Pumpkin Apple Cake – the recipe

Pumpkin Apple Cake is made of a recipe I found in a free magazine from a supermarket. In this post I was telling about the recipe and the make of it last weekend. The cake was big enough to enjoy it for two days. I also gave my lovely neighbour a generous piece of the cake. How did the cake taste. I’ll have to say in my opinion that when we were eating it last night I liked it more then on Sunday evening. It seamed liked the flavours have been blending and that was a good development. The only thing I’ve changed is that I used rhubarb compote instead of apricot jam. I also used a golden reinette apple instead of an Elstar or Jona Gold. I had some pumpkin left and I decided to use that for the Monday evening meal.

Pumpkin Apple Cake Pumpkin Apple Cake

Pumpkin Apple Cake – the leftover piece of pumpkin

I decided to make a roasted vegetable dish again. I used the leftover pumpkin together with a half cauliflower, 4 sweet potatoes, 6 potatoes and 500 grams Brussel sprouts. The dish was flavoured with grounded cumin and coriander. After 20 minutes in the oven I added 300 grams frozen green peas and 100 gram seed mix (pumpkin – and sunflower seeds, pine kernels). I served the dish in four separate bowls and added a generous amount of soft goat cheese.  Just like the roasted sweet potato dish I had happy faces at the table.

Pumpkin Apple Cake

Pumpkin Apple Cake – the way we eat it

Like I sad already it tasted the following day in our opinion better then the day the cake was baked. I served the cake with a quenelle of not sweetened crème fraîche. Our youngest daughter asked me to bake her favourite cake next Sunday for the semi finals of ‘Heel Holland Bakt’. This cake has also Autumn related ingredients.

Pumpkin Apple Cake Pumpkin Apple Cake

 Pumpkin Apple Cake – het recept

Pumpkin Apple Cake is gemaakt van een recept dat stond in een van de tijdschriften dat wordt uitgegeven door een supermarkt. In dit bericht verteld ik er over en dat ik het dit weekend zo gaan maken. De taart was groot genoeg voor twee dagen en ook om een nog een stuk te delen met de de buurvrouw. Wat was de smaak van de taart. ik moet eerlijk zeggen dat de taart de tweede dag beter smaakte. Het leek wel of alle smaken meer bij elkaar waren gekomen. Ik gebruikte rabarber compote in plaats van abrikozen jam en geen Elstar of Jona Gold maar ook moesappels. Ik hield nog wat pompoen over en ik besloot dat te gebruiken voor het avondeten van maandag.

Pumpkin Apple Cake Pumpkin Apple Cake – het overgebleven stuk pompoen

Ik besloot weer een geroosterde groentenschotel te maken. Ik mixte de overgebleven pompoen met een halve bloemkool, 4 zoete aardappels, 6 aardappels en 500 gram spruiten. De schotel werd gekruid met gemalen komijn en koriander. Na 20 minuten werden 300 gram diepvries doperwten en 100 gram zaden mix (pompoen -, zonnebloem- en pijnboompitten). Ik serveerde de schotel in 4 afzonderlijke schaaltjes en deed er zachte geitenkaas op. Ook deze keer had ik alleen maar blije en tevreden mensen aan tafel.

Pumpkin Apple Cake – zoals wij het aten

Zoals ik al eerder zei in onze beleving smaakte de taart de volgende dag lekkerder. Like Ik serveerde de punten taart met een quenelle ongezoete crème fraîche. Onze jongste dochter heeft al een verzoek geplaatst voor komende zondag tijdens de halve finale van ‘Heel Holland Bakt’. Deze taart heeft ook ingrediënten van de herfst.

Leuk dat je de tijd nam om mijn bericht te lezen. Ik hoor graag wat je er van vond. Thank you for taking the time reading this blogpost and taking the time to write a comment for this post. I really do appreciate it.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.