BFL 2016 Vreetz’oppers – het idee

BFL 2016 Vreetz’oppers kwam ik tegen op bloglovin in mijn dagelijkse mail. Ik las het artikel om te kijken wat het verhaal hierachter was. De Vreetz’oppers zijn bedoeld als zorgenvriendjes. De Vreetz’oppers nemen de ziekte niet weg en lossen ook de problemen niet op. De Vreetz’oppers zijn bedoeld om de kinderen de ruimte te geven om hun gedachten en zorgen te tekenen of op te schrijven. Het briefje gaat daarna in de mond van het zorgenvriendje en de rits zorgt ervoor dat ze geparkeerd en veilig opgeborgen zijn. Ik besloot ook een bijdrage te leveren. Genoeg reststofjes in huis om zo’n zorgenvriendje te maken voor een kind op de kinderoncologie afdeling van het UZ in Gent. Wil je meer weten over deze actie? Hier vind je het verhaal.

BFL 2016 Vreetz’oppers

BFL 2016 Vreetz’oppers – mijn versie

Ik begon met de rits, omdat ik niet wist of ik er een had van voldoende lengte. In mijn voorraad vond ik een roze rits. Ik besloot een versie voor een meisje te maken. De rits combineerde prima met een restje bloemen stof met een streepje. Het hartje dat bij de extra’s zat heb ik op het lijfje genaaid met een stiksteek. Ik heb het hartje aan de achterkant opgevuld met fiberfill en de voering is tegelijk meegestikt. De voering is van heerlijk zacht geruite flanel met wat roze en een klein zilverdraadje. Het zorgenvriendje kreeg een navel en slapende ogen. Op de achterkant is *BFL2016 gestikt met de letter optie van mijn naaimachine.

BFL 2016 Vreetz’oppers

BFL 2016 Vreetz’oppers – en nu

Komt er nog een? Ik denk dat ik mij gaan buigen over een stoere versie voor een jongen. Er zijn 3 verschillende lijfjes, diverse oren, tanden en extra’s. Het moet gewoon even borrelen en dan is binnenkort ook deze versie af. Klaar om met een ziek kindje zijn zorgen te delen.

BFL 2016 Vreetz’oppers

BFL 2016 Vreetz’oppers – the idea

BFL 2016 Vreetz’oppers came as a post in my daily update at bloglovin. I read the post to see what BFL 2016 Vreetz’oppers was about. The Vreetz’oppers are a kind of buddies. A child with a disease is always worrying about his condition and illness. The Vreetz’oppers can’t take the disease away or solve the problems. The Vreetz’oppers are intended to give the children the opportunity to draw or write their thoughts and concerns. The letter can be put afterwards in the month of the Vreetz’opper. The zipper ensures that they are hidden and stored safely. I decided to step in and make a Vreetz’oppers. I’ve enough leftover fabric to make a zorgenvriendje for a child who is staying on the pediatric oncology department of the University Hospital in Gent. Would you like to read more? Here you can find more about this action.

BFL 2016 Vreetz’oppers

BFL 2016 Vreetz’oppers – my version

I started with zipper because I didn’t know if I had one with had the right length. In my sewing box I found a pink zipper that was suitable. I decided to make a version for a girl. The zipper had a good match with some flowery fabric with blue stripes. The heart was also on the pattern as an extra item to use. I decided to sew it on the body with stitch creating a free motion effect. I used fiberfill at the back of the fabric to give it some shape. When I was stitching the heart the fabric and the lining were sewn at the same time. The lining is a lovely and soft piece of pink plaid flannel with a small silver thread. I gave the zorgenvriendje a navel and sleeping eyes. At the backside it says *BFL2016 made with letter option from my sewing machine.

BFL 2016 Vreetz’oppers

BFL 2016 Vreetz’oppers – what is next

Will I make another one? There’s enough time left to make a second one. I think I will be making a sturdy version for a boy. The pattern has three different bodies, all kind of ears, teeth and extra’s. There’s enough suitable leftover fabric and within in a couple of days I’ll have an idea how I will make this one. Another Vreetz’oppers ready to share some difficult time and moments with an ill child.

Leuk dat je de tijd nam om mijn bericht te lezen. Ik hoor graag wat je er van vond. Thank you for taking the time reading this blogpost and taking the time to write a comment for this post. I really do appreciate it.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.