Overview 2016 #ninebest2016 – the highlights

Overview 2016 #ninebest2016 is a showcase of my nine best of 2016. On IG you can see a lot of people showing their nine best of 2016. Everyone has his own subject that he or she wants to show. Overview 2016 #ninebest2016 in my case are sometimes based on popularity (likes or re-pins), requests or personal preference. In no particular order they are:

 • reaching 200 IG-followers
 • request to sew two male Chino trousers
 • my participation in the KNIPster 2016 sewing award (Looking Like Audrey Hepburn is my personal favourite)
 • sewing ‘zorgenvriendjes’ for UZ-Gent
 • these new bought shoes
 • Jeanius Denim Softy Pig refashion (> 201 re-pins)
 • sewing a T-shirt from leftover fabric inspired by the YSL Mondrian dress
 • walking an average of 10.000 steps a day and having unexpected views
 • cooking with 5 ingredients

Overview 2016 #ninebest2016

Overview 2016 #ninebest2016 – Instagram

I’ve at this moment more then 200 IG-followers. I feel so honoured that more the 200 people show their interest in what I like to do whether it’s sewing, cooking, walking, reading or anything else. All their likes and comments are always a pleasure to receive but also a motivation to keep moving forwards and try new skills.

Overview 2016 #ninebest2016 – the sewing items of the nine best of 2016

The request to sew two Chino’s trousers was an honour. A male who estimates you sewing qualities so high that he dares to ask you to make his office ware is really fantastic. This Jeanius Denim Softy Pig refashion was an unexpected succes: besides re-pins there was also some other unsuspected interest which I will reveal soon. I always like to make something for charity and therefore this year was no exception. Two ‘zorgenvriendjes’ for children suffering from cancer were made and sent to Belgium. The lady who received them shared a photo on IG. A finished sewing project can sometimes produce leftover fabric and finding good use for that kind of fabric is therefore always a challenge. One of such large piece of leftover fabric became the T-shirt inspired by the YSL Mondrian dress. People often ask me where I bought it.

Overview 2016 #ninebest2016

Overview 2016 #ninebest2016 – the non sewing items of the nine best of 2016

My about tells you something about me but also my other interests besides sewing. One of them is cooking and making good as wel as healthy food with 5 ingredients is one of my ways of preparing a daily meal. Finding the right ingredients to make the meals as tasteful and well balanced as possible is also a challenge. I love baking cakes and therefore every week I try to make one. They can be sweet but also savoury. Walking on a daily base is a kind of destress moment for me. Just like cooking and sewing it helps me to clear my head. You can find a lot of discussion about the sense and nonsense of walking an average of 10.000 steps a day. In my case walking 10.000 steps can be planned but can also be the end result of one day.

Overview 2016 #ninebest2016

Overview 2016 #ninebest2016 – unexpected views seen on an one-go 10.000 steps walk

I’ve two friend with whom I walk 10.000 steps in one go: my neighbour and a friend. These four photo’s are coming from one of my 10.000 steps walk along a river nearby where we live. My neighbour and I do this walk at least once a week. The photo’s were taken about 10 weeks ago on a very early morning walk. Fog and a beautiful autumn sunrise over the Dutch meadows. The black/white cows still in the meadow, a drawbridge and Dutch windmill in the background. What a great way to start a daywork afterwards.

Overview 2016 #ninebest2016

Overview 2016 #ninebest2016 – what will happen in 2017

The answer to this question: a lot. I will of course sew clothes and softs, make something for charity. To have a good overview of all my fabrics I’ve made a list. The list tells me how large every piece of fabric is and perhaps this will help me with my sewing plans but also will lead to reducing my stash. Besides sewing I also have all kind of other planes that already had to be started and probably also were finished by now or done. Lots of people start a fresh new year with good intentions and I’m one of them. I listed my intentions for 2017 and I will share them with you. In my next blogpost you can read more about what I have in mind for 2017.

