Wij kochten het boek ‘Moord op de tramhalte’ tijdens een wandeling in onze winkelstraat. We liepen langs de boekwinkel waar voorbereidingen werden getroffen voor een signeersessie. Joop van Riessen, de auteur van dit boek, geeft er de voorkeur aan om buiten te staan. Wij passeerden de boekwinkel en raakten geïnteresseerd in de activiteiten. Wij kwamen hierdoor in gesprek met Joop van Riessen. Hij verteld iets over zijn laatst verschenen boek waarop mijn man besloot het boek aan te schaffen. Joop van Riessen signeerde het boek waarna wij rekenden af.

Moord op de tramhalte

Moord op de tramhalte een familiegeschiedenis

Erica Palm heeft een boek geschreven over de familiegeschiedenis van de man van haar zus. Na een signeersessie in haar woonplaats Amsterdam wordt zij op weg naar huis vermoord in een tramhokje. Politiechef Anne Kramer leidt het onderzoek naar de dader. Hebben de gebeurtenissen op Patna tijdens de Tweede Wereldoorlog er iets mee te maken? De gebeurtenissen tijdens de tweede Wereldoorlog zijn niet beschreven door Erica Palm. Toch lijkt een gebeurtenis uit die periode meer en meer geleid te hebben tot de moord op Erica Palm. De handelingen van de bewoners van Patna tijdens deze periode worden vervlochten in het verhaal. Wat moet verborgen blijven? Diverse keren lijkt het spoor dood te lopen. De zus van Erica ontvoerd. De politie gaat verder graven en stuit op een moord in Bloemendaal tijdens de Tweede Wereldoorlog. Ze komen in contact met een bewoonster van de villa waar de moord gepleegd is. De puzzelstukjes beginnen op hun plaats te vallen. Een klopjacht op de ontvoerders en de opdrachtgever van de moord volgt en leidt naar de ontknoping van het verhaal.

Moord op de tramhalte

Wat vond ik van Moord op de tramhalte?

Ik las het boek na ‘Als broer en zus’. Het verschil tussen beide boeken kon niet groter zijn. Moord op de tramhalte is vlot geschreven en een ‘pageturner’. Wat het voor ons extra aantrekkelijk maakte is het feit dat de geschiedenis tijdens de Tweede Wereldoorlog in onze ‘woonomgeving’ speelt. Wij kochten een boek van de eerste druk. Het is een bijzonder exemplaar. Het valt niet snel op, maar bestudeer goed de omslagfoto. De oplossing staat hier beschreven.

Moord op de tramhalte

De auteur van Moord op de tramhalte

Joop van Riessen was van 1965 tot en met 2004 werkzaam bij de politie. Hij schrijft sinds 2009 schrijft politiethrillers met Anne Kramer in de hoofdrol. Moord op de tramhalte is het achtste boek in deze serie. Hij gebruikt de gebeurtenissen van de familie Riessen, bewoners van Patna sinds 1863, tijdens de Tweede Wereldoorlog In Moord op de tramhalte.

Leuk dat je de tijd nam om mijn bericht te lezen. Ik hoor graag wat je er van vond. Thank you for taking the time reading this blogpost and taking the time to write a comment for this post. I really do appreciate it.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.