket list 2017

Februari roundup bucket list 2017 gaat over mijn bucket list en de invulling van de items. Ik heb weer zitten naaien, ben gaan breien, kookte van alles maar bleef daarnaast wandelen en we bezochten twee musea.

Februari roundup bucket list 2017 – koken

Ik ben aan de slag gegaan met het tijdschrift dat ik de vorige keer liet zien. De prei clafoutis werd twee keer gemaakt omdat iedereen het erg lekker vond. Ik ben ook begonnen met iedere week een taart bakken. De ‘Boer zoekt Vrouw’ show startte weer twee geleden en net zoals afgelopen jaren bak ik dan iets zoets. Alle recepten komen deze keer uit de landen waar de boeren wonen. Je kunt straks meer over deze taarten lezen als de finale van ‘Boer zoekt Vrouw’ geweest is.

Februari roundup bucket list 2017

Februari roundup bucket list 2017 – het breiwerk

Een van mijn items op de bucket list is iets breien van het breigaren wat ik in huis heb liggen. Ik begon ongeveer drie weken geleden aan dit patroon. De shawl wordt langwerpig maar zonder de driehoeken aan het begin en einde. Deze shawl heeft ook stukken met verkorte toeren. Verkorte toeren breien is iets wat ik slechts een keer eerder gedaan heb dus dit is wel een uitdaging voor mij.

Februari roundup bucket list 2017

Februari roundup bucket list 2017 – het museum

We bezochten deze maand twee keer een museum. De eerste was first was Voorlinden in Wassenaar. Dit museum heeft naast een permanente collectie ook tijdelijke tentoonstellingen van moderne en hedendaagse kunst. The Swimming Pool van Leandro Erlich en Couple under an Umbrella van Ron Mueck zijn twee stukken uit de permanente collectie. Ons tweede bezoek was aan het Historisch Museum Haarlem. Hun tijdelijke tentoonstelling is deze keer gewijd aan de sporthistorie van Haarlem. Haarlem is goed vertegenwoordigd in vele sporten. Pim Mulier richtte in 1879 HFC op en introduceerde daarnaast vele andere sporten in Nederland. Bekende sportende Haarlemmers zijn de voetbalspeler Kick Smit, de schaatster Yvonne van Gennip, de judoka Dennis van der Geest maar ook de roeister and Kirsten van der Kolk.

Februari roundup bucket list 2017 Februari roundup bucket list 2017

Februari roundup bucket list 2017 – het naaiwerk

Al mijn naaiwerk was deze maand voor familie en vrienden. Het schort en de ochtendjas maakte ik maar daarnaast ook iets voor een iemand van Facebook. Ik ben in december lid geworden van een Swap Facebook groep en besloot aan de Home Sweet Home uitdaging mee te doen. Mijn hele familie was benieuwd wat er in mijn doos zat. Alle deelnemers mochten afgelopen zaterdag hun doos open maken. De foto laat zien wat ik gekregen heb en ook de smores die ik meteen de volgende dag gemaakt heb. Ik ben erg blij en aangenaam verrast met de vijf werkstukjes die ik kreeg. Mijn Swap maatje kreeg twee kussens en een tafelloper. Zij is ook erg blij met haar presentjes.

Februari roundup bucket list 2017 – 10.000 stappen/dag

Ik ben blijven wandelen en het viel erg mee om het gemiddelde op peil te houden. Het weer is elke dag weer een verrassing net zoals de zaken die je onderweg tegenkomt. De beagle hond op de scooter en de vredesduif op de koepel van College Hageveld waren zeer bijzonder. Ik kijk dan ook benieuwd wat ik in maart aan verrassingen zal tegenkomen.

Februari roundup bucket list 2017

Februari roundup bucket list 2017 – plannen voor maart

Onze volgend museum bezoek staat al gepland. Ik ga nog even door met breien en maak een begin met mijn items voor een blog tour maar ook wil ik nog iets gaan maken voor pasen. De naaitijdschriften en patronen staan inmiddels in een Facebook groep waar dit soort zaken worden verkocht en er is wat belangstelling geweest dus dat is goed nieuws. Ik ga weer verder met mijn 10.000 stappen wandeling/dag maar ook lezen en dagelijks koken. Je kunt begin april weer lezen hoe het mij in maart vergaan is.

3 Comments on Februari roundup bucket list 2017

  1. The Leek Claufotis sounds echt lekker Sonja! And I love the hondtje with the sunglasses. He is very cute! I miss the museums in NL. We had the Museumkaart – have you heard of it? It was our Christmas present to each other and we used it so many times the year we lived there. I loved Zonnefeld Huis in Rotterdam and of course, Kruller Muller.

    • Thank you Naomi. My husband and I have a museumkaart. We realised we hardly used it so I decided to try to go at least each month once to a museum. We have indeed beautiful museums in the Netherlands and it’s a shame we hardly visit them. The Kröller-Müller Museum is very beautiful. We visited that last year and the Voorlinden at Wassenaar is a bit the same. Just like Kröller-Müller you can walk in the park as well. The Sonneveld house is also great. I love Gispen furniture and Le Corbusier design.

Leuk dat je de tijd nam om mijn bericht te lezen. Ik hoor graag wat je er van vond. Thank you for taking the time reading this blogpost and taking the time to write a comment for this post. I really do appreciate it.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.