Nooit alleen – Maandgeschenk tijdens het Spannende Boek

Nooit alleen is een uitgave uit 2013. Het boekje werd cadeau gedaan tijdens de Maand van het Spannende Boek als er voor tenminste € 12,50 aan boeken werd besteed.

Nooit alleen – Loes den Hollander

Loes den Hollander is de schrijfster van Nooit Alleen. Na haar pensionering in 2006 begon zij met het schrijven van literaire thrillers. ‘Vrijdag’ verscheen in datzelfde jaar. Ze produceert aardig wat werk. Tot nu toe staat de teller op twintig thrillers, een roman, drie bundels met korte verhalen en drie novelles. Dit boekje vond ik bij Dorcas, een goede doelen winkel.

Nooit alleen

Nooit alleen – de inhoud

Het boekje speelt rondom Aline, haar man Giel en de buurvrouw Guusje. Aline is werkzaam bij de Rabobank, Giel is werkzaam als zelfstandig journalist en Guusje blijkt een vrouw te zijn met een persoonlijkheidsstoornis. Aline en Guusje zijn goed bevriend. Guusje vertelt aan Aline dat haar man vreemd gaat met een roodharige vrouw. Aline twijfelt of dit waar is. Als lezer maak je tijdens het lezen kennis met de diverse persoonlijkheden die in Guusje huizen. Aline en Guusje hebben een overeenkomst. Beiden zijn ongewenst geboren. Aline wordt opgevoed door Stacey, haar tante. Guusje groeit op in de wereld van prostitutie waarin haar moeder werkzaam is. Langzamerhand wordt duidelijk wat Guusje allemaal heeft gedaan in het verleden en ook welke plannen zij nog heeft. Waar het boek mee opent, wordt duidelijk aan het einde. Wie er aan de boom hangt en waarom juist op die plek.

Nooit alleen – de waardering

Na het lezen van ‘Als Broer en Zus’ en ‘Nooit Alleen’ is de vraag of de schrijvers van de geschenkboeken door de lengte worden beperkt. Literaire thriller boeken lees ik niet regelmatig. Het zal niet makkelijk zijn om in ongeveer 90 bladzijden een goede thriller neer te zetten. Een thriller met een goed verhaal, spannende wendingen en een onverwachte ontknoping. ’Moord op de tramhalte’ heb ik met plezier gelezen. Dit boek is zonder beperkingen geschreven. Mocht ik een ander boek van Loes den Hollander aantreffen bij de kringloopwinkel of Dorcas dan zal ik het zeker meenemen. Mogelijk zal een ander boek van haar hand zonder beperkingen wel kunnen boeien.

Leuk dat je de tijd nam om mijn bericht te lezen. Ik hoor graag wat je er van vond. Thank you for taking the time reading this blogpost and taking the time to write a comment for this post. I really do appreciate it.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.