BFL 2016 Zorgenvriendje – tweede versie

BFL 2016 Zorgenvriendje is mijn tweede bijdrage voor zieke kinderen op de kinderoncologie afdeling van het UZ in Gent. Bij BFL 2016 Vreetz’oppers schreef ik al dat ik er ook een voor een jongen wilde maken. Ik gaf hem een naam terwijl ik eraan werkte. Billy Blue vond ik op de een of andere manier wel toepasselijk. Billy Blue is een stoerdere versie van de eerste versie. Ook voor deze versie werden de reststofjes aangesproken en ook de rits kwam uit de voorraad.

BFL 2016 Zorgenvriendje

BFL 2016 Zorgenvriendje – het idee

Zoals ik al in dit bericht schreef zijn deze zorgenvriendjes bedoeld voor kinderen op de kinderoncologie afdeling van het UZ in Gent. Ik had nog nooit eerder van zorgenvriendjes gehoord totdat ik dit blogbericht las. Ik besloot op onderzoek uit te gaan waar het idee zorgenvriendje vandaan komt. Zorgenvriendjes zouden ergens in 2013 zijn ontstaan maar veel verder kom ik niet. Ze zijn ook gewoon te koop. Je ziet op deze website een hele familie van grappig uitziende, zachte en knuffelbare zorgenvriendjes die klaar staan om de zorgen en problemen met kinderen te delen. Ze zijn best prijzig. Zelf maken is natuurlijk leuker en zeker als je een tekening gebruikt van je kind of zijn of haar lievelingsdier ervoor gebruikt.

BFL 2016 Zorgenvriendje

BFL 2016 Zorgenvriendje – Billy Blue

Billy Blue is op dezelfde manier gemaakt als de eerste versie. Billy Blue heeft grote open ogen gekregen. Het haar is gemaakt van de hanekam die bij het patroon zit met een krul in het midden. Deze versie heeft ook weer het hart, de navel en de tekst *BFL 2016. De voering is effen blauw. Nu deze versie een naam had besloot ik een ook een naam te bedenken voor de eerste versie. Ik vond Sweet Rosie wel toepasselijk bij de rose rozen op de stof.

BFL 2016 Zorgenvriendje

BFL 2016 Zorgenvriendje – het duo

Het duo zit nu in een enveloppe op weg naar België. Ik besloot in de mond een briefje mee te geven met de namen die ik ze gaf. Sweet Rosie en Billy Blue hebben misschien een grote mond maar een hart van goud. Ik hoop dat twee zieke kinderen er zich wat beter door kunnen voelen. En dat er zo af een toe een zorgeloos moment en een extra zonnestraaltje zal zijn tijdens deze moeilijke periode in hun leven.

BFL 2016 Zorgenvriendje BFL 2016 Zorgenvriendje

BFL 2016 Zorgenvriendje – second version

BFL 2016 Zorgenvriendje is my second contribution for sick children in the pediatric oncology department of the University Hospital in Gent. I wrote in BFL 2016 Vreetz’oppers that I wanted to make one for a boy. I gave him a name while I was sewing this version. Billy Blue sounded like an appropriate name for him. Billy Blue is a cool version of the first I made. I also used leftover fabrics for this make and the zipper was also found in my stock.

BFL 2016 Zorgenvriendje

BFL 2016 Zorgenvriendje – the idea

As I wrote in this post de zorgenvriendjes are for the children on the pediatric oncology department of the University Hospital in Gent. I had never heard of zorgenvriendjes until I read this blog post. I decided to find more about the origin of this so called zorgenvriendjes and the idea behind them. They first appeared at about 2013 as far as I can see. They can also be bought. This company is offering a whole family of funny-looking, soft and cuddly friendly friends who are ready to share the concerns and problems with children. They are a bit pricey. You make easy make them yourself and is more fun and special. You can use a drawing made by your child or his or hers favourite animal as an example.

BFL 2016 Zorgenvriendje

BFL 2016 Zorgenvriendje – Billy Blue

Billy Blue has created the same way as the first version. Billy Blue has big open eyes. His spiky hair is made using the cockscomb pattern that comes with the pattern with a big curl in the middle.This version has also the heart, the navel and the text * BFL 2016. The lining is solid blue. Now this version had a name, I decided that I had to find a suitable for her as well. I saw the the pink roses on the fabric and Sweet Rosie felt like a good name for her.

BFL 2016 Zorgenvriendje

BFL 2016 Zorgenvriendje – the pair

The pair is now in an envelope on the way to Belgium. I decided to put a note in the mouth on which I’ve written with the names I gave them. Sweet Rosie and Billy Blue might have a big mouth but they have a heart of gold. I hope that two sick children are feeling a little bit better when they have their zorgenvriendje. Perhaps they will have them some careless moments and an extra ray of sunshine during this difficult period in their lives.

2 Comments on BFL 2016 Zorgenvriendje

Leuk dat je de tijd nam om mijn bericht te lezen. Ik hoor graag wat je er van vond. Thank you for taking the time reading this blogpost and taking the time to write a comment for this post. I really do appreciate it.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.