Sew Now Magazine issue 4 is a very special issue for me. One of my makes is published in this issue. I received a mail from Sew Now a while ago because they wanted to include one of my refashions. I felt honored and gave Sew Now permission.

Sew Now Magazine issue 4 Sew Now Magazine issue 4

Sew Now Magazine issue 4 – the magazine

Sew Now magazine is the UKs newest sewing magazine. The magazine has a focus on fashion and upcycling. Sew Now isn’t available in the Netherlands so the publisher was so kind to send me a hard copy. I was looking forward to the Sew Now Magazine but it took the post almost two weeks to deliver it. Every issue comes with a free pattern. Sew Now Magazine issue 4 comes with a McCalls dress pattern. This pattern has a size range between UK-size 8 up to 16. Sew Now magazine also has a website. The templates of some other makes from the issues are free for download and can be found there.

Sew Now Magazine issue 4

Sew Now Magazine issue 4 – the content

Sew Now is printed on lovely, shiny good quality paper. The cover looks appealing with a nice selections of lettertypes and colours. Every issue has some features and this time it’s Spring Looks, home sewings, bag making and refashioning projects. Issue 4 also comes with an interview with Jenny Rushmore, a plus-sized pattern maker. This magazine has something for everyone. I really likes reading the Hot of the Press Patterns, the sewing machine and Getting a good Fit articles. The shawl collar blanket coat is one of those coats that is very useful and easy to put on. You can download this pattern for free here. A Timeless V-neck blouse is another great looking pattern for a blouse to wear in the coming Spring. The next issue looks also promising with a turtle-neck sweatshirt dress, ampersand bookends and how to make clothes for others.

Sew Now Magazine issue 4 Sew Now Magazine issue 4

Sew Now Magazine issue 4 – my contribution

My contribution is showed in the Denim Fashion Fixes. This article try to encourage you not throw old or tired jeans away but make something new out of them. I love doing refashions and last year I made six useful items out of two discarded jeans. The pig that is featured in the Sew Now Magazine was made special for our youngest daughter. I even used the jeans button to create the snout and the rivets to make the eyes. I’ve already planned some refashions, recycle and upcycling makes. A blouse and T-shirt are already in the preparation status for the upcoming Spring.

Sew Now Magazine issue 4

Sew Now Magazine issue 4 is een bijzonder nummer voor mij. Een van mijn naaiwerkjes staat hierin. Ik ontving enige tijd geleden een mail van Sew Now omdat zij een van mijn refashion wilde gebruiken in een artikel. Ik voelde mij zeer vereerd en gaf toestemming.

Sew Now Magazine issue 4  Sew Now Magazine issue 4

Sew Now Magazine issue 4 – het tijdschrift

Het is een nieuw engels naaitijdschrift waarbij de focus ligt op fashion en upcycling. Sew Now is niet verkrijgbaar in Nederland en daarom was de uitgever zo vriendelijk om mij er een toe te zenden. Ik keek erg uit naar het Sew Now Magazine maar het duurde bijna twee weken voordat het bij ons op de mat viel. Elke editie heeft een gratis patroon. Sew Now Magazine issue 4 heeft een McCalls jurk patroon. Het patroon wordt geleverd in de maten 36 tot en met 44. Sew Now magazine heeft ook een website. De patronen van sommige andere naaiprojecten uit de edities kun je daar downloaden.

Sew Now Magazine issue 4

Sew Now Magazine issue 4 – de inhoud

Sew Now is gedrukt op mooi, licht glimmend papier van goede kwaliteit. De omslag ziet er aantrekkelijk uit met een leuke variatie aan lettertypes en kleuren. Elke editie heeft focus artikelen en deze keer is dat Lente Looks, interieur, tassen maken en refashion projecten. Issue 4 heeft ook een interview met Jenny Rushmore. Zij ontwerpt patronen voor de plus-size maten. Dit tijdschrift biedt iedereen wat. Ik las met plezier de artikelen zo juist verschenen Naaipatronen, de naaimachine en hoe krijg je een Goede Pasvorm. De shawl collar blanket coat is een zeer bruikbare jas die gemakkelijk aan te trekken is. Je kunt het patroon hier gratis downloaden. Een tijdloze V-neck blouse is een ander leuk patroon om een blouse te maken voor de komende lente. De nieuwe editie beidt ook weer van alles zoals een turtle-neck sweatshirt jurk, et-tekens boekstandaarden en kleren maken voor iemand anders.

Sew Now Magazine issue 4  Sew Now Magazine issue 4

Sew Now Magazine issue 4 – mijn bijdrage

Mijn bijdrage staat bij Denim Fashion Fixes. Dit artikel moedigt je aan om oude of afgedragen jeans niet weg te gooien maar er iets van te maken. Ik maak graag refashions en onlangs heb ik zes nuttige zaken gemaakt van slechts twee afgedankte jeans. Het varken staat dus nu in de Sew Now Magazine en is speciaal gemaakt voor onze jongste dochter. De jeans knoop werd gebruikt voor de snuit en de nagels om er de ogen van te maken. Ik heb alweer een paar refashions, recycle en upcycling ideeën. Een blouse en T-shirt zijn al in voorbereiding voor de aankomende lente.

2 Comments on Sew Now Magazine issue 4

Leuk dat je de tijd nam om mijn bericht te lezen. Ik hoor graag wat je er van vond. Thank you for taking the time reading this blogpost and taking the time to write a comment for this post. I really do appreciate it.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.