Dertig Dagen – het boek

Dertig dagen is geschreven door Annelies Verbeke. In de dertig hoofdstukken die dit boek heeft, beschrijft zij dertig op een volgende dagen uit het leven van Alphonse beschrijft. Het boek begint met 30 en telt af naar 1. In hoofdstuk 30 maken we kennis met Alphonse. Alphonse is afkomstig uit Senegal en woont met zijn partner op het Vlaamse platteland van West-Vlaanderen. Hij is schilder, stukadoor en behanger. Hij geeft zijn klanten kleuradvies en terwijl hij zijn werk doet luistert hij naar hun verhalen. Zo probeert hij twee ruziënde buren weer tot elkaar te brengen en helpt hij een oudere dame van de geest van haar overleden broer af.

Dertig dagen

Dertig dagen – de relatie met zijn partner

Zijn partner Kat heeft recentelijk kanker gehad en lijkt genezen. Zij werkt als vertaalster, maar heeft heimwee naar de stad. De relatie met haar ouders is ingewikkeld. Zo kennen Alphonse en Kat elkaar al jaren. De moeder van Alphonse was ooit huishoudster bij de ouders van Kat toen de vader in het buitenland werkzaam was. Alphonse woonde samen met zijn moeder bij hen in. Ook de relatie tussen Alphonse en Kat kent zijn up en downs. Aan het eind van het boek besluiten zij terug te keren naar de stad.

Dertig dagen – Het aftellen

Waar het met zijn klanten uiteindelijk beter gaat, zie je Alphonse meer en meer verstrikt raken. Zo komt Alphonse aan het eind van het boek in aanraking met vluchtelingen die in een greppel leven. Een er van is gewond geraakt en hij zorgt dat de man medische hulp krijgt. Dagelijks brengt hij eten naar hen. Zonder het einde bloot te geven is het einde verrassender dan ik het voorzag. Al met al een boek dat ik met plezier gelezen heb.

Leuk dat je de tijd nam om mijn bericht te lezen. Ik hoor graag wat je er van vond. Thank you for taking the time reading this blogpost and taking the time to write a comment for this post. I really do appreciate it.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.