10 afgeronde naaiprojecten voor 1 januari 2017 – het begin

10 afgeronde naaiprojecten voor 1 januari 2017 begon voor mij op 20 november. Ik heb een stoffenvoorraad die ook nog aangevuld is met afgedankte kleding. Uitdagingen om beide te verwerken zijn dan ook erg welkom. Het verhaal op dit blog bood mij weer eens een goede motivatie om de laatste 6 weken van 2016 met deze uitdaging te vullen. Sinds een paar jaar maak ik altijd het een en ander voor Sinterklaas. De belofte aan mijn echtgenoot om voor hem weer een paar T-shirts te maken stond ook nog. Ik had dus wel een paar naaiprojecten staan waar ik deze 10 afgeronde naaiprojecten voor 1 januari 2017 uitdaging mee kon invullen.

10 afgeronde naaiprojecten voor 1 januari 2017

Please scroll down to read the English version

10 afgeronde naaiprojecten voor 1 januari 2017 – het vervolg

Ik maakte na mijn T-shirt versie van de LMV Aster trui T-shirt versie 5.1 voor mijn echtgenoot. De Burda Crewneck Sweater van stof uit den Haag was project 3. Deze werd op Tweede Kerstdag gedragen bij een broek. Alle drie Sinterklaas cadeautjes staan te boek als project 4. De Massimo Dutti overhemd is mijn eerste kennismaking met de Nederlandse versie van het Spaanse Patrones. Een leuke hoes voor een reserve dekbed werd project 6. Project 7 is kerstdecoratie waarvoor ik afgedankte kleding gebruikte. Een uitnodiging om een naaipatroon te testen werd project 8. Mijn man zijn tweede T-shirt is project 9. Personalised College Scarf is de hekkensluiter en gemaakt van restjes stof als herinnering aan mijn middelbare schooltijd.

10 afgeronde naaiprojecten voor 1 januari 2017- de round-up

Deze uitdaging was erg leuk om te doen en behalve stof uit de voorraad zijn er ook restjes stof en afgedankte kleding verwerkt. De uitdaging laat ook zien wat ik zoal het hele jaar. Kleding voor mijzelf maken, kleding voor mijn man en anderen, refashions, restjes stof verwerken en patronen testen. Wat heeft deze uitdaging mij opgeleverd? Behalve dat het leuk was om te doen kon ik volgen hoe anderen de uitdaging invulden. Mijn 10 afgeronde naaiprojecten serieus genoeg voor de uitdaging van Marieke? Ik heb geen idee, maar zoals ik al in deze blogpost schreef alles waar nog iets van te maken is in mijn ogen ook waardevol materiaal. Elk afgeronde naaiproject is altijd zorgvuldig gekozen en wordt dankbaar gedragen, gebruikt of tentoongesteld.

10 afgeronde naaiprojecten voor 1 januari 2017- het vervolg

De volgende 3 uitdagingen zijn alweer gepland. Ik begin met het Day-Night dress project. Mijn echtgenoot wacht nog op T-shirts en onderbroeken. De jongste dochter wil graag een kokerrok en een nieuwe ochtendjas. Mijn moeder kijkt uit naar een Japanse T-shirt dat ik beloofde voor haar te maken. Alle stoffen voor bovengenoemde projecten liggen al in huis. Deze zomer ga ik diverse T-shirts maken van afgedankte kleding. Mijn voornemen is om in 2017 geen stof voor mijzelf te kopen maar ook geen patronen. Ik heb straks 365 dagen om dit waar te maken.

10 afgeronde naaiprojecten voor 1 januari 2017 10 afgeronde naaiprojecten voor 1 januari 2017

10 afgeronde naaiprojecten voor 1 januari 2017 – the start

10 afgeronde naaiprojecten voor 1 januari 2017 began November 20th. I‘ve a fabric stash and also two bags full of discarded clothes. Challenges to tackle both are for me a great way to down size both stocks. This blogpost was for me a good motivation to make sewing projects in the last 6 weeks before 2016 would come to an end. Since a couple of years I always make some handmade gifts for Sinterklaas rather then buy them. My husband was waiting for some new T-shirts. I had already some sewing projects planned which could be included for this 10 afgeronde naaiprojecten voor 1 januari 2017.

10 afgeronde naaiprojecten voor 1 januari 2017 – het vervolg

I made after finishing my T-shirt version from the LMV Aster trui T-shirt version 5.1 for my husband. The Burda Crewneck Sweater made from fabric bought in den Haag ended as project 3. This top was worn on the second Christmas day on a pair of trousers. Three Sinterklaas gifts are project 4. The Massimo Dutti overhemd is my first ever make from the Spanish sewing magazine Patrones and came from the first Dutch version. A beautiful pillow cover to hide a duvet was project 6. Project 7 is Christmas decoration and is made of discarded clothes. An invitation to test a pattern and project 8 was born. My husband second T-shirt (version 6.1) is project 9. Personalised College Scarf is the last sewing project and is made using leftover fabric and reminds me of my time at high school.

10 afgeronde naaiprojecten voor 1 januari 2017- the round-up

This challenge was a pleasure to do and as a result I’ve managed to use four fabrics from my stash but also leftover fabrics and discarded clothes. This challenge also shows what I like to make during a year. Clothes for myself, clothes for my family and friends, refashions, using leftover fabric and pattern testing. What is the result of this challenge. Besides the fun and pleasure I also was able to watch what other participants were making. Mine 10 finished sewing projects serious enough for Marieke? I don’t know but like I motivated in this blogpost every material that can be used to make a useful object is valuable. Each finished project is carefully chosen and always well used, worn or exposed.

10 afgeronde naaiprojecten voor 1 januari 2017 10 afgeronde naaiprojecten voor 1 januari 2017

10 afgeronde naaiprojecten voor 1 januari 2017- the next step

The next three projects are already planned. I start with the Day-Night dress project. My husband needs more T-shirts and boxershorts so back to drafting to do the alterations he requested for. Our youngest daughter wants a pencil skirt and a robe. My mother loves to see her Japanese T-shirt finished therefore time to make it. All fabrics of the above mentioned projects are already bought so I can start making as soon as the Day-Night dress project is finished. This summer I will be making T-shirts using discarded clothes as well. My intention for 2017 is not to buy fabric or purchase a pattern for myself. I’ve 365 days to make this happen therefore back to my sewings.

Leuk dat je de tijd nam om mijn bericht te lezen. Ik hoor graag wat je er van vond. Thank you for taking the time reading this blogpost and taking the time to write a comment for this post. I really do appreciate it.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.