First Dutch Patrones fashion magazine – the magazine

First Dutch Patrones sewing magazine was brought under my attention by Camelia. It’s the Dutch version of the Spanish Patrones sewing magazine. On some blogs I see sometimes clothes made from Patrones patterns. The clothes always look very stylish and I was looking in big cities like Amsterdam, Rotterdam and The Hague if I could buy the magazine. I’ve never was lucky and now it’s translated in Dutch and available in magazine shops and supermarkets. Even in my little village there’s a magazine shop selling this magazine. It’s cheaper then KNIPmode and Burda. I had to pay € 6,00.

First Dutch Patrones fashion magazine

First Dutch Patrones fashion magazine – content

The first magazine has forty patterns. Four patterns are for kids. Seven patterns are for larger sizes. All the other patterns are for the regulair sizes. The size chart is based on Spanish sizes. Some of the patterns are inspired on designers clothes and clothes manufacturing companies. In this magazine a pair of trousers by Ralph Lauren and a blouse from Massimo Dutti. The magazine has patterns for trouser/jeans, jackets/coats, dresses, skirts and blouses.

First Dutch Patrones fashion magazine

First Dutch Patrones fashion magazine – my choice

Which patterns will I use from this magazine. I’m going to make the blouse inspired by Massimo Dutti and one of the blazers. Besides the blazer from this magazine I’ve two other blazers planned. One from KNIPmode and manteau Gerard from RDC. Two of them will be made from stash fabric. The last blazer will be used as an overcoat. In november Stoffenbeurs will be held in Haarlem and by that time some of my sewing plans will be finished. Why three blazers? First I love jackets. Another reason is that I want to compare the three patterns. Manteau Gerard is one of the presents I got last year with Sinterklaas and still not made. On internet you can find lots of manteau Gerards versions. Back to my sewing table so that I’ll be able to tell you in another post how I went along with the Dutch Patrones.

First Dutch Patrones fashion magazine First Dutch Patrones fashion magazine

First Dutch Patrones fashion magazine – het blad

First Dutch Patrones sewing magazine werd op IG getoond door Camelia. Het is de Nederlandse versie van het Spaanse Patrones naaimagazine. Op diverse blogs zal ik kleding die gemaakt was met Patrones patronen. De kleding zag er altijd stijlvol uit en vaak was ik op zoek naar dit blad als ik in Amsterdam, Rotterdam of den Haag was.  Ik heb het nooit kunnen vinden en dan nu: in het Nederlands en te koop bij tijdschriftenwinkels en supermarkten. Zelfs in mijn dorp verkoopt een tijdschriftenwinkel het blad. Het is goedkoper dan KNIPmode en Burda. Ik betaalde € 6,00.

First Dutch Patrones fashion magazine

First Dutch Patrones fashion magazine – inhoud

Deze eerste editie heeft 40 patronen. Vier patronen voor kinderen en zeven voor de grotere maat. Alle andere patronen zijn voor de reguliere maten. De maattabel is gebaseerd op Spaanse maten. Sommige patronen zijn geïnspireerd op kleding van modeontwerpers of kledingketens. In deze editie is het een broek van Ralph Lauren en een blouse van Massimo Dutti. In het blad staan broeken, jassen/blazers, jurken, rokken en bloesjes.

First Dutch Patrones fashion magazine First Dutch Patrones fashion magazine

First Dutch Patrones fashion magazine – mijn keuze

Welke patronen ga ik uit dit blad gebruiken. Ik ga de Massimo Dutti blouse maken en een van de blazers. Naast deze blazer wil ik ook nog twee andere blazers maken. Een is uit KNIPmode en de andere is manteau Gerard from RDC. Twee maak ik van stoffen uit mijn voorraad. De laatste blazer wordt een soort jas. In november doet Stoffenbeurs Haarlem aan en dan zullen er ook een paar van mijn geplande projecten af zijn. Waarom drie blazers? Ten eerste hou ik van jasjes. Een andere reden is dat ik de patronen wil vergelijken. Manteau Gerard is een van mijn Sinterklaas cadeautjes van vorig jaar en nog steeds niets mee gedaan. Op internet kun je vele manteau Gerards versies zien. Terug naar mijn naaimachine zodat ik een volgend bericht iets kan vertellen over mijn ervaring met de Nederlandse Patrones.

 

2 Comments on First Dutch Patrones fashion magazine

Leuk dat je de tijd nam om mijn bericht te lezen. Ik hoor graag wat je er van vond. Thank you for taking the time reading this blogpost and taking the time to write a comment for this post. I really do appreciate it.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.