Roasted sweet potato dish – the recipe

Roasted sweet potato dish is a mixture of vegetables and potato. A while ago I made this dish. We love sweet potato and I decided to use it this time in combination with cauliflower. You need one cauliflower, 500 grams sweet potato, 2 large carrots, 250 grams (frozen) green peas and 6 medium sizes potatoes. Clean all the vegetables and potatoes. Sometimes I prefer to leave the skin on the carrots and potatoes but this time I peeled them with the sweet potato. Cut the vegetables into equal sizes, besides the green peas. Transfer the vegetables (the green peas are added later) and potatoes on a baking sheet. Add fresh ground pepper and cumin. Drizzle olive oil over the mixture and mix. Put into a preheated oven (180-200℃) for about 30 to 35 minutes. Add the green peas after about 15 to 20 minutes to the dish.

Roasted sweet potato dish

Roasted sweet potato dish – the taste

I never made roasted cauliflower before and was surprised about the taste. The combination with the other vegetables and potatoes worked and the combination tasted delicious. The green peas were added more for the color effect, but this was also a great add. The green peas have just been enough cooked and still had a bite. I served this dish with a baked pork sausage, that was bought at a butcher, who sells honest meat products.

Roasted sweet potato dish – the pumpkin apple recipe

Now Autumn has arrived the pumpkins can be found at the greengrocer. I’ve found a recipe for a pumpkin cake with apple. I’ve bought two lovely orange pumpkins today and one of them will be used for this recipe. Sunday there will be the next episode of ‘Heel Holland Bakt’ on the Dutch television. A great moment to eat this cake while watching the contestants making their cakes.

Roasted sweet potato dish

Roasted sweet potato dish – het recept

Roasted sweet potato dish its een mixture van groentes en aardappel. Een tijdje gelden maakte ik dit recept. Wij vinden sweet potato lekker en ik besloot het deze keer te combineren met bloemkool. Je hebt een bloemkool, 500 gram sweet potato, 2 grote wortelen, 250 gram (diepvries) doperwten en 6 middelgrote aardappel. Maak de groente en aardappel schoon. Soms schil ik de wortel en aardappel niet, maar deze keer schilde ik ze samen met de sweet potato. Snij de groeten in gelijke stukken, op de doperwten na. Leg alles op een bakblik (de doperwten volgen later). Voeg versgemalen peper en komijn toe. Giet hierover olijfolie en mix alles goed. Zet het bakblik in een voorverwarmde oven (180-200℃) voor ongeveer 30 tot 35 minuten. Voeg de doperwten na ongeveer 15 tot 20 minuten toe.

Roasted sweet potato dish – de smaak

Ik had nog nooit eerder geroosterde bloemkool gegeten en ik was aangenaam verrast. De combinatie met de andere groente en aardappel werkte en alles was smaakvol. De doperwten werden eigenlijk toegevoegd voor het kleuraccent, maar ook dit werkte mee aan de smaak. De doperwten waren op het juiste moment toegevoegd, zodat ze een aangename bite hadden. Ik serveerde de schotel met een gebakken varkensworst, die ik kocht bij een ‘verantwoorde’ slagerij.

Roasted sweet potato dish – pompoen en appel recept

Nu het najaar is geworden kun je ook weer pompoenen kopen. Ik vond een recept voor een pompoentaart met appel. Ik heb twee mooie oranje pompoenen gekocht en een ervan ga ik voor dit recept gebruiken. Zondag is er weer een aflevering van ‘Heel Holland Bakt’. Een mooi moment om deze cake te eten terwijl de deelnemers druk aan het bakken zijn.

Leuk dat je de tijd nam om mijn bericht te lezen. Ik hoor graag wat je er van vond. Thank you for taking the time reading this blogpost and taking the time to write a comment for this post. I really do appreciate it.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.