Jeanius Urbanears Cover refashion – the story

Jeanius Urbanears Cover refashion is my second make for Refashioners 2016. I made the Jeanius Urbanears Cover refashion for our eldest daughter. When I started unpicking a jeans for the Jeanius refashion relaxing neck pillow our eldest daughter asked me if I could to do some alterations on one of her coats. I said I could but in return she had to do the unpicking of the jeans. She agreed and while I was fishing the Jeanius refashion relaxing neck pillow she saw what was left of the jeans. She asked me if I could make a cover for her just bought Urbanears out of it. I had also some long terry fabric on the table that came from a discarded hoodie. The same hoodie were I got the red ribbon from. She wanted the long terry fabric to be used for the inside.

Jeanius Urbanears Cover refashion

Jeanius Urbanears Cover refashion – the make

Jeanius refashion Urbanears Cover is made of the upper leg parts of the jeans. I had some small pieces that was just enough to cut eight small pieces. I also used the checker board for this refashion. Everything was topstitched again. The zipper also came from the hoodie. The round parts of the lining are made of the long french terry. The side parts are made of the wrong side of the jeans fabrics. All parts of the lining was covered with fiberfill do the Urbanears are well protected. The pull tap of the slider body has a fringe made of unraveled jeans. The Urbanears fit perfect in the jeanius refashion cover. There’s also enough room for the cables.

Jeanius Urbanears Cover refashion Jeanius Urbanears Cover refashion

Jeanius Urbanears Cover refashion – the pattern pieces

I used a matching small dish to make the main part of the pattern. The circle was folded in half and then into a quarter. When the pattern was on the fabric I added 1 cm seam allowances to all the sides. After cutting the first one was copied seven times. You don’t have to turn the fabric if you want to make a checker board effect. The relaxing pillow was cut the same way. The side part is made of two pieces of fabric. They are 5 cm wide. The lengths depends on the length of the zipper you’re using. I wanted an exposed zipper. First you measure the wide of the visible part of the zipper you want to show. This amount is subtracted from 5 cm divided into two and seam allowances is added. The lining is made of the same pieces.

Jeanius Urbanears Cover refashion

Jeanius Urbanears Cover refashion – Time and Costs

Time: Cutting 0.50 hours, Stitching 7 hours
Costs: Jeans Yarn € 2,50, Yarn for topstitching € 2,50, Fiberfill € 2,00

Jeanius Urbanears Cover refashion

Jeanius Urbanears Cover refashion – what is next

Our youngest brought me another jeans with no stretch. I’ve already some ideas what I want to make of this one. But there’s also some fabric left. I will try to use that too. I will also try to use the instant jeans button and the rivets of this one.

Jeanius Urbanears Cover refashion

Jeanius Urbanears Cover refashion – het verhaal

Jeanius Urbanears Cover refashion heb ik gemaakt voor onze oudste dochter. Toen ik begon met het de jeans uit elkaar halen voor de Jeanius refashion relaxing neck pillow vroeg zij of ik iets voor haar on veranderen aan haar jas. Ik wilde dat wel doen als zij dan de jeans uit elkaar zou halen. Dat vond ze goed en toen ik de Jeanius refashion relaxing neck pillow bijna af had zag dat er nog wat over was van de jeans. Zij vroeg of ik daar een tasje van wilde maken voor haar nieuwe Urbanears. Er lag ook wat teddy stof op de tafel van een afgedankte hoodie. Dezelfde hoodie waar ik het rode lint vandaan haalde. Zij wilde graag de teddy stof aan de binnenkant.

Jeanius Urbanears Cover refashion

Jeanius Urbanears Cover refashion – het maakproces

Jeanius refashion Urbanears Cover is gemaakt van de bovenbenen van de jeans. Ik had nog precies genoeg over om acht patroondelen te knippen. Ook hier gebruikte ik het schaakbord effect. en werd alles doorgestikt. De rits komt ook van de hoodie. De ronde delen van de voering zijn gemaakt van de teddy stof en het tussen van de verkeerde kant van de jeans stof. De gehele voering heeft ook fiberfill om de Urbanears te beschermen. Het trekkoordje van de rits is een franje gemaakt van uit elkaar gehaalde jeans stof. The Urbanears past perfect in de jeanius refashion cover. Er is ook genoeg ruimte voor de kabels.

Jeanius Urbanears Cover refashion

Jeanius Urbanears Cover refashion – het patroon

Ik gebruikte een passende schotel om het patroon te tekenen. Daarna werd de ontstane cirkel in vieren gedeeld. De naadtoeslagen werden aangetekend toen het patroon op de stof lag. Het knippen van de eerste kwart zijn de volgende zeven geknipt. Je hoeft de stof niet te keren om een schaakbord effect te maken. De relaxing pillow is ook op deze wijze geknipt. De zijkant bestaat uit twee delen. Deze zijn 5 cm breed. De maten hangen af van de lengte van de rits. Ik maakt een zichtbare rits. Eerst meet je de breedte wat je zichtbaar wilt maken. Deze breedte trek je af van de 5 cm en deel je door tweeën met toevoeging van de naadtoeslagen. De voering is een kopie van de buitenkant

Jeanius Urbanears Cover refashion

Jeanius Urbanears Cover refashion – Tijd en Kosten

Tijd: Knippen 0.50 uur,  Naaien 7 uur
Kosten: Jeans Garen € 2,50, Doorstikgaren € 2,50, Fiberfill € 2,00

Jeanius Urbanears Cover refashion – wat nu?

Ik kreeg nog een afgedankte broek van onze jongste dochter zonder rek. Ik heb al wat in mijn hoofd wat ik ervan wi gaan maken. Maar er is ook nog wat stof over dat ik ook wil gaan gebruiken. Zo wil ook nog iets gaan doen met de jeans knoop en de siernagels.

2 Comments on Jeanius Urbanears Cover refashion

Leuk dat je de tijd nam om mijn bericht te lezen. Ik hoor graag wat je er van vond. Thank you for taking the time reading this blogpost and taking the time to write a comment for this post. I really do appreciate it.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.