Overspel is een boek geschreven door Paulo Coelho. Ik heb al meer boeken van deze schrijver gelezen en de titel intrigeerde mij. De cover ziet er prachtig uit met de rode kersen. Het boek werd afgerekend en ging dus mee naar huis.

Overspel – de inhoud

Linda is de hoofdpersoon in dit boek. Zij heeft alles wat haar hartje begeert. Een man die veel van haar houdt, twee kinderen, een prachtige woning en een leuke baan als journaliste. En toch knaagt er iets aan Linda. Zij ervaart haar huidige leven als een sleur en is ook depressief. De spanning en uitdaging is weg maar dat verandert als zij Jacob, een oude jeugdliefde, ontmoet. Jacob is ondertussen een succesvol politicus en net als Linda getrouwd.

Overspel

Overspel – het vervolg

Linda ervaart weer passie. Zij begint met deze jeugdliefde een affaire en pleegt daarmee dus overspel. Haar man doet ondertussen wanhopige pogingen haar uit de depressieve gevoelens te trekken. De spanning van het overspel maakt bij Linda nieuwe energie los. De beide geliefden maken steeds weer nieuwe geheimen afspraken om elkaar te ontmoeten. Linda ontdekt ook dat zij zeker niet de eerste vrouw is waarmee Jacob een buitenechtelijke affaire heeft. Jacob maakt abrupt een einde aan hun verhouding.

Overspel – de laatste hoofdstukken

De mooiste hoofdstukken voor mij waren de laatste vier. De zweeftocht boven het dal, de viering van oud- en nieuw en de hoop dat Linda zeker weet dat het een uitstekend nieuw jaar zal worden.

Overspel – algemene indruk

Overspel is goed geschreven en de worsteling van Linda is herkenbaar. Het boek is toegankelijk door de korte hoofdtukken en leest makkelijk weg. Ik heb nergens de neiging gehad het boek weg te leggen maar ervaar dit boek niet als een van de betere werken van Paulo Coelho. Het boek mist diepgang en sommige onderwerpen worden maar matig uitgewerkt. Een prima boek om mee te nemen tijdens een vakantie.

Overspel

Overspel – Paulo Coelho

Paulo Coelho is op 24 augustus 1947 in Brazilië geboren. Hij gaat na de middelbare school rechten studeren, maar breekt deze studie af om schrijver te worden. Zijn eerste boek De pelgrimstocht naar Santiago verschijnt in 1987. Hij heeft de tocht ook werkelijk zelf gelopen. De alchemist verschijnt het jaar daarop en met dit boek breekt hij door bij een breder publiek. Overspel is zijn laatste werk.

Leuk dat je de tijd nam om mijn bericht te lezen. Ik hoor graag wat je er van vond. Thank you for taking the time reading this blogpost and taking the time to write a comment for this post. I really do appreciate it.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.