Overview 2016 #ninebest2016

Overview 2016 #ninebest2016 – de hoogtepunten

Overview 2016 #ninebest2016  is een overzicht van mijn hoogtepunten uit 2016. Op IG kun je diverse interpretaties zien van hoogtepunten van anderen uit 2016. Overview 2016 #ninebest2016 in mijn geval zijn gebaseerd op populariteit (likes of re-pins), verzoeken en mijn persoonlijke voorkeur. In willekeurige volgorde zijn dat:

 • 200 IG-followers in minder dan een jaar tijd
 • verzoek om twee Chino broeken te maken
 • mijn deelname aan de KNIPster 2016 naaiwedstrijd (Looking Like Audrey Hepburn is mijn persoonlijke favoriet)
 • ‘zorgenvriendjes’ naaien voor UZ-Gent
 • deze nieuwe schoenen
 • Jeanius Denim Softy Pig refashion (> 200 re-pins)
 • mijn T-shirt versie van de YSL Mondrian jurk van restjes stof
 • gemiddeld10.000 stappen/dag lopen en onverwachtse vergezichten zien
 • koken met 5 ingrediënten

Overview 2016 #ninebest2016 – Instagram

Op dit moment heb ik meer dan 200 IG-followers. Ik vind het geweldig dat deze mensen belangstelling hebben voor wat ik zoal doe en met likes en commentaren daar ook uiting aangeven. Het is geweldig om deze likes en commentaren te ontvangen en voor mij zijn het aanmoediging om nieuwe wegen te bewandelen.

Overview 2016 #ninebest2016

Overview 2016 #ninebest2016 – de naaicreaties uit 2016

Het verzoek om twee Chino broeken te maken was een eer. Een man die je naaikwaliteiten zo hoog inschat dat hij het aandurft om de broeken die hij op kantoor draagt door mij te laten maken is geweldig. De Jeanius Denim Softy Pig refashion was een onverwachts succes. Naast re-pins ontving ik een verzoek dat ik spoedig zal onthullen. Ieder jaar maak ik iets voor een goed doel en dit jaar waren het twee ‘zorgenvriendjes’ voor kinderen met kanker. Beide gingen op de post naar België en eenmaal daar aangekomen toonde de ontvangster een foto ervan op IG. Als een naaiproject af is kun je wel eens grote stukken stof overhebben. Een van de grote stukken stoffen werd een T-shirt geïnspireerd op de YSL Mondrian jurk. Ik krijg nog wel eens de vraag waar ik het gekocht heb.

Overview 2016 #ninebest2016

Overview 2016 #ninebest2016 – de niet naai-gerelateerde uit 2016

Mijn about vertelt iets over mij maar ook over andere interesses naast het naaien. Koken is er een van en smakelijke, gezonde eten met 5 ingrediënten is een geweldige manier om zo’n maaltijd te maken. Het vinden van de juiste ingrediënten die goed bij elkaar passen is de sleutel tot het welslagen van dergelijke maaltijden. Daarnaast bak ik ook nog wel eens wat. Ik probeer dat iedere week te doen: de ene keer zoet en de andere keer hartig. Wandelen is voor mij een geweldige manier om te ontspannen. Net als koken helpt het mij om het hoofd leeg te maken. Je kunt op internet veel vinden over de zin maar ook de onzin van het wandelen van 10.000 stappen/dag. Het wandelen kan in mijn geval gepland zijn of iets wat in de loop van de dag opgeteld 10.000 stappen oplevert.

Overview 2016 #ninebest2016

Overview 2016 #ninebest2016 – vergezichten tijdens een 10.000 stappen wandeling

De geplande versie doe ik met twee vriendinnen. Deze vier foto’s zijn afkomstig van zo’n 10.000 stappen wandeling langs een rivier in de buurt waar ik woon. Mijn buurvrouw en ik maken deze wandeling minstens een keer per week. De foto’s zijn ongeveer 10 weken geleden genomen tijdens een vroege ochtend wandeling. Mist en een mooie herfstzonsopgang boven de weilanden. De bonte koeien stonden nog in de wei, een ophaalbrug en een molen op de achtergrond. Wat een geweldige manier om bij thuiskomst daarna aan het werk te gaan.

Overview 2016 #ninebest2016

Overview 2016 #ninebest2016 – wat gaat er in 2017 gebeuren

Het antwoord is: van alles. Ik maak uiteraard weer kleding, knuffels en iets voor een goed doel. Om een goed overzicht te hebben heb ik de stoffen die thuis in de kast liggen in kaart gebracht. Op een lijst staat de lengte van een lap stof en dat helpt als ik weer eens iets voor mijzelf wil gaan maken maar ook om mijn voorraad minder te reduceren. Ook wil ik eindelijk eens die dingen gaan doen die ik al heel lang van plan ben. Net zoals veel mensen start ook ik met goede voornemens. Ook voor 2017 heb ik weer een lijst(je). In mijn volgend blogbericht lees je er meer over.

Leuk dat je de tijd nam om mijn bericht te lezen. Ik hoor graag wat je er van vond. Thank you for taking the time reading this blogpost and taking the time to write a comment for this post. I really do appreciate it.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